dorota.k 03.08.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 No właśnie - wiosną wygląda to nijak. Mi akurat Lurie Garden podoba się rówież wiosną, ale to jest też kwestia kotekstu całości. Dla znacznej większości osób jednak to stwierdzenie jest prawdziwe, ale można spojrzeć na to z tej strony, że jest to po prostu cena, którą trzeba zapłacić za widoki latem i jesienią... Nie ma ogrodu, w którym by kwitła nieustanna wiosna. No chyba, że w mitycznej Arkadii... Poza tym, oczywiście, trudno porównywać Lurie Gaden z ogródkiem przydomowym, a Pieta Oudolfa z przeciętnym ogrodnikiem (on jest raczej artystą spokrewnionym z rzeźbiarzami i malarzami). Chociaż w wielu jego realizacjach rabaty bylinowe ujęte są w ramy strzyżonych żywopłotów z krzewów (sezonowych ale także iglastych), które nadają pożądany zimą ład i objętość: http://www.oudolf.com/site/assets/images/backgrounds/202.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 03.08.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 A tak w ogóle, z wiekiem coraz bardziej naprawdę czuję tę prawdę, że piękno życia polega na łapaniu ulotnych chwil. Na przykład takich: http://farm4.staticflickr.com/3211/3095411072_8c21940be4_z.jpg?zz=1 Cóż z tego, że taki dzień będzie tylko jeden w roku? Czy dla niego nie warto było posadzić i pielęgnować tych roślin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.08.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ja mam w ogrodzie mamy głównie byliny i krzewy letnie, bo z ogródka korzystamy od póżnej wiosny do wczesnej jesieni. Dlatego nie ma w nim wczesnych cebulowych, a i astry nowoangielskie się nie sprawdziły (za póżne), więc nam ten widok sterczących wiosną źdźbeł nie przeszkadza. Ale jestem w stanie zrozumieć, że ludzie wolą więcej zieleni zimą i na przedwiośniu. Mamy za krótkie lato i za mało śniezne zimy (przynajmniej w Wlkp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulek123 07.08.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 A może ktoś ma gotową rabatkę różaną ( nie cały projekt ogrodu) ? Fajny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Na poprzedniej stronie wklejałam rysunek ogrodu różanego wraz z linkiem do szczegółowego opracowania. Nie musisz kopiować przecież całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts