pestka56 24.04.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Ogonek da się domalować Napisy, gdy się znudzą dadzą się zamalować. To duperele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.04.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 chodzi o "szanse" ? ojj tam, ogonek idzie domalować Si signora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axlr 05.05.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Witam, walczę z projektem remontu starego drewnianego domku o babci i co chwila wychodzą jakieś nowe problemy. Obecnie próbuje rozplanować schody na poddasze, poddasze jest nowe (nowa konstrukcja dachu) więc do tej pory nie było żadnych schodów. Mam mało miejsca na schody a dodatkowo krokwie oparte są bezpośrednio na zewnętrznych ścianach (bez ścian kolankowych) które są dość niskie co dodatkowo ogranicza możliwości. Żeby lepiej zobrazować załączam mój pomysł poniżej, schody oraz rzut wiatrołapu w którym chce je umieścić. Co myślicie o takim rozwiązaniu, schody nie są wymiarowe (troszkę za wysokie i za wąskie stopnie), a dodatkowo pierwszy schodek wraz ze spocznikiem ma 60 cm szerokości (nie wiem czy to nie za mało zwłaszcza jak będe chciał coś wnieść na górę). Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axlr 05.05.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Z uwagi na to, że zdjęcia są mało wyraźnie wrzucam linki do plików pdf, jakby ktoś chciał zajrzeć.https://www.dropbox.com/s/ow5ne1mrl1pbnaf/Schody%20rzut.pdf?dl=0https://www.dropbox.com/s/dbbkltf6d6mtyov/Rzut%20wiatro%C5%82ap.pdf?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 08.05.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Może coś takiego Na wejściu mają taką samą szerokość jak dalej Jeśli dasz nosek 3cm stopień będzie miał 24,2cm głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 08.05.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) A schody na konstrukcji stalowej? Ktoś może posiada takie i może się podzielić swoimi uwagami? Rozchodzi mi się dokładnie o takie:https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimages34.fotosik.pl%2F133%2F621b499c5b9ff090.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fforum.muratordom.pl%2Farchive%2Findex.php%2Ft-90059-p-14.html&docid=1CWE5w3zXXQBRM&tbnid=odKFb9dNBOH2EM%3A&w=480&h=640&bih=643&biw=1366&ved=0ahUKEwj9tuT0tMrMAhVIkSwKHQiTBp04ZBAzCCUoIjAi&iact=mrc&uact=8 http://mk-konstrukcjemetalowe.eu/foto/s01.jpg Edytowane 8 Maja 2016 przez daamiann88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 09.05.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 daamiann88 U mnie od 5 lat są takie... Pytaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 09.05.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Możesz coś napisać o użytkowaniu schodów? Konstrukcja jest stabilna? Nie chwieje się?Ile płaciłeś za samą ramę? Też planuje z INOXa. A ile za stopnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 10.05.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Za całość schodów, robiła jedna firma zapłaciłem 17 tys. Stopnie dębowe grubości 5cm, klejone i barwione. Jak dla mnie po kilku latach wciąż OK. Schody są użytkowane bez większych zabiegów o ich wygląd. Przy dzieciach nie mamy na to większego wpływu. Niejednokrotnie coś leciało i bardziej bałem się o okno niż o same trepy. Sama konstrukcja stabilna, lecz lekko drżąca. Ja schodzę i wchodzę normalnie, ale moja 19 letnia córcia potrafi lecieć po nich... sam nie wiem jak to określić... zresztą synowi 9 lat też nic nie brakuje. Ogólnie schody na OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axlr 10.05.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Może coś takiego Na wejściu mają taką samą szerokość jak dalej Jeśli dasz nosek 3cm stopień będzie miał 24,2cm głębokości [ATTACH=CONFIG]355163[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]355164[/ATTACH] To chyba odpowiedź na mój post ( administrator przeniósł mój temat i nie mogłem odnaleźć). Twoja propozycja wygląda fajnie tylko chodzi mi o wysokość. Ten trzeci stopień licząc od dołu może być za wysoki bo przy ścianie jest ok 235 CM. Po wejściu na ten stopień zostanie ok 180 do sufitu. No nic chyba najlepiej będzie wstrzymać się do wykonania docieplenia sufitu i wtedy dokładnie wymierzyć czy takie schody wejdą inaczej będę musiał wrócić do swojej propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek.k 10.05.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Witam wszystkich Jestem na etapie planowania schodów na poddasze. Nie mamy niestety wiele przestrzeni na to przeznaczonej, z uwagi na fakt, iż poddasze pierwotnie było nieużytkowe i zaplanowana była jedynie drabinka:) Otwór w suficie jest maksymalnej wielkości i nic więcej z tego nie wyciśniemy niestety. Wszystko jest tak, jak na załączonym obrazku Jakie schody najlepiej zamontować? Myślałam o schodach na konstrukcji metalowej (dokładnie takiej jak ostatnia realizacja LasekD Czy takie rozwiązanie wchodzi tu w grę? Czy może lepiej całe drewniane? Wiem, że miejsca jest mało, więc dopuszczam myśl, że nie będą to schody specjalnie wygodne. Mają to być schody na poddasze, które nie będzie bardzo często używane, więc musimy iść na jakieś "ustępstwa" .Będę wdzięczna za wszelkie rady opinie i podpowiedzi Czy ktoś może polecić firmy z okolic Wrocławia? (zarówno jeśli chodzi o schody całe drewniane jak i na konstrukcji metalowej). Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 16.05.2016 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Takie trochę dziwie z użyciem szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 16.05.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Takie trochę dziwie z użyciem szkła [ATTACH=CONFIG]356001[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]356002[/ATTACH] bardzo mi się podobają, schody i wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 No, Per*hod, niezłe są Yarkwood powinien poczuć Twój oddech na plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 16.05.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 No, Per*hod, niezłe są Yarkwood powinien poczuć Twój oddech na plecach Ależ to nie wyścig, my sobie siedzimy w wielkim sadzie i tylko zastanawiamy, po które jabłko sięgnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 17.05.2016 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Per*hod po tym jak zaczęłam szukać ekip myślę, że to może być prawda Terminy długie, wycen brak i tak jakby bardziej klient biega za wykonawcą niż na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 17.05.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Per*hod po tym jak zaczęłam szukać ekip myślę, że to może być prawda Terminy długie, wycen brak i tak jakby bardziej klient biega za wykonawcą niż na odwrót. No a co się dziwić jak nie ma ludzi od pracy, od roku szukam dodatkowego stolarza - nikt się nie zgłosił. Druga sprawa, że część zleceń jest na tyle skomplikowana i pracochłonna, że nie da się na tym specjalnie zarobić, bo są inne - łatwiejsze, szybsze i większe zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.05.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 gdzie taki stolarz ma się nauczyć stolarstwa, skoro nie ma szkół zawodowych? Stolarz wyrobnik robi kuchnie skręcając formatki, więc po co będzie pchał się w prawdziwe drewno. A artysta ma zwykle swoją pracownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.05.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Potrzebny zapaleniec, ktoś kto chętnie będzie się uczył od podstaw, a potem, gdy uzna, że już się nauczył wystarczająco nie ucieknie pracować na własny szczot.Kiedyś istnieli uczniowie, potem zdawali egzaminy na czeladnika, wreszcie na mistrza i wiadomo było u kogo zamawiało się stolarkę, mebel lub schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 25.05.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Zdjęcia zaktualizowane jakościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts