Elfir 10.01.2020 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Nie sadzę by stopień u Roberta był innej szerokości/głębokości niż wynikający z podstawowego wzoru na obliczanie stopni. Podejrzewam, ze wrażenie nadmiernej szerokości robi perspektywa zdjęcia lub obiektyw aparatu. Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 10.01.2020 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Ech, ty Superior zazdrosny jestes, czy złośliwy, a może jedno i drugie?! A może pospolity trol z ciebie wyłazi?! Zazdrosny to nie mam o co być - takie schody to (wg mnie prywatnie) pospolity pryszcz do zrobienia. Robimy trudniejsze, ale cierpliwości... Złośliwy? Jak najbardziej. Wkurzają mnie sugestie, że ktoś tam zrobił projekt. Zazwyczaj zrzynają i twierdzą, że to ich. Mało kto wymyśla coś nowego, a jeśli już, są to zazwyczaj Włosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Masz rację, Elfir. Robert nawet gdzieś podawał wielkości stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 12.01.2020 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Pierniczenie o sezonowaniu, to typowo polska ściema. Nie robią z szerokiej deski, bo nie umieją suszyć drewna, i tyle. Ja właśnie robię stopnie z deski 90mm, ale przeciętnego Kowalskiego nie stać na tak dobry materiał, nie wspominając o robocie. Nawet płot mam z szerszej deski niż te twoje schody. Takie deszczułki, to może na schody strychowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2020 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 płot masz z debu? Bo europalety też pewnie są z szerszych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.01.2020 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Raczej nie z olszyny. Kolega Sup... też nie pisze o gatunku drewna i grubości deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 13.01.2020 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Nawet płot mam z szerszej deski niż te twoje schody. Takie deszczułki, to może na schody strychowe ... 3x9 nie pomyślałeś? Schody strychowe to nie schody, lecz drabina. Co zdanie, to błąd. Skąd się ten kolo wziął? Musiał spaść ze "schodów strychowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2020 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Raczej nie z olszyny. Kolega Sup... też nie pisze o gatunku drewna i grubości deski. Rozumiem, że irytuje cię jego sposób pisania, ale Superior odpowiadał na konkretne pytanie dotyczących wymiarów drewna na schody dębowe. neko: "Czy są jeszcze firmy które wykonują schody dębowe z takimi stopniami? " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.01.2020 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Rozumiem, że irytuje cię jego sposób pisania, ale Superior odpowiadał na konkretne pytanie dotyczących wymiarów drewna na schody dębowe. neko: "Czy są jeszcze firmy które wykonują schody dębowe z takimi stopniami? " Tym nie mniej,kiedy budowałem dom nie było problemu żeby kupić deski lite szerokości 28cm i większej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2020 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 ale neko ma teraz problem by ktoś jej takie schody zrobił i stąd jej pytanie. Superior może nie wprost, ale chyba jej zasugerował, że istnieją takie firmy - jego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 13.01.2020 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Superior może nie wprost, ale chyba jej zasugerował, że istnieją takie firmy - jego Owszem, istnieją takie firmy, w tym "jego". Takie bezkompromisowe firmy, które nie mówią: "Łuuuuu, panie, tak się nie da." "Łuuupanie, to się wygnie, bo już nam się wygło...", "Rozeschło się, panie i sęk wylatał..." Chyba jednak to nie są firmy - raczej pojedyńcze osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 14.01.2020 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Wlaśnie są w toku, lecą na mój warśtat takie oto pozłacane schodki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 31.08.2020 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Te pozłacane schodki rzeczywiście robią wrażenie (ten skręcony słup nośny). Zastanawiam się tylko jak wnieść cokolwiek większego na piętro po tych schodach? Zapewne w tym domu są też bardziej praktyczne schody. Przy okazji pytanie: czy macie słupki montowane jedynie na śruby, aby dało się balustradę zdemontować, czy na śruby i na klej? W większości gotowych projektów domów jakie widziałem, klatka schodowa jest chyba najmniejsza z możliwch, aby "oszczędzić miejsce". Ciekawe jak potem daje się wnieść np. sofę, na dodatek mając schody zabiegowe? Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez neko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2021 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Spiralne schody wykonane z 630 wyciętych ze sklejki elementów, które poskładano i sklejono na miejscu, kawałek po kawałku. https://www.archilovers.com/projects/283065/tommy-rand-s-house.html?utm_source=lov&utm_medium=email&utm_campaign=lov_news&utm_content=lov_est&utm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 22.01.2021 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Stało mi się małe kuku na schodach a włąściwie na jednym stopniu w 2 miejscach: Coś ktoś jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 plusfoto, jeśli nie odezwie się żaden stolarz, zapytaj renowatora mebli. Może coś sensownego podpowie Np. Starych Mebli Czarhttps://www.facebook.com/starychmebliczar A tak w ogóle, to te twoje schody są klejone na krawędziach, czy mnie się wydaje? Bo jeśli tak, to powinny być w tych miejscach szczegolnie mocno zabezpieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.01.2021 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 plusfoto, jeśli nie odezwie się żaden stolarz, zapytaj renowatora mebli. Może coś sensownego podpowie Np. Starych Mebli Czar https://www.facebook.com/starychmebliczar A tak w ogóle, to te twoje schody są klejone na krawędziach, czy mnie się wydaje? Bo jeśli tak, to powinny być w tych miejscach szczegolnie mocno zabezpieczone. Dzięki pestka. Dobry pomysł - mam u siebie takiego fachowca. Co prawda zajmuje się starymi zegarami ale myślę że da radę. Co do zabezpieczenia to jak się leci z drabiny to ciężko jest myśleć jeszcze o jej trzymaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Mam nadzieję, że upadek nie był zbyt groźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.01.2021 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Ucierpiały tylko schody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2021 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 i całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts