Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Jagody i Jarka

Recommended Posts

Nasz czeka na pozwolenie na budowę - walka z papierami jest gorsza niż budowa

Eeeeee nieprawda. Dojdziecie do wykańczania to dopiero zobaczycie jaka fajna jest budowa. :D Znalezienie fachowca graniczy z cudem, a jak juz ktoś się znajdzie to tzreba czekać na niego 2 miesiące.

Szukanie, dzwonienie, rozmowy, negocjacje, dyskusje z mężem konczące się zazwyczaj kłotnią, podejmowanie decyzji......i tak codziennie wkoło.

Zyczę cierpliwości i duzo spokoju ducha

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WITAMY.

Ładny domek, a jego największą zaletą jest to, że już stoi.

Nasz czeka na pozwolenie na budowę - walka z papierami jest gorsza niż budowa :evil:

Pozdrawiamy i życzymy szybkiego wykończenia (domu, nie inwestorów :wink: )

Dzięki, razem będziemy sie powoli wykańczać - domek i inwestorzy :lol: :lol: :lol: A co do tego, że gorsza jest walka z papierami - to fakt, bo to wkurza :evil: , a budowa już cieszy :D

Witam! Fajnie patrzeć jak rośnie domek i dzidziuś też :lol:Fachowców do wykończeniówki już macie ? Bedę obserwować jak posuwają się prace , i bardzo prosze wklejać dużo zdjęć !!!! :lol:

Oj, fachowców mamy, bo to kuzyn - złota rączka i mój mężuś też dużo potrafi, tylko funduszy na razie brak, bo budujemy bez kredytu :lol: Robimy instalacje, a raczej rowki pod kable, niedługo - mam nadzieje - okienka. Na pewno wiele pomysłów ściągniemy podgladając Was :D Zdjęcia postaram sie wkleić w niedalekiej przyszłości :lol: :lol: :lol:

Hej obejrzałam rzuty waszego domku i mam wrażenie, że gdybym budowała wybrałabym podobny projekt. Podoba mi sięszczególnie bardzo funkcjonalne rozłożenie pomieszczeń, dostęp do łazienki na górze ze wszystkich pomieszczeń, osobno kotłownia, wejście do kuchni z korytarza same zalety, a 125m to całkiem sporo np. do sprzątania, a ci, co mają po 300m na 2 osoby muszą szukać się po kątach i kupować po kilka telewizorów, żeby im smutno nie było, a to spory i niepotrzebny wydatek :wink:

Nie chciałam zaśmiecać tamtego wątku, więc odpisuje tutaj:

bardzo mi miło że podabają ci sie te strony, zapewne Jaworze też nie jest ci obce, bo jest bardziej widokowe niz Jasienica.

A jak już tu trafiłam to pogratuluję ładnego domku, pracowitego męża i małego urwisa. :lol:

Ja jeżdżę docelowo do Chybia, bo mam tam rodzinkę, a Jasienicę odwiedzam, bo macie tam od killku lat to, czego zazdrości Wam Chybie, czyli... Mc'Donald :lol: :lol: :lol:

Bianca, kiedy rozpoczynasz i pochwalisz sie fotkami??

I zaczęło się kucie rowków pod instalacje...

http://foto1.m.onet.pl/_m/686b7a854835270fc6e41542a10c9c15,5,19,0.jpg

Ale tu bałagan :o

http://foto1.m.onet.pl/_m/8e2c16cc8a6140ab92c91c7603274f05,5,19,0.jpg

Kto to posprząta?? :-?

http://foto2.m.onet.pl/_m/46b4b8d6a2f825d7eb6c19280e52d3f6,5,19,1.jpg

Na pewno nie ja :lol:

http://foto2.m.onet.pl/_m/7837b1512e9cb538c84a392db250b26e,5,19,0.jpg

A na pocieszenie perspektywa, z której nie widać kurzu i gruzu :lol:

http://foto1.m.onet.pl/_m/7f759be5d33bf394b50301bd5d33c86d,5,19,0.jpg

Bianca, kiedy rozpoczynasz i pochwalisz sie fotkami??

Rozpoczęli dokładnie dwa tygodnie temu i są na etapie: rozebrany dach, jedna ściana kolankowa wybudowana, część jednej ściany szczytowej i część drugiej ściany szczytowej (trochę więcej) a dzisiaj rozbierają ostatnią część dachu nad schodami do domu, więc modlę się o piękną pogodę dopóki nie skończą!

A tak wogóle to mam rozterkę gdzie niby założyć dziennik: w remontach czy w budowach?

Jadwisiu, jak już pisałam, cudny człowieczek :D

Patrzę na Wasze schody i musze pochwalić bo bardzo ładnie zrobione. Takie równiutkie :D

Mam pytanie, jakich wymiarów macie drzwi balkonowe nad wykuszem? Muszę znaleźć jakieś wymiary, bo troche zmieniamy górę...

Jadwisiu, jak już pisałam, cudny człowieczek :D

Patrzę na Wasze schody i musze pochwalić bo bardzo ładnie zrobione. Takie równiutkie :D

Mam pytanie, jakich wymiarów macie drzwi balkonowe nad wykuszem? Muszę znaleźć jakieś wymiary, bo troche zmieniamy górę...

Pisałam o tym w Twoich komentarzach... :lol: Zrobiliśmy drzwi na 120, ale to jest bardzo niepraktyczne, bo jedno skrzydło to za szeroko, a jak dwa - to za wąskie przejście :-? Zatem przed wstawieniem okien będziemy je zwężać o 20 cm i takie "setki" będą w sam raz :D Szkoda że od razu o tym nie pomyśleliśmy... :wink: Pozdrowionka

bardzo ładna dachówka - bardzo mi się podobają ciemne dachy ... sama też taki wybrałam ( dachówka czarno- brązowa ).

A jak sprzątanko - już za Tobą :D ??? Czy znalazłaś innych "ochotników" :lol: :lol: :lol:

Mąż "na ochotnika" się zabrał za sprzatąnko :lol: :lol: :lol: Bo jakoś nie było innych chętnych :D Tylko że zaraz będzie znowu kucie pod kanalizacje i to samo... :cry: