pestka56 17.02.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 I rurki i szkło zależy jakie. Rurki np. czarne jakoś już bym strawiła. Dlaczego nie chcą prętów metalowych ????Szkło nie do kazdych schodów pasuje, ale w niektórych przypadkach jest jedyną mozliwością zrobienia balustrady, która nie zasłoni widoku na schody i nie popsuje urody schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 17.02.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Pestka,weź też pod uwagę koszt,bo edytowałem post w czasie kiedy pisałaś swójJak ktoś ma dużo balustrady,to ona kosztuje 2x tyle co same schodyNie każdego,a tak prawdę mówiąc mało kogo na takie rozwiązanie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.02.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Pieniądze niestety są tu ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomart 18.02.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Piękne to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.02.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 A tutaj autorski pomysł inwestorki na balustradę [ATTACH=CONFIG]347146[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347147[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347148[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347149[/ATTACH] NO, i proszę jaka wspaniała balustrada. Dopowiedzenie urody schodów Lasek, czy możesz dac porównanie cenowe tej balustrady i tego ochydka z błyszczących rurek ? Myślę, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawdia 18.02.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 A tutaj autorski pomysł inwestorki na balustradę [ATTACH=CONFIG]347146[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347147[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347148[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347149[/ATTACH] o moje schody dziękujemy Panie Dariuszu. Wyszły super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 18.02.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Pani Klaudio,proszę przypomnieć mężowi że obiecał mi zdjęcia w lepszym oświetleniu, oczywiście jak już zrobicie wszystko na tip-top To nic pilnego Pestka,to mój prototyp:) ale za taką balustradę trzeba by policzyć o ok 50% więcej od "ochydka" z rurek Nadal będzie to połowa ceny balustrady szklanej samonośnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 18.02.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Pestka,to może białe pręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.02.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Klawdia, piękne schody i balustrada nie mniej piękna Lasek, z białymi też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 21.02.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Schody jako funkcjonalny mebel... Inspiracja projektantki przypadła bardzo do gustu inwestorom, a więc pozostało tylko zaprojektować i wykonać... Projekt wykonała i nadzorowała architekt Katarzyna Baumiller z którą, za każdym razem miło się współpracuje... projekt na stół i analiza, co można, a czego nie da rady wykonać - tylko że, nie da rady to nie występuje w moim słowniku... Po godzinie czasu, większość szczegółów była omówiona, a więc pozostało już tylko przygotować materiały i tworzyć kolejną indywidualną bryłę... Edytowane 21 Lutego 2016 przez Yarkwood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 21.02.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Schody jako funkcjonalny mebel... cz. II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.02.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Troszkę inne spojrzenie na schody;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robin0-0-7 23.02.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Swoje schody pokażę za kilka dni właśnie się kończą. Mam natomiast inne pilne pytanie czy kojarzycie barierkę uniemożliwiającą dziecku wchodzenie i schodzenie po schodach montowaną do szklanej balustrady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 23.02.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 I jeszcze coś tradycyjnego, chociaż tutaj pewnie narażę się Pestce,bo wiadomo wszem i wobec,że srebrnych rurek nie lubi:) [ATTACH=CONFIG]347153[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347155[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347156[/ATTACH] Witam, Widzę że w temacie piszą również wykonawcy schodów. Mamy problem z naszym wykonawcą schodów. Całej sytuacji nawet nie chce mi się opisywać. Mam jedno poważne zastrzeżenie co do podestów. Na zabiegu mamy 3 duże podesty. Po rozładowaniu materiału w salonie, podesty przeleżały jeden dzień na podłodze i straciły swój kształt tj. pofalowały. Zapytałem co się stało wykonawca powiedział, że tak czasami się dzieje. Ponacinał od dołu cały podest, nacięcia wypełnił klejem i takimi małymi wstawkami z drewna. Zabiegi są już w domu drugi tydzień nic z nimi się nie dzieje. Czy po takim zabiegu schody mogą w tym miejscu pękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 23.02.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Trochę niezrozumiały jest opis odnośnie podestu na zabiegach, są albo stopnie zabiegowe, albo podest/spocznik lub stopnie zabiegowe i podest, ale to w sumie szczegół.Jeżeli stopnie leżały na podłodze ogrzewanej to stopnie wyginają się tak, że robi się garb, jeżeli leżałyby na podłodze wilgotnej to zrobiłaby się łódka.Dziwne są te fale, nie spotkałem się z tym żeby były fale, albo wygina się w garb albo łódkuje.Nut czyli nacięcie na spodzie robi się w celu przecięcia włókien i uniknięcia wyginaniu, pomaga to też zamontować stopnie w takiej sytuacji tak żeby były równe, dziwne tylko jest to wklejanie w ten nut kawałeczków drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 23.02.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Trochę niezrozumiały jest opis odnośnie podestu na zabiegach, są albo stopnie zabiegowe, albo podest/spocznik lub stopnie zabiegowe i podest, ale to w sumie szczegół. Jeżeli stopnie leżały na podłodze ogrzewanej to stopnie wyginają się tak, że robi się garb, jeżeli leżałyby na podłodze wilgotnej to zrobiłaby się łódka. Dziwne są te fale, nie spotkałem się z tym żeby były fale, albo wygina się w garb albo łódkuje. Nut czyli nacięcie na spodzie robi się w celu przecięcia włókien i uniknięcia wyginaniu, pomaga to też zamontować stopnie w takiej sytuacji tak żeby były równe, dziwne tylko jest to wklejanie w ten nut kawałeczków drewna. Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź Są to stopnie zabiegowe. Nie będę już wklejać ponownie zdjęć i śmieć. Poniżej link do posta, jest sporo zdjęć. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225357-Budujemy-dom-projekt-indywidualny&p=7061632&viewfull=1#post7061632 W naszym przypadku wyszła łódka. Czy po takim zabiegu można zamontować te stopnie i spać spokojnie? Te kawałeczki pewnie po to aby nie zmieniło kształtu po sklejeniu. Czy po takim zabiegu można zamontować te stopnie i spać spokojnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 24.02.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) Jeżeli drewno suche to pękać nie będzie. Trudno to o cenić patrząc na zdjęcia, przy tak szerokim zabiegu z usłojeniem fladrowym i takim ułożeniu lameli pod katem usłojenia (widoczne na przecięciu drewna) to wygięcie jest możliwe choć nie ukrywam, że mocno "rzuciło" ten stopień zabiegowy. Edytowane 25 Lutego 2016 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grinch 24.02.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) a ja pochwale sie swoimi, wprawdzie nie takie wyczesane jak z drewna bo z gresu, ale robota swoja i megasatysfakcja, no i mniejsze koszty bo tylko materiał Edytowane 24 Lutego 2016 przez grinch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 24.02.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Robię schodu jednobiegowe 19/25. Chyba ażurowe na konstrukcji stalowej. Jak będzie $$$ to dywanowe. Mało takich schodów. Jakieś dobre rady od użytkowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Grinch, masz zdolne łapki Gres nie gres, ale ładnie wyszło. Wieź te fotki powiększ, bo masz się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts