adinek 16.07.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam, w chwili obecnej mam drzewka obsypane samą korą i o ile na początku fajnie to wyglądało tak teraz zaczęły wyrastać pojedyncze chwasty i już nie jest to tak estetyczne. Mogę wokół nich położyć agrowłóknine (Np. taką http://www.allegro.pl/item216485145_agrowloknina_ogrodowa_sciolka_na_chwasty_80m2.html) i dopiero wtedy obsypać korą? Z opisu aukcji wynika, że można tak zrobić, ale wolę jeszcze Was spytać o zdanie, co by żadnym krzaczkom nie zrobić krzywdy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.07.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Opielić. To taki zabieg polegający na wyrwaniu chwastów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 16.07.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Pielenie jest niestety konieczne. Nawet po położeniu agrowłókniny również wyrastają chwasty, są jednak nieco łatwiejsze do usunięcia i jest ich trochę mniej. Czyli tak jak u ciebie teraz - "pojawiają się". Ja u siebie polożyłam pas agrowłokniny przy nasadzeniach przylegających do granicy działki, gdzie są tereny bardzo zachwaszczone, jeszcze niezagospodarowane. Dzięki temu to co się wysiewa nie zakorzenia się głęboko, sporadycznie coś się i tak przebija od dołu, ale generalnie łatwiej jest utrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 19.07.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witam, w chwili obecnej mam drzewka obsypane samą korą i o ile na początku fajnie to wyglądało tak teraz zaczęły wyrastać pojedyncze chwasty i już nie jest to tak estetyczne. Mogę wokół nich położyć agrowłóknine (Np. taką http://www.allegro.pl/item216485145_agrowloknina_ogrodowa_sciolka_na_chwasty_80m2.html) i dopiero wtedy obsypać korą? Z opisu aukcji wynika, że można tak zrobić, ale wolę jeszcze Was spytać o zdanie, co by żadnym krzaczkom nie zrobić krzywdy Pozdrawiam Mam korę pod tujami - wyrastają pojedyncze chwasty Mam włókninę pod kamieniami dookoła domu - wyrastają pojedyncze chwasty. Po prostu je wyrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 22.07.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 A jaka jest grubość warstwy kory? Wszyscy obsypują aby na aby żeby zakryć ziemię, a żeby podłoże nie wysychało, a chwasty nie rosły, nalezy dać min 10 cm, a najlepiej 15-20 cm! Wtedy nie tylko wygląda estetycznie ale spełnia swoje zadanie... PS ja też mam aby na aby... bo było taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 22.07.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 ja mam od kwietnia agrowłokninę i na to korę na pasach pod tujami i świerkami i jest ok . Zdecydowanie radzę to zrobić i mieć spokój z chwastami . W tamtym roku nie było agrowłókniny i wiem co to znaczy mieć chwasty pod 300 tujami i 200 świerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 mam agrowloknine i kore...chwasty sa, ale latwo je wyrywac no i mniej jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-maro- 24.07.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Popieram moich przedmówców.Załóż agrowłóknine i obsyp korą. Chwasty pojawiają się sporadycznie i ławo je wyrwać a i drzewkom to się przyda bo ona zatrzyma wilgoć w ziemi i nie musisz się martwić o podlewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 24.07.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Mam jeden pas pod iglakami o długości ok 3 metrów i z 6 cm warstwy kory bez agrowłókniny mało co pozostało, ziemia i roślinki wymieszały się z korą - efekt mizerny. Drugi pas z agrowółkniną i 6-8 cm kory zachowuje sie wzorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lulekdino 18.11.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) polecam rozłożenie pod korę agro-włókniny lub agro-tkaniny ja stosowałam ze strony SPAMjest bardzo wytrzymała, przepuszcza wodę super sprawa a przede wszystkim wyeliminowane chwasty Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 18.11.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 a ja tam też kupiłem i to straszna tandeta, ptaki wydziubały a resztę zniszczyło słońce. Tak się zawsze dzieje kiedy kupie coś u SPAMERÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 niezbędna? serio? Chyba tylko dla kogoś, kto korę traktuję jak dekorację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 24.11.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 niezbędna? serio? Chyba tylko dla kogoś, kto korę traktuję jak dekorację. Zawiodłem sie dzisiaj byłem pewny że zapodasz fotke korzeni przy samej powierzchni pod agrowłóknina.... szkoda, mnie to przekonało, na wiosne rozbebeszam włóknine pod tuja,i i daje sama kore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts