Brzeszczot_33 16.08.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Niestety tak Niby dla tego aby za nisko oczyszczalnia sciekow nie byla wkopana e: hmm, dałbym taką kratkę http://www.sklepy24.pl/sklep/unisan_net_pl/produkt/wpust-podlogowy-150x150-odplyw-50mm-boczny-niski/1159 styropian 5cm, + 5cm wyleki Tylko jak z urządzeniem pompującym? zostawić dziurę na nie w posadzce? Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Brzeszczot_33 taka kratka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 16.08.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Szczerze ... nie miałem nigdy do czynienia z takimi maszynami pompującymi.Co do kratek, chyba jest taki wymóg w kotłowniach, choć przyznam szczerze, nie każdy sobie to życzy i dodaje, że to już jego sprawa i kierownika budowy gdyby ktoś miał obiekcje z inspektoratu, a są i tacy co w garażu i w kotłowni chcą kratki. Słyszałem też, że pralka nie może stać na kratce. Tylko do kratki potrzebował byś tą pompe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 16.08.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ta kratka to mi srednio sie usmiecha, pompke potrzebuje do pralni, do pralki i umywalki, a pozniej uswiadomilem sobie o kratce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 16.08.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Na pewno potrzebujesz pompke do pralki i umywalki? Aż tak nisko idzie rura głowna ściekowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 16.08.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Dodam jeszcze rzut piwnicy Pomieszczenie w prawym gornym rogu to pralnia, w dolnym lewym kotłownia. Niestety grunty pod oczyszczalnie sciekow sa dobre z lewej strony, z prawej sa gliny... No i chyba muszę ciągnąć pod sufitem kanalizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 17.08.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Musiał bym to oczami widzieć na żywo : ) Musi być minimalny spad, pralka to tam można coś wyżej zrobić, umywalki dużo wyżej nie podciągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 17.08.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Jak wyczytałem to pralka max 50cm da do góry Może jakieś zdjęcia podesłać czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 17.08.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Najlepiej by się było przejść po domu : ) Nie planuje wakacji w Twoich okolicach, chętnie bym doradził : ) Musisz się oprzeć na kimś kto to robi w okolicy : ) Co do pralki ... nie sprawdzałem nigdzie, ale absolutne minimum to jest chyba 60siąt, choć najczęściej widuje 70-80, słyszałem tez że lepiej jak odpływ jest wyżej niż bęben w pralce ale nie czytałem o tym dokładnie. Jak masz takie plany to możesz podpytac na forum elektrody, tam jest troche gości instalatorów, może co doradzą z tymi pompami ... choć uważaj też bo jak trafisz na fanatyka to najpierw Ci napisze, nie bierz sie za takie roboty a potem doda jeszcze jakąs inna bzdurną teorie, niektórzy w takich docinkach są mocni, bo uważają się za fachowców i znawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 17.08.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 ok, ale wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek7708 13.01.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Witam. Ja z trochę innej beczki. Mój problem polega odnośnie decyzji z ZUW. Zakład wstępnie wydał warunek podłączenia kanalizacji do drogi powiatowej ok. 180 m, jednakze w tej samej linii jest przyłacze do domu rodziców ok. 100m od planowanego domku. Czy jest możliwość zważając na koszty podłączyć się do rodziców? Z góry dziękuje za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 07.12.2019 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Witam, Proszę o poradę. Czy redukcja z poniższego zdjęcia jest poprawnie zamontowana ? Czytałem że nie powinno się montować redukcji w taki sposób że gazy nie mogą swobodnie ujść do wentylacji. Czyli redukcja powinna być obrócona o 180stopnii. Zastanawiam się*jakie mogą być problemy przy takim montażu jak na zdjeciu. Drugie pytanie: czy podejście w kuchnii do zlewu i zmywarki robić wkute w ściane ( 50 mm czy 70 mm ??? ) czy puścić po powierzchni ściany bo i tak zabuduje meblami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 28.02.2020 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Czy z poziomu kanalizacyjnego 50, mogę wejść do pionu 110 kolankiem 87,5?Piony przechodzą przez płytę fundamentową w okolicach przyborów. Wygodniej było by mi właśnie użyć w tym miejscu kolanka o takim kącie, aby poziomy odcinek ukryć w warstwie styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 28.02.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Czy z poziomu kanalizacyjnego 50, mogę wejść do pionu 110 kolankiem 87,5? Piony przechodzą przez płytę fundamentową w okolicach przyborów. Wygodniej było by mi właśnie użyć w tym miejscu kolanka o takim kącie, aby poziomy odcinek ukryć w warstwie styro. 87,5? Gdzie takie coś sprzedaja nawet nie wiedziałem ze takie coś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 29.02.2020 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 87,5? Gdzie takie coś sprzedaja nawet nie wiedziałem ze takie coś jest. Wavin https://www.wavin.com/pl-pl/katalogty/Kanalizacja-wewnetrzna/Niskoszumowa/Wavin-SiTechPlus/SiTech-kolano-50875deg-cza Wracając do pytania. Przejście z poziomu do pionu kolankiem o takim kącie będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 29.02.2020 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 (edytowane) Wavin https://www.wavin.com/pl-pl/katalogty/Kanalizacja-wewnetrzna/Niskoszumowa/Wavin-SiTechPlus/SiTech-kolano-50875deg-cza Wracając do pytania. Przejście z poziomu do pionu kolankiem o takim kącie będzie ok? Możesz tam dac nawet 90stopni a za kolanem 90 stopni np.2 kolana 15 stopni aby ustawić rure poziomą ze spadkiem ok.3procent.zależy też ile chcesz odejść poziomami od pionów. Edytowane 29 Lutego 2020 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 29.02.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Dziękuje za szybką odpowiedź. Najdłuższe odejście od pionu mam 0,8m w poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruchm 11.01.2021 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Hej, pozwólcie, że wtrącę się w temat. Pytanie jak to z tym PIONEM? Kanalizacje mam tylko na parterze, czy muszę robić ten pion i dziurawić dach? Czy odpowietrzniki przy-syfonowe wystarczą? Z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts