Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najpiękniejsza balustrada jaką do tej pory widziałam! :D Ajajaj jak mi się podoba! :D

witam, schody są w trakcie robienia, stopnica dąb kolor orzech z maleńką kroplą mahoniu (maciupką) podstopnice z gresu polerowanego kolor mleczna biel. salon dość nowoczesny (ten sam gres na podłodze), i tu mam problem bo nie moge wybrać poręczy (początkowo myslałam szkło+drewno, ale przy 4 dzieci nie nadążyłabym z czyszczeniem). POMOCY decyzja do poniedziałku.

Oglądam wasze schody i podziwiam. Ja niestety mam problem ze schodami. W projekcie mieliśmy lane ale nasz majster

(nie dam złego słowa powiedzieć bo się sprawdza w 100 proc ale chyba nie w przypadku schodów ;-( )

namówił nas na schody drewniane.

To chyba był nasz największy błąd ;-(

Jeszcze nic nie ma bo dom na razie w stanie surowym i pan od schodów był dwa razy i mierzył i przysyłał wizyalizacje ale zawsze coś

nie jest tak.

Problem w tym że z 10 schodka ma się wchodzić do pomieszczeń nad garażem i jakoś mi to nie wygląda przy schodach drewnianych z

bocznymi policzkami (które są na ścianie pod kątem)...

Poza tym to mają być schody zabudowane i pod nimi ma być przejście do garażu- więc trzeba zbudować ścianę - w tym przypadku będzie trzeba ją zbudować po postawieniu schodów - żeby się wpasować i w dodatku z regipsu bo schody (tak twierdzą mądre głowy) - jak ja przytwierdzę poręcz do regipsu?

No nie wiem jakość mi się psuje humor jak o tym myślę.

Będe podziwiać wasze schody i pogłębiać się w zadumie ....

dzięki, ale czy wyobrażacie sobie rocznego malucha wchodzącego po takich schodach, albo 3-letnią dziewczynkę trzymającą się tej poręczy. proszę o bradziej realne pomysły bez linek, to schody drewniane z podstopnicami z gresu, barierki muszą być przede wszystkim bezpieczne dla dzieci bo dom ma dwa piętra