zeszycik 24.08.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Ja posiadam i to i to. Częściej korzystam z piekarnika z funkcją pary - praktycznie wszystko w nim robię. Mikrofali używam tylko do podgrzania kawy. Ja głównie w piekarniku właśnie piekę, a w mikrofali zdarza mi się grillować i oczywiście coś podgrzewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 02.09.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Ja widziałam taki piekarnik z funkcją pary za wystawie w Multikinie, kto się wybiera na jakiś film to może przy okazji przyjrzeć się temu z bliska. Ciekawie nawet jest, a piekarnik połączony jest z kuchenka mikrofalową....też ciekawe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Planuję zakup piekarnika. W zasadzie najwazniejsza funkcja jaka mnie interesuje to pyroliza. Poza tym ma byc prosty, bo nie chce mi się studiować kilkustronnicowych instrukcji obslugi, gdy będę chciała coś upiec. Dotychczas jakoś dawałam radę na zwykłym gazie. Najważniejsze by temperaturę wskazywał w stopniach a nie w jakiś poziomach.No i oczywiście niedrogi. Acha - i by był wgląd do środka, bo niektóre mają fatalne szybki. Z funkcji pewnie przyda się teleskopowa prowadnica i termoobieg. Znalazłam coś takiego:http://foto.static-euro.com.pl/foto/7/2613048668/bb17ba5528ff810ae6f0324be97bf559/electrolux-eoc3430cox,2613048668_2.jpgElectrolux EOC3430COX Klasa Aprócz pyrolizy, termoobiegu i jednego teleskopu w zestawie ma też grill, demontowane drabinki, chlodne drzwi Ktoś ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda912 24.06.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 To ja mam pytanie dotyczące pyrolizy. Mąż wyszukał fajny piekarnik Bosha. Ale jak poczytałam różne wątki, to wszyscy pisali, że trzeba mieć absolutnie pyrolizę.Więc kazałam mezowi znależć Bosha z pyrolizą. No i wyższy model ma pyrolizę, ale jest o 700 zł droższy i zamiast 3 ma tylko jedną prowadnicę teleskopową.Prowadnice można dokupić po 200 zł/sztukę, więc, żeby mieć 3,tak jak w niższym modelu, to muszę wydać 400 zł + te 700, to wychodzi na to, że piekarnik Bosha z pyroliza będzie droższy o 1100 zł.A gdzieś doczytałam, że ludzie piszą, że wlączają tę pyrolizę 2-3 razy do roku.Ja myslałam, że się włącza co kilka pieczeń, albo po jakimś wyjątkowo brudzącym(kurak z różna, ser wyciekający z tostów itd). Jak mąż usłyszał, że 2-3 razy do roku, za taką cenę to mnie wyśmiał.No i właśnie proszę Was o napisanie jak to jest z tą pyrolizą, warto tyle dopłacać, czy powiedzieć mężowi, że ok bez, o ile obieca czyścić piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 25.06.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 To ja mam pytanie dotyczące pyrolizy. Mąż wyszukał fajny piekarnik Bosha. Ale jak poczytałam różne wątki, to wszyscy pisali, że trzeba mieć absolutnie pyrolizę. Więc kazałam mezowi znależć Bosha z pyrolizą. No i wyższy model ma pyrolizę, ale jest o 700 zł droższy i zamiast 3 ma tylko jedną prowadnicę teleskopową. Prowadnice można dokupić po 200 zł/sztukę, więc, żeby mieć 3,tak jak w niższym modelu, to muszę wydać 400 zł + te 700, to wychodzi na to, że piekarnik Bosha z pyroliza będzie droższy o 1100 zł. A gdzieś doczytałam, że ludzie piszą, że wlączają tę pyrolizę 2-3 razy do roku. Ja myslałam, że się włącza co kilka pieczeń, albo po jakimś wyjątkowo brudzącym(kurak z różna, ser wyciekający z tostów itd). Jak mąż usłyszał, że 2-3 razy do roku, za taką cenę to mnie wyśmiał. No i właśnie proszę Was o napisanie jak to jest z tą pyrolizą, warto tyle dopłacać, czy powiedzieć mężowi, że ok bez, o ile obieca czyścić piekarnik? Używanie pyrolizy zależy od tego jak często i do czego używasz piekarnika. Większość piekarników sama zgłasza kiedy należy użyć tej funkcji, można ją też zawsze wedle własnego widzimisia włączyć. Pyroliza nie zwalnia z bieżącego czyszczenia piekarnika a tylko pozwala dokładnie wypalić resztki w trudnodostepnych zakamarkach. Dlatego też - tak - używa się jej kilka razy do roku. Teleskopów jest mało w piekarniku bo teleskopy nie lubią pyrolizy i powinno się je wymontować przed jej włączeniem (niektóre piekarniki wręcz maja blokadę i nie uruchomią procesu jeśli w piekarniku są drabinki) Na koniec oczywiście posieję ferment i podpowiem - nie patrz z klapkami na oczach na Czerwone logo... Z pyrolizą masz całą rodzinę EOC z Electroluxa czy chociażby fenomenalny AKZM 6570IXL Whirlpoola - gdzie obie marki już dawno poszły po rozum do głowy i dają teleskopy zawieszane więc jeden czy czasem dwa teleskopy w komplecie - możesz spokojnie wieszać gdzie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 25.06.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ja mam Siemensa HB 63AS521 - z pyrolizą, prowadnice teleskopowe na dwóch poziomach, grill, termoobieg, ustawianie temperatury oraz programu pokrętłami, nie elektronicznie guziczkami. Ogólnie sprawdza się super, szybko się nagrzewa, miałam obawy, czy prowadnice teleskopowe na dwóch poziomach wystarczą, ale wystarczają w zupełności, przecież zazwyczaj nie piecze się trzech rzeczy na raz. Prosta obsługa, właściwie do instrukcji zajrzałam tylko raz, żeby sprawdzić jak nastawia się zegarek i czas pieczenia. Programów nie ma jakoś specjalnie dużo, ale ja właśnie nie chciałam ich dużo, bo potem i tak się tego nie używa. Co do pyrolizy - cudowna funkcja i dziś wiem, że gdybym miała do niej dopłacić, to z pewnością bym się nie wahała. Za pierwszym razem trochę przerażała mnie ta temperatura - 500 stopni. Bałam się, czy coś nie stanie się z meblami Nic się nie stało, a piekarnik po dwóch godzinach był jak nowy, nigdy nie używany - żadnej najmniejszej plamki tłuszczu. Prowadnice trzeba wyciągnąć, ale bardzo prosto się to robi. No i niestety prowadnice trzeba umyć samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 27.06.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 jest to aż tak trudne zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bings 02.07.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Odnośnie pyrolizy to model piekarnika podany przez Elfira ma bodajże taką funkcję. "Ja myslałam, że się włącza co kilka pieczeń, albo po jakimś wyjątkowo brudzącym(kurak z różna, ser wyciekający z tostów itd)." Bo są leniwi. Dobrze myślisz. Pyrolizę włączasz np. po ogromnym pieczeniu gdzie robisz imprezkę i pieczesz wiele potraw a piekarnik wręcz opływa brudem. Wtedy idealnie widać zalety tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda912 07.07.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Ok, przekonałam się ostatecznie do pyrolizy Bayzone, do piekarnika Bosha przekonuje mnie to, że będzie dość blisko lodówki, a tę bierzemy na pewno z Bosha KAD 62P91-miłośc od pierwszego wejrzenia. I chciałabym, żeby uchwyty były dopasowane. Poza tym te piekarniki Bosha naprawdę wydają się super, tylko szkoda, że tyle trzeba dopłacić za pyrolizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin455 10.07.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Mi też się podobają piekarniki Boscha, więc pewnie zdecyduje się na takie cacko. Może i z pyrolizą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 11.07.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Zastanawiam się nad zakupem piekarnika Samsung BQ1VD6T13. Potrzebuje na jego temat opinii, czy ktoś ma taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 01.08.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 przenosze sie na odpowiedni watek, szukam piekarnika 1000zl max 1100zl, chetnie z prowadnicami teleskopowymi, bez zbednych bajerow, zainteresował mnie Gorenje BO 7306 SX ale firmy nie znam, warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 01.08.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Poza tym te piekarniki Bosha naprawdę wydają się super, tylko szkoda, że tyle trzeba dopłacić za pyrolizę. Nie nie... dopłacasz za czerwone pięcioliterowe logo - nie za pyrolizę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 01.08.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Zastanawiam się nad zakupem piekarnika Samsung BQ1VD6T13. Potrzebuje na jego temat opinii, czy ktoś ma taki? Jeśli tylko kusi Cię używanie pary - to warto. Jeśli para Cię nie obchodzi - to wyrzucona kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 01.08.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 przenosze sie na odpowiedni watek, szukam piekarnika 1000zl max 1100zl, chetnie z prowadnicami teleskopowymi, bez zbednych bajerow, zainteresował mnie Gorenje BO 7306 SX ale firmy nie znam, warto? Gorenje to uznana Słoweńska marka... ale w tym przedziale wycelowałbym w Amicę, Electroluxa (lub Zanussiego jak zdążysz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 01.08.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 jak zdążę? amica nie chce, ktory electrolux bylby dobry? czyli Gorenje odpada? juz mam metlik w glowie a musze w miare szybko cos zdecydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 01.08.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 jak zdążę? amica nie chce, ktory electrolux bylby dobry? czyli Gorenje odpada? juz mam metlik w glowie a musze w miare szybko cos zdecydowac Jak zdążysz bo Electrolux wycofuje zabudowę marki Zanussi z naszego rynku - niemniej sporo sprzętu jest jeszcze dostępne - jest bardzo dobry i rozsądny cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 01.08.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 a co w razie reklamacji? jaki jest powod wycofywania tej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 02.08.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 a co w razie reklamacji? jaki jest powod wycofywania tej marki? Reklamacje są normalnie uwzględniane przez Electroluxa, poza tym Electrolux wycofuje tylko zabudowę marki Zanussi - sprzęt wolnostojący póki co będzie nadal dostępny. Prawdopodobnie robią to, bo na naszym rynku lepiej rozpoznawalna i ciesząca się większym zaufaniem jest marka Electrolux i AEG i "chłop na zagrodzie" nie zrozumie że to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 05.08.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Jeśli tylko kusi Cię używanie pary - to warto. Jeśli para Cię nie obchodzi - to wyrzucona kasa Też się przyglądam temu samsungowi. I mam pytanie - wlezie do ikeowskiego słupka czy nie? Jest odrobinę większy niż piekarniki ikei, ma 595 mm szerokości , ikeowski - 594, wysokość odpowiednio 595 samsung i 589 ikeowski i głębokość 572 i 567 mm. Niby małe różnice , minimalne wręcz no ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.