artuditu 29.08.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Pewnie,ale zaślepka będzie do wyrzucenia. Żeby nie pokancerować płaszczyzny w okół zaślepki najlepiej wywiercić w środku niej otwór (oczywiście mniejszy niż ten wiercony pod zaślepkę) i wyciągnąć zaślepkę lub to co z niej zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 04.09.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 (edytowane) Witam! Potrzebuje Waszej pomocy w sprawie schodow klatka schodowa miesci sie w wykuszu Jest duza, ale cala prawie oszkolona i nie mam pomyslu na schody. Edytowane 4 Września 2013 przez ANKAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.09.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 aby nie zasłaniać widoku schody powinny być ażurowe (np. stalowe) ze szklanymi balustradami lub z linek. a tu ze szkła:http://www.tierspol.pl/rezydencja-w-konstanciniestrona# http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsdqAc3t179BI0MLMRhoW8kOnPMkdfFdagPvTxSXSSbVSpvp_atghttp://rsarchitects.co.uk/wp-content/uploads/2010/11/Rana_004_2907111.jpg Albo takie:http://www.livbar.com/wp-content/uploads/2013/08/Wonderful-Stair-Design-with-Large-Windows-and-Ball-Lamp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 dziekuje Elfir za pomoc. W glebi duszy liczylam na nia:) Okna mam antracytowe, podloga rowniez w planach jakas ciemna. Nad schodami dlugo myslalam. Poczatkowo chodzily za mna samonosne, ale wybito mi to z glowy, bo nie ma sciany zeby je zamontowac, cale drewniane odpadaja (za bardzo to mi sie nie widzi), i wlasnie nad konstrukcja stalowa rozmyslam, policzkowe ze szklana balustrada, ale jakos nie wiem , nie widze tego, gdzie maja sie zaczynac a gdzie konczyc, czy moze na jednbej belce? Gdyby byly proste to nie byloby problemy, ale ze musza sie zawijac to jakos tego nie widze. Prosze podrzuc mi jeszcze jakies pomysly. Dzieki:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 05.09.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Kilka czy kilkanaście stron wcześniej w tym wątku jedna forumowiczka pytała o to samo bo ma identyczny układ jak u Ciebie Cofnij się i poczytaj bo chyba proponowano jej tam jakieś rozwiązania Ja to widzę tak ze jeśli nie mogą być nigdzie kotwione do boku i nie chcesz słupów podporowych to mogą być tylko spiralne z policzkami lub belką centralną ale tu trzeba uważać na cenę Mogą być też kręcone na słupie centralnym Edytowane 5 Września 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 a co takiego da rade wcisnac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 projektant domu jakoś schody musiał zakotwić. Na pewno nie masz w projekcie kręconych schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 05.09.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) a co takiego da rade wcisnac?[ATTACH=CONFIG]210354[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210355[/ATTACH] Nie da rady bo i te i te muszą być albo zakotwione do boku albo podparte W dodatku te pierwsze odpadają bo są typu L a u Ciebie muszą być U Jaka jest szerokość tych okien po bokach Bez kotwienia do boku albo podwieszenia lub podparcia nie zrobisz nowoczesnych schodów typu U o prostych kształtach Edytowane 5 Września 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 to jest rzut patreru z prjektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 te okna maja 90 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Moim zdaniem słupy przy oknie powinny być z betonu z wyciągniętym prętami do zakotwienia schodów.Jak w projekcie jest? Bo widze naniesione zmiany. Zmiany są nanoszone teraz, na bieżąco czy w czasie adaptacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 tu sa samonośne na jednej belce:http://images34.fotosik.pl/133/621b499c5b9ff090.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 A gdzie tam jest strop piętra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Edytowane 5 Września 2013 przez ANKAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 zmiany nanosil projektant w czasie adaptacji. wszystko jest budowane wg projektu. Stropu w wykuszu nie ma. moze przyblizy Wam jeszcze to foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 przepraszam ze bokiem ,nie wiem dlaczego tak wyszlo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Nadal nie wiem gdzie jest strop, o które mozna zaczepić schody Dzwoniłaś do architeta adaptującego, jak on to widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 05.09.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 jutro podjade na budowe zrobie lepsze fotki. Wielkie dzieki za chec pomocy:) spokojnej nocki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.09.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 To może i ja pokażę nasze schody - konstrukcja ze stali szczotkowanej, stopnie dębowe. Balustrada z linek, pochwyt stalowo - drewniany. Bardzo wygodny jest spocznik, natomiast sporo się niestety kurzy, ale to koszt ciemnych stopni. Deska/opaska na antresoli jest do pomalowania na ciemno - w kolorze schodów, ale na razie po przeprowadzce nie mamy do tego głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 06.09.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Nadal nie wiem gdzie jest strop, o które mozna zaczepić schody Strop do podwieszenia schodów a co za tym idzie wyjście z nich na piętro jest naprzeciwko tego dużego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts