Natt.me 07.09.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 A co sądzicie o schodach z żywicy poliuretanowej? Jak się ma efekt do kosztów? I co z trwałością? Marzą*mi się*schody białe, albo w kolorze betonu szare. Oglądałam strony internetowe wykonawców, wygląda na pierwszy rzut oka ładnie, ale co dalej??? dokładnie nad tym samym się zastanawiam, schody żywiczne białe lub szare, oglądałam realizacje na fotofloor, wygląda to ciekawie, pytanie jak bardzo jest to trwałe i czy koszty wykonania na niezbyt równych schodach betonowych nie przewyższą obłożenia ich drewnem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur Wroclaw 15.09.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Witam serdecznie, jestem zupelnym laikiem w kwestii schodow i po przebrnieciu przez cale forum nie znalazlem odpowiedzi na nastepujaca kwestie: Czy da sie wylac betonowe schody polzabiegowe o takim kolorze i fakturze(porowatosc) jak na obrazku ponizej? Zalezy mi na tym, zeby mialy odpowiedni wyglad, bo nie chce ich okladac drewnem, tylko zostawic takie surowe(ew. zaimpregnowane) Wielokrotnie na forum pestka wrzucala podobne schody jako inspiracje Bede wdzieczny za jakies wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.09.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Zapytaj Autorusa, gdzie zamawiał swoje schody betonowe On wprawdzie będzie je okładał drewnem, ale jak pamiętam zdjęcia to beton był ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur Wroclaw 16.09.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Tyle ze on mial prefabrykowane schody, ktorych ja niestety nie moge zastosowac, bo mam juz zamkniety dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 możesz zwykłe betonowe schody wykończyć mikrocementem http://mikrocement.pl/upload/c.escaleras-79546ea69f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 20.09.2016 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Schody jak schody,bo czegoż wymagać od okładziny na beton, ale wieczorem przy podświetleniu LED robią niesamowite wrażenie Wyglądają jak szklane:) Dojdzie jeszcze balu szklana na rotulach,ale to za jakiś czas Edytowane 20 Września 2016 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 20.09.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 I jeszcze jakieś na policzkach stalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 21.09.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 I jeszcze jakieś na policzkach stalowych [ATTACH=CONFIG]368000[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368001[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368002[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368003[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368004[/ATTACH] Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cokler 21.09.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Schody jak schody,bo czegoż wymagać od okładziny na beton, ale wieczorem przy podświetleniu LED robią niesamowite wrażenie Wyglądają jak szklane:) Dojdzie jeszcze balu szklana na rotulach,ale to za jakiś czas [ATTACH=CONFIG]367990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367991[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367992[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367993[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367994[/ATTACH] Witam serdecznie, super schody, bardzo podoba mi się ich kolor:) To drewno jest jakoś bielone czy może bejca? Pozdrawiam Edytowane 21 Września 2016 przez Cokler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 22.09.2016 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Odpowiednio naniesiona farba poliuretanowa plus lakier bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania87 27.09.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) Ma może ktoś z was schody z konglomeratu marmuru? Mój mąż upiera się przy tej opcji, ja zastanawiam się jeszcze nad schodami dębowymi. Znaleźliśmy sporą gamę kolorów na [spamer] Chcemy, żeby nasza klatka schodowa była jasna, bo dociera tam mało światła. Jak myślicie co będzie łatwiejsze w utrzymaniu? Edytowane 27 Września 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pohlanka 04.10.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Dzień dobry,piszę na forum licząc na pomoc w sprawie schodów drewnianych.Po 2 latach prób porozumienia się pseudo stolarzem chciałabym to już skończyć i oddać sprawę do sądu.Może podpowiecie gdzie można w okolicy Piaseczna znaleźć jakiegoś rzeczoznawcę z ceną nie z księżyca który wyceni " jakość pracy " mojego pseudo stolarza .z góry dziękuję za pomoc ap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 04.10.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Mam drewniane dębowe ażurowe schody i po dwóch latach użytkowania chcę zrobić zabudowę pod schodami. Będziemy dorabiać podstopnie, ale nie chcemy do tego ściągać schodów.Czy ktoś z Was robił coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.10.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Dzień dobry, piszę na forum licząc na pomoc w sprawie schodów drewnianych. Po 2 latach prób porozumienia się pseudo stolarzem chciałabym to już skończyć i oddać sprawę do sądu. Może podpowiecie gdzie można w okolicy Piaseczna znaleźć jakiegoś rzeczoznawcę z ceną nie z księżyca który wyceni " jakość pracy " mojego pseudo stolarza . z góry dziękuję za pomoc ap za chwile Ci sie przedawni termin złożenia pozwu. Rzeczoznawcy szukaj z biegłych sadowych - druga strona będzie miała trudność z obaleniem takiej ekspertyzy jako nierzetelnej. Ale nim złożysz pozew wyślij Wykonawcy pismo - OSTATECZNE PRZEDSADOWE WEZWANIE DO USUNIĘCIA SZKODY- listem poleconym za potwierdzeniem odbioru z wezwaniem do usunięcia szkody w terminienp 7 dni od otrzymania pisma. Sprawdź do jakiej kwoty możesz złożyć pozew w e-sad w Lublinie (chyba max. 20tys zł)- najszybsza droga do otrzymania nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym. I 50% opłaty sadowej. Jeśli sie odwoła to sprawa trafi na wokandę sadu właściwego wg zawartej umowy (masz podpisana umowę?). I na tym etapie będzie Ci potrzebna ekspertyza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.10.2016 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ma może ktoś z was schody z konglomeratu marmuru? Mój mąż upiera się przy tej opcji, ja zastanawiam się jeszcze nad schodami dębowymi. Znaleźliśmy sporą gamę kolorów na [spamer] Chcemy, żeby nasza klatka schodowa była jasna, bo dociera tam mało światła. Jak myślicie co będzie łatwiejsze w utrzymaniu? Wpisz w wyszukiwarkę tego wątku czego szukasz. Pamiętam dyskusję o białych schodach przy okazji której ktoś pokazywał swoje schody właśnie z białego konglomeratu. Mam drewniane dębowe ażurowe schody i po dwóch latach użytkowania chcę zrobić zabudowę pod schodami. Będziemy dorabiać podstopnie, ale nie chcemy do tego ściągać schodów. Czy ktoś z Was robił coś takiego? Możliwe jest. Chyba Lasek D. coś pisał o sposobie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 05.10.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Wpisz w wyszukiwarkę tego wątku czego szukasz. Pamiętam dyskusję o białych schodach przy okazji której ktoś pokazywał swoje schody właśnie z białego konglomeratu. Polecam kominki.net Oni robią w kamieniu,ja w drewnie Można oczywiście zrobić całe w konglomeracie i oni to zrobią, ale ja skłaniam się do kamień-drewno,albo kwarc spiekany-drewno Współpracujemy,więc można to zgrać logistycznie Na pewno będzie trwalsze od konglomeratu Możliwe jest. Chyba Lasek D. coś pisał o sposobie wykonania. Pisałem,ale nie pamiętam już gdzie W każdym bądź razie,problemu z tym nie będzie Schodów nie trzeba rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciucha 14.10.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Witam serdecznie, jestem zupelnym laikiem w kwestii schodow i po przebrnieciu przez cale forum nie znalazlem odpowiedzi na nastepujaca kwestie: Czy da sie wylac betonowe schody polzabiegowe o takim kolorze i fakturze(porowatosc) jak na obrazku ponizej? [ATTACH=CONFIG]367526[/ATTACH] Zalezy mi na tym, zeby mialy odpowiedni wyglad, bo nie chce ich okladac drewnem, tylko zostawic takie surowe(ew. zaimpregnowane) Wielokrotnie na forum pestka wrzucala podobne schody jako inspiracje Bede wdzieczny za jakies wskazowki. ja mam takie, tylko nie takie jasne, normalny kolor szarego betonu, porowatość taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciucha 14.10.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 witam, czy ktoś tutaj może polecić dobrego fachowca od schodów z okolic Grodziska Mazowieckiego, Tarczyna, Nadarzyna... Mój "fachowiec" zamontował schody, miał dokończyć i się nie pojawił, miał naprawić to co popsuł (schody się odklejają) - i od dwóch miesięcy nie może dojechać - cały czas przesuwa... Mam go już dość i pogoniłam, teraz szukam kogoś kto to zrobi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel . 18.10.2016 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 WitamCzy użytkowanie schodów dwubiegowych o różnych wysokościach stopni do i od spocznika jest bardzo uciążliwe? Okazało się, że w projekcie mamy bardzo niski garaż. Jedyna opcja nie podnosząca znacznie kosztów to podniesienie stropu nad garażem o kilka cm kosztem zmniejszenia ścianki kolankowej w pokoju nad garażem. Jest on bardzo wysoki, tak że nie ma problemu. Problem powstał natomiast taki, że wysokość schodów z parteru do spocznika wzrosła do 19cm ( 12 schodów ), natomiast 5 schodów ze spocznika na poddasze będzie mieć około 16cm. Czy jest to duży problem w codziennym użytkowaniu ( potykanie się itp )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 To niebezpieczne przy schodzeniu.Próbowałeś policzyć, czy nie dałoby się zrobić zamiast 1-szego stopnia na dole szerszego podestu i dopiero z niego takie same stopnie jak od spocznika w górę? Wklej tutaj rysunki i plan tego kawałka. Na pewno któryś z fachowców schodowych podpowie co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts