kasiek 10.07.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Używałam dotychczas piekarnika gazowego, który miał termometr i rożno i były to wszystkie udogodnienia. Teraz czasami korzystam z piekarnika elektrycznego. Podoba mi się, że mogę ustawić temperaturę i jestem jak najbardziej do tego przekonana. Poza tym mogę ustawić termoobiegi, pizze, grille itp. i to mnie już trochę przerasta. Zazwyczaj ustawiam na jedno i to samo (no ale biję się w piersi, nie chce mi się uważnie studiować instrukcji obsługi, zresztą nie jest wcale bardzo prosta, a ja korzystam sporadycznie z tego urządzenia). Piekarnik poza tym ma termometr do pieczeni, właścicielka go używa. Producenci jeszcze reklamują krotne szyby (podwójne, potrójne, poczwórne nawet chyba raz znalazłam) - tłumaczę sobie, że im więcej krotna, tym trudniej się poparzyć na zewnątrz piekarnika. Z moich doświadczeń wynika, że w wielu urządzeniach są funkcje, których się nie używa, a zapłacić za nie trzeba.Pytanie, na co zwracać uwagę wybierając taki piekarnik? Co jest przydatne, a co jest raczej gadżetem? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 10.07.2003 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 witam-wg.mnie wystarczy piekarnik elektryczny z termoobiegiem ew.z programatorem umożliwiającym ustawienie czasu rozpoczęcia i/lub zakończenia pieczenia.Reszta to gadżety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 10.07.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 A może piekarnik z piernikiem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Polecam termoobieg.Korzystam przy każdym pieczeniu.Jest świetny.innych patentów nie używam.opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 10.07.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Dużo zależy co i jak często pieczesz. Termoobieg na pewno się przydaje -ale np. co do rożna - tu mam wątpliwości. Z bajerami nie ma co przesadzać, nie bardzo wierzę, że rano przygotujesz ciasto czy kurczaka i ustawisz zegar, żeby się włączył za 2h 45 min... Albo wyłączył po 37 minutach pieczenia... Zdecydowanie postaw na funkcjonalność nie bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 28.07.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Popieram przedmówców odnośnie termoobiegu- korzystam bardzo często.Mam w swojej kuchence wiele innych funkcji, ale wciąż za mało czasu aby rozszyfrować kiedy najlepiej je stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 28.07.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Biłam się z myślami jak kupowałam kuchnię do zabudowy - czy wydać 4 tyś. i mieć kupę bajerów (ale czy skorzystam??) czy wydać mniej. Kupiłam prostą kuchnię, piekarnik z grillem, termoobiegiem i prostym programatorem - w zupełności wystarczy!!!! Jak ma się pieć dwa razy do roku po co mi te bajery??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 29.07.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 No ale przyznajcie, ze piekarnik z piroliza jest jednak latwiejszy w utrzymaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.07.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ja się zastanawiam, czy w czasach, kiedy można wszystko gotowe kupić w markecie, w ogóle jest potrzebny piekarnik??? Wystarczy mikrofalówka z kwarcowym grilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 29.07.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Oj Grzesiu Nie wyobrażam sobie jak możnaby upiec porządną pizzę, albo ziemniory albo najprostrze ciasto w mikroweli. Mikrofala kojarzy mi się z podgrzewaniem chamburgerów - z kuchnią niewiele ma współnego Mam prosty piekarnik i popieram przedmówców - grill i termoobieg to piękna sprawa, reszta jest rzadko używana. Acha !!! Swiatełko !!! Światełko jest konieczne - jak coś się piecze to cała rodzinka chodzi podglądać Może dlatego że nie mamy telewizora ? I najlepiej do zabudowy - tak, żeby mozna go było zamontować ponad metr nad podłogą - nie trzeba się schylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 29.07.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ja odnoście tego metra.Z żoną staramy się zaprojktować naszą nową niezbyt dobrze ustawną kuchnię. Najlepsza funkjonalość wychodzi gdy płyta z palnikami jest w rogu kuchni, zaś piekarnik właśnie w osobnym słupku. I teraz pytanie, czy metr to nie za mało. Myślałem o wysokości klatki piersiowej, tak aby móc wyjąć blachę z piekarnika bez schylania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 29.07.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Szfki do zabudowy piekarników mają jakąś standardową wysokość - dół piekarnika jest na poziomie blatów: 70-80cm IMHO jest to dobra wysokość. Wprawdzie wyżej byłoby wygodniej zaglądać ale niewygodnie wkładać i wyjmować wypieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 29.07.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Aha , takie buty. Myślałem jeszcze o umieszczeniu mikrofali w tym słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 29.07.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Zajrzyj na stronę http://www.brw.com.pl tam sa rozrysowane slupki i pod piekarnik i pod mikrofale a piekarnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.07.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Mój obecny piekarnik służy mi jako miejsce do przechowywania czerstwego pieczywa na "bułkę tartą" do panierowania schabowych. Acha, piekłem w nim parę razy gołąbki, ale to samo mogłem zrobić w mikrofalówce korzystając z funkcji grila. Pizza w mikrofali wychodzi dobra, ale pod warunkiem korzystania ze specjalnego programu do pizzy (mam taki program, łącznie z talerzem teflonowym do pieczenia pizzy) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 1) Termoobieg2) Teleskopy - tak nazywają prowadnice, na których wyciąga się z wewnątrz wkłady - nie trzeba ich trzymać przy ściąganiu / nakładaniu części potraw Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 30.07.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 konieczny jest termoobieg, osobno grzanie z gory (grill) i z dolu, i termostat. Reszta moze nie istniec. naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemodar 01.08.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Słabej gospodyni i piekarnik z technika kosmiczną nie wystarczy (i odwrotnie - dobra gosposia poradzi sobie z byle blaszanym grzejnikiem). Wszystko jest kwestią umiejętności. Ja mam zwykły piekarnik w zabudowie, z termoobiegiem, rożnem (sam nie wiem po co) i programatorkiem skomplikowanym niczym ruski zegar z kukułką. Wystarcza do wszystkiego.To taki sam problem jak z magnetowidami, programami komputerowymi czy choćby pilotem do telewizora. Większość i tak nie wykorzystuje nawet 20% ich możliwości w normalnym funkjonowaniu. Jedynie świadomość szerszego pola manewru może usprawiedliwiać tak drogie i skomplikowane zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 22.10.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 My zamiast piekarnika kupilismy kombiwar (kiedys zwany cyklojet'em)rewelacja ... polecam osobom ktore z roznych wzgledow nie moga kupic badz nie wiedza jaki kupic piekarnik. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 22.10.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 A czy jedzonko z kombiwaru smakuje tak samo jak z piekarnika? Czy to nie jest przypadkiem odmiana szybkowaru? G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.