Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edyta, nie obraź się proszę, ale to co Lydian wykonuje, to nie są autentyczne betony, ale tynki strukturalne i imitacje betonu. To jest tak właśnie opisane u niego na stronie. :)

Jakbym chciala miec zwykly beton w domu to nie tynkowalabym sufitow tylko zostawilabym moje B20 :D

Witam wszystkich po raz pierwszy na forum

Ja pochwalę się swoimi schodami.

Wykonanie perfekcyjne i potwierdzam, że firma Kaiser to profesjonalista jeśli chodzi o schody. Szybko, rzetelnie na temat (niekoniecznie najtaniej).

Lepiej raz zapłacić niż później być niezadowolonym lub bujać się z reklamacjami.

Widziałem różne schody tanie i nawet w podobnych pieniądzach i wybór byłby zawsze ten sam KAISER.

SL011707.jpgSL011710.jpgSL011702.jpgSL011714.jpgSL011718.jpg

Bez urazy Edyta ale moim skromnym zdaniem Twoje schody potrzebują balustrady szklanej na rotulach.

Wiem ze lubisz sorowo i tak dalej ale schody na dole wydają sie nie dokonczone.

Brakuje mi u Ciebie pochwytu drewnianego przy schodach jak i na górze.

mógłby być biały jak listwa na dole lub w kolorze jak schody i okna.

Dodam od siebie ze wchodząc u siebie coraz częsciej sie łapię ze trzymam podpieram sie balustradą i uwielbiam swój pochwyt jego ciepło.

Zeby uprzedzic jestem przed czterdziestką a juz muszę sie podpierac tak mi budowa dała w kosć hehh

Witam wszystkich po raz pierwszy na forum

[ATTACH=CONFIG]302949[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302950[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302953[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302951[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]302952[/ATTACH]

jak dla mnie rewelacja produkt kompletny , idealne obłozenie boku stropu drewnem / czy fornirem.

dodam ze u Edyty szyba klejona a u beniusza hartowana ale z uwagi na ilosc szkła i tak chylę czoła odnoscie srodków wpakowanych w ten produkt.....

Edytowane przez f.5

Edyta - masz ogrzewanie podłogowe na piętrze?

Tak się pytam, bo u mnie pęka połączenie pracującej wylewki ze stropem na licu ściany widocznej na klatce schodowej.

To pęka niezależnie od posiadania podłogówki . Zresztą niewiele osób ma podłogówkę na piętrze.

Edytowane przez Per*hod

To pęka niezależnie od posiadania podłogówki . Zresztą niewiele osób ma podłogówkę na piętrze.

W zasadzie większość nowobudujacych na forum, którzy wybierają podłogówkę. Coraz mniej ludzi łączy dwa systemy.

W zasadzie większość nowobudujacych na forum, którzy wybierają podłogówkę. Coraz mniej ludzi łączy dwa systemy.

jestem całkiem odmiennego zdania... nawet na forum jest masa ludzi łączących dwa systemy...

ja osobiście też mam w sypialniach grzejniki

w życiu codziennym - wśród znajomych jest to samo... ja nie znam osoby mającej cały dom w podłogówce, wszystkie domy budowane w ciągu 7lat co znam mają grzejniki

jestem całkiem odmiennego zdania... nawet na forum jest masa ludzi łączących dwa systemy...

w życiu codziennym - wśród znajomych jest to samo... ja nie znam osoby mającej cały dom w podłogówce, wszystkie domy budowane w ciągu 7lat co znam mają grzejniki

Bo tak jak u łobuzów działa metoda na wnuczka (choć co raz więcej osób zgłasza to już teraz przed faktem) tak wśród społeczeństwa a prze de wszystkim wśród hydraulików starszego pokolenia działa metoda złego wpływu podłogówki na sen i zdrowie człowieka (ale na szczęście edukacja czyni swoje i choć pomału to inwestorzy zaczynają być bardziej świadomi);)

Ostatni przykład u autorusa co praeda nie o podłogówce a o piecu:

"Odnośnie OZC to miałem rozmowę z hydraulikiem czy na pewno chcę piec 19kw a nie 25kw. http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif"

Edytowane przez plusfoto

Ja posiadam ogrzewanie podłogowe w całym domu i sobie puki co to bardzo chwalę. Podłogówka jest to super rozwiązanie ale nie wyobrażam sobie jej bez zastosowania odpowiedniej automatyki. Każde pomieszczenie jest sterowane i mogę sobie ustawiać temperatury indywidualnie. Po półrocznym użytkowaniu nie zauważyłem znaczącego wpływu bezwładności tego typu ogrzewania.

ja mam u siebie caly dom w podlogowce ;)

Widać Edyta widziała wykonania wszystkich producentów schodów w Polsce i jest już w tym temacie ekspertem ;)

Ja bym się nie nabijała ot tak z Edyty, niesamowita jakość wykończenia jej domu do piękna lekcja dla każdego inwestora.

Hej,

Mam pytanie do osób posiadających balustrady szklane samonośne (na rotulach) przy schodach. Chcę zlecić wykonanie takowych balustradach i w kilku firmach pytałem i mam trochę mętlik w głowie. Dostałem propozycje na balustradę z 2x6 mm, 2x8mm, 2x10 mm, 1x12 mm, 1x15mm. Każdy z oferentów twierdzi,że jego rozwiązanie jest ok,że nic nie powinno się z tym dziać.

Jak jest u Was ? Jakie grubości wybieraliście ? Ja chciałbym "gołe" formatki-balustrady bez pochwytu.

p.s. ja u siebie też mam podłogówkę w w całości domu plus grzejniki na ręczniki podpięte na powrocie z dodatkową grzałką elektryczną.

Pozdrawiam

zaryzykuję odpowiedz wszystkie propozycje są prawidłowe.

Zrób test

rozbij szybę hartowaną

rozbij szybę klejoną

obie rozbijesz jesli się postarasz - przy szybie hartowanej uzyjesz większej siły.

zbierałeś kiedyś szkło z szyby hartowanej ?

szkła z szyby klejonej nie bedzie bo pęknie ale bedzie się trzymać na ......foli , kleju

Tralki drewniane też jesli uderzysz młotkiem skutecznie - połamiesz więc pytanie brzmi jak będziesz balustradę i schody użytkował tak się materiał zachowa.

osobiscie mam szkło hartowane lecz uwazam ze klejone jest na balustradę lepsze.

Moj stolarz dał gwarancję (nie wiem na czym ona ma polegać) ze nie pęknie - trochę smieszne :) bo nie wie co mam zamiar na niej robic wiec moze się jeszcze pomylić

http://images67.fotosik.pl/595/b5825b34512075a6med.jpg

Edytowane przez f.5