pi_ngwinek 22.10.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 smakuje identycznie jak z piekarnikaz tego co pamietam to szybkowary chodzily na wodea kombiwar dziala tak jak piekarnik ... ma grzalke i termoobieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 22.10.2003 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 I można ustawić temperaturę? W tym kombiwarze? Przyznam się, że tego najbardziej mi brakuje w piekarniku gazowym. A prawdopodobnie wyląduję przynajmniej na razie ze starą kuchenką. Urządzimy kuchnię tym co mamy, na nowe wyposażenie pozwolimy sobie za czas jakiś dopiero (jak będzie nas stać ). Aczkolwiek moja druga połowa zaczyna ostatnio przebąkiwać, że jeśli będę piekła coś tam, albo coś tam, to może lepiej odłożyć na później na przykład drzwi wewnętrzne, a nie kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 23.10.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Mozna ustawic temperature i czas pieczenia Opis z kombiwaru z jakiejs stronky:Kombiwar: gotowanie, grilowanie, opiekanie, ogrzewanie, barbecue i rozmnażanie za pomocą obiegu gorącego powietrza. energooszczędne, szybkie przyrządzanie potraw bez użycia tłuszczu. Regulacja czasu pracy /max-60 min/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 23.10.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Mozna ustawic temperature i czas pieczenia Opis z kombiwaru z jakiejs stronky: Kombiwar: gotowanie, grilowanie, opiekanie, ogrzewanie, barbecue i rozmnażanie za pomocą obiegu gorącego powietrza. energooszczędne, szybkie przyrządzanie potraw bez użycia tłuszczu. Regulacja czasu pracy /max-60 min/ 2000 lat temu kombiwary były w powszechnym użyciu. Wówczas rozmnażanie chleba i wina na imprezach było często stosowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 23.10.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Ja mam taki:http://www.mpmproduct.com.pl/produkty/inne/Kombiwar_JL_9301_H/Kombiwar_JL_9301_H.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.10.2003 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Piekarnik - czy ktoś ma piekarnik który nie nagrzewa kuchni?Lubię sobie podjeść i piekarnik chodzi często. Hasło drożdżowiec!, i za dwie godziny objadam się do woli. ALE!!! podczas pieczenia temperatura w pomieszczeniu wzrasta o kilka stopni! Czy są piekarniki chłodzone powietrzem? ALE !!! to chłodzące powietrze - nie jest wyrzucane przez szczelinę (najczęściej nad drzwiczkami) do pomieszczenia - tylko wciągane rurą do szybu wentylacyjnego? Skoro mam lodówkę która mi nie chłodzi pomieszczenia - to dlaczego robią nie zaizolowane piekarniki które grzeją kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 29.10.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Piekarnik - czy ktoś ma piekarnik który nie nagrzewa kuchni? chyba nie nalezy zadawac takich pytan jesienia-zima, kiedy kazdego cieszy radosne ciepelko emitowane przez cokolwiek, a juz przez piekarnik pachnacy ciastem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 29.10.2003 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 No tak - zapomniałem - odwieczny problem ogrzewania domu jednorodzinnego. W bloku - sąsiedzi grzeją - kaloryfer często zakręcony, a i tak czasem jest za ciepło - zwłaszcza w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 11.03.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Rozglądam się właśnie za kuchenką do zabudowy i czytając etykiety z 'wypasem' dostaję już kręćka. Czy termoobieg to to samo, co grzanie górne/dolne z cyrkulacją powietrza? A czymże różni się termoobieg od podgrzewania ciepłym powietrzem, bo jedna z kuchenek ma opisane te dwie funkcje! I jeszcze- co praktyczniejsze: wyciągany piekarnik z całym wnętrzem (tzw. wózek) czy teleskopowe prowadnice w otwieranym tradycyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 12.03.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Nikt nie użytkuje kuchenek z takimi 'bajerami'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 12.03.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Nikt nie użytkuje kuchenek z takimi 'bajerami'? Marzanno - ktoś z pewnością użytkuje - szczególnie dziś, w niedzielę Ja mam kuchenkę bez bajerów, więc nie odpowiem, ale pewnie po week-endzie będziesz miala odpowiedzi w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 14.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Podłanczam się do Marzanny, jestem przed budową i zabudową kuchni i piekarnika nie mam żadnego doświadczenia urzytkuje starą kuchenke gazową. Nie mam gazu ziemnego urzywamy propan-butan cały czas gaz drożeje i mam już dość dźwigania butli, może kuchenka na prąd, ale czy to nie za drogi koszt eksplatacji. Marzarzanno a ty jakie masz zaśilanie kuchenki i piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 14.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 ja mam kuchenke z pieczeniem z dolu, z gory, z dolu i z gory, termoobiegiem, roznem, grilem itp.... musze powiedziec ze na poczatku eksperymentowalam na niej ale po tym jak zepsulam kilka ciast nie uzywam termoobiegu , reszte bajerow uzywam raczej do mies a do pieczenia ciast mam najprostrza kombinacje czyli grzanie z gory i z dolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 14.03.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 No dobrze, ale czy termoobieg to to samo co grzanie dolne/górne z cyrkulacją powietrza? No i ten wózek czy prowadnice teleskopowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 14.03.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Mam na razie starą kuchenkę, więc piszę tylko teoretycznie. Ale wózek nie jest chyba zbyt praktyczny - jak chcę zajrzec do ciasta, czy już dobre, czy jeszcze trochę je potrzymać, to nie powinnam go wyciągać z piekarnika bo upadnie. Chyba. Chyba że przy wózku jest możliwość uchylenia drzwiczek bez wyciągania blach - ale pewnie nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 14.03.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ja mam kuchenkę Amica z termoobiegiem(chyba jest to grzanie dolne i górne z cyrkulacją powietrza) i nie wyobrażam sobie pieczenia biszkoptu przy włączonej grzałce dolnej i górnej (kilka razy mi nie wyszedł). Wkładam ciasto biszkoptowe do piekarnika , ustawiam 180 st i włączam termoobieg. Po 20-25 minutach wyciągam i jest upieczone. Nie chciałam kuchenki z grillem i rożnem bo podobno tego wcale się nie używa (opinia 2 koleżanek - dla jednej funkcja grill się zepsuła). Ze mnie marna kucharka i nawet nie chciałoby mi się uczyć obsługi kuchenki, więc kupiłam bez tych bajerów. A z tego co słyszałam mięso pieczone z funkcją grill nigdy nie smakuje tak jak pieczone na dworze w dobrym towarzystwie i przy piwie.Udka i skrzydełka pieką się przy 2 grzałkach a na koniec włączam termoobieg i są czerwone i chrupiące. Tak więc korzystam tylko w zasadzie z tych funkcji, ale jak powtarzam marna ze mnie kucharka.Może inne kobiety używają wszystkiego- mi się nawet nie chce eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.03.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ja też mam Amicę. Nie używam grzałek, a wyłšcznie termoobieg - trzeba piec w niższej temp. Też mi się nie chaiało psuć dziesiatek ciast, żeby wypróbować wszystkie formy grzania. Teleskopy sš bardzo dobre, bo mozna wycišgnšć prawie całš blachę i jej nie podtrzymywać. Wózek, to raczej bajer. Grilla nie mam. Przydałoby sie czyszczenie tzn. spalanie jakietam. ale w sumie kuchenka mi się mało paćka, więc to też trochę dla picu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 14.03.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Też mi się ten wózek trochę 'nie widzi', ale nie chciałam od razu o tym mówić, żeby czegoś nie sugerować. Praktyczniejsze wydają mi się prowadnice teleskopowe - no, ale to mówi użytkownik starych kuchenek gazowych... Zastanawiam się właśnie nad Amicą z prowadnicami, termoobiegiem i... termosondą! To niby takie coś, co się wtyka w kawał pieczonego mięsa i pokazuje kiedy w środku jest upieczone. Wydaje mi się to praktyczne, ale poproszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 14.03.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 grzanie gorne / dolne a termoobieg to dwie rozne sprawy. w pierwszym rozwiazaniu masz grzalke z gory i z dolu, w drugim, oprocz tych dwoch, dodatkowa grzalke dookola wentylatora, ktory gorace powietrze przez ta grzalke produkowana, rozprowadza po calym piekarniku i podobno pieczenie jest efektywniejsze. podgrzewanie goracym powietrzem to byc moze cos podobnego, ale co to dokladnie jest - tego nie wiem. chcialem kupic kuchenke z podobna funkcja, facet w sklepie tlumaczyl mi, ze to cos takiego jak termooobieg tylko inne, bo costam. wygrala kuchenka z wpisanym TERMOOBIEGiem, ale z innych wzgledow. termoobieg NAPRAWDE sie przydaje. moi rodzice kupili piekarnik z roznem i kurczaka z rozna zjedli ze dwa razy max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 14.03.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ja mam kuchenkę Amica z termoobiegiem(chyba jest to grzanie dolne i górne z cyrkulacją powietrza) i nie wyobrażam sobie pieczenia biszkoptu przy włączonej grzałce dolnej i górnej (kilka razy mi nie wyszedł). Wkładam ciasto biszkoptowe do piekarnika , ustawiam 180 st i włączam termoobieg. Po 20-25 minutach wyciągam i jest upieczone. No prosze, a ja odwrotnie - nie piekę ciast na termoobiegu, bo wydaje mi się, że nie urosną. Każdy ma swoją szkołę. Termoobiegu używam najczęściej do podgrzewania i jak chcę coś upiec bardzo szybko. Teleskopów, ani wózka nie mam, bo na razie - jako bajer - są dość drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.