Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja niestety mam zaburzenia błędnika i wszystko, co troszkę odchodzi od normy i nie wygląda stabilnie, sprawia, ze od razu kręci mi się w głowie.

Ja jutro będę miała swoje nowe schody, aż jestem ciekawa, co z tego wyjdzie, bo jakoś tak wyszło, że to mąż w większości wybierał szczegóły... Już się boję!

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yecath, czekam na fotki :) pewnie nie tylko ja.

Kilka inspiracji dla tych, którzy jeszcze nie mają schodów :)

STAIRS-Dow Residence+Lakeshore.jpg

Coleville House remodel by Pb Elemental Design.jpg

STAIRS-twin-peaks-house-apparat.jpg

STAIRS-high-street-alta-architecture.jpg

Drewno tylko środkiem nałożone na wylane stopnie :) Proste i ciekawe rozwiązanie

STAIRS-refurbishment-of-an-old-barn-arcoquattro-architettura_11_ground_floor_staircase-664x1000.jpg

Wrzucam fotki naszych, są prawie gotowe :) Jeszcze tylko zaślepki :) Już się w nich zakochałam! Nie są tak odjechane, jak większość schodów w tym wątku, raczej klasyczne, ale o takich marzylam. I do tego pięknie pachną :) I moim zdaniem, naprawdę niedrogo nas wyszły.

Na górze za jakiś czas połączą się z dębową olejowaną podłogą. Ale trochę muszą na to połączenie poczekać niestety... ;) Póki co mamy tam wykładzinę.

schody1.jpg

schody2.jpg

schody3.jpg

schody4.jpg

Kejt_R napisał:
Świetny efekt wizualny tych wiszących schodów.

Ciekawe czy ktoś się zdecyduje na realizację takiego wyjścia poza schematy:

[ATTACH=CONFIG]290844[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]290845[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]290846[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]290847[/ATTACH]

Tematy na tapetę jako tło do bardzo prostych schodów :) ale w kontrastowym kolorze

yecath napisał:
i znowu sprawiacie, że w głowie mi wiruje i mój błędnik wariuje od samych zdjęć :) Wy tak nie macie? Możecie spokojnie oglądać te fotki?

Jako dziecko przeżywałam horror wchodząc na prześwitujące schody prowadzące na peron SKM w Gdyni Stoczni. Dosłownie ogarniała mnie panika i siódme poty biły, a przy tym w mojej dziecięcej głowie pojawiał się strach o utratę obuwia i całego "majątku", który niosłam :D

Z czasem oswoiłam mój lęk wysokości, a logiczne myślenie dokonało reszty. Ostatni raz panika mnie zjadła na szczycie góry w parku Gaudiego, struchlałam i bałam się ruszyć z miejsca, schodziłam rozdygotana tyłem, patrząc pod nogi i nie rozglądając się na boki. Z przyjemności zrobił się koszmarek.

Patrząc na te lekkie piękne schody widzę tylko ich urodę, nie myślę, że mam po nich chodzić. Może jeśli spojrzysz w taki sposób, wyłącznie jako na piękną formę, przestanie Ci się kręcić w głowie ;)

Nie przestanie :( Jeśli szaleje błędnik, a nie wyobraźnia, nic się nie da zrobić... Nie przejdę po prześwitującym pomoście zawieszonym metr nad ziemią - przestaję oddychać , sztywnieję i nie jestem w stanie się poruszyć