iga9 21.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ja mam takie maty ponad rok - zamocowane drutem do ogrodzenia z siatki. Zbladły, ale są ok. teraz zmierzam jeszcze zamocować jez innych stron działki. Wg mnie to najtańsze i najszybsze rozwiązanie zasłanające widok. Na razie mogę polecić. Wczesniej maty kupowałam w markecie budowalnym a teraz zamierzam zamówic na Allegro. Taniej i dostawą do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 04.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Obserwowałam ogrodzenie tak osłonięte przez prawie 5 lat, teraz własciciel zdjął, bo urósł żywopłot. Do 3-4 lat wyglądało to całkiem przyzwoicie i społniło swoje zadanie. Wiklinowe na pewno elegantsze i trwalsze, ale droższe. Jako tło dla rosnącego żywoplotu i czasowa zasłona i te tańsze z Obi starczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavllo 23.03.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 czy ktoś wie, gdzie można kupić w dobrej cenie maty trzcinowe w woj. śląskim? na allegro w sam raz, ale jak mi ma to wieźć firma kurierska to obawiam się uszkodzeń... w marketach przyznam szczerze nie szukałem, bo zwykle ceny były tam zawyżone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 20.06.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mam maty wiklinowe ok. 4 lat .Technicznie sa jeszcze o.k . Ale to rzeczywiscie firanka.Jutro bede kupowal trzcinowe ,zywoplot nie rosnie w.g zyczen. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon74 05.07.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) witam, to i ja sie przylacze do tematu.Moi drodzy, zamierzam zaslonic sciany mojej drewutni matami i zastanawiam sie czy z wilkiny czy z trzciny? Moze ktos juz cos takiego robil?Obawiam sie ze te wikliny przez to, ze sa azurowe podczas opadow sniegu, bedzie on w srodku drewutni ale z drugiej strony sa one ponoc bardziej wytrzymale.Wymiary drewutni to 5x5mDziekuje z gory za odp. Edytowane 5 Lipca 2010 przez Szymon74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 05.07.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Mam pytanie odnośnie takich zasłon a'la drewnianych co to zawsze są w castoramie , (takie jakby poprzeplatane deseczki, nie jest to wiklina - ale nie wiem jak się nazywają ) Poszukuję producenta takich osłon , ponieważ planuję nimi podzielić podwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 06.07.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 duduś o ile sie nie myle w leroymerlin gdy jest akurat promocja te przęsła o ktorych mowa mozna nabyc za 19zł za sztuke, a wiec taniej juz u producenta nie dostaniesz(z racji tego ze to siec sklepów, biora duze ilosci i maja duzo nizsze ceny niz gdyby sie kupowało kilka sztuk u producenta). nie wiem tylko jak z jakoscia bo osobiscie nie miałam nigdy tych przeseł chodz zawsze mi sie podobały. szybon74 wydaje mi sie ze z racji tego iz mata wiklinowa jest bardziej azurowa, na pokrycie scian drewutni chyba lepiej nadawałaby sie mata trzcinowa. chodz osobiscie wybrałabym zwykłe drewniane deski na drewutnie zamiast tych mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon74 13.07.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 No wlasnie chcialem uniknac desek, zreszta jedna ze scian drewutni od "tylu" domu obije deska szalunkowa po wczesniejszym pomalowaniu ale ze wzgledu na przewiew zastanawialem sie czy maty nie beda lepsze od desek przybijanych "po goralsku" czyle jedna na drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.06.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam Podnosze gdyz jestem zainteresowany Wybiore pewnie trzcinowa ze wzgledu na niska cene i mala transparentnosc Bedzie mocowana na trytytki czyli opaski zaciskowe do siatki ogrodzeniowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 21.06.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Hmm na opaski osobiście nie polecam, u mnie nie zdało to egzaminu. Ale najzwyklejszy drut wiązałkowy - o tak, to trzyma jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcyks 01.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 my w swojej Altanie mamy rolety trzcinowe (są już tam dwa lata) i narazie wszytsko z nimi ok, może dlatego że zwijamy je na zimę i wiszą zwinięte Co najważniejsze sąsiedzi nic nie widzą co się dzieje w altanie, natomiast my widzimy co na zewnątrz:) poniżej link gdzie je kupiliśmyhttp://www.cudownelampy.pl/sklep/pl_rolety,94.html może komuś się przyda Postram się zrobić fotkę altany i wrzucić tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 02.07.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 ciekawe te rolety trzcinowe. Tomcyks czekam na foto. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem na własnym tarasie. Osłoniłoby to nas od wścibskich oczu sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcyks 03.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) Przed chwilką zrobiłem zdjecia, troszkę niskiej jakości bo ciemno już a w tygodniu nie bede miał czasu http://images37.fotosik.pl/919/52f172f26b17dc92med.jpg http://images39.fotosik.pl/939/49799fed8ca5fe49med.jpg Sąsiedzi nic nie widzą Edytowane 3 Lipca 2011 przez Tomcyks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcyks 03.07.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) Z zewnątrz http://images35.fotosik.pl/769/8b22413b3f123a71med.jpg Zwinięta http://images39.fotosik.pl/939/ce1ff6e40e46277dmed.jpg Edytowane 3 Lipca 2011 przez Tomcyks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 05.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Czy jest możliwość aby taką roletę po rozwinięciu (do samej podłogi) jakoś przymocować aby wiejący wiatr "nie trzepotał nią"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcyks 05.07.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 jesli długość będzie odpowiednia to oczywiscie "jakoś" można przyczepić... my mamy przyczepione do siatki na winogronana zakończeniu rolety jest "listewka" którą można przymocować do podłoża mam nadzieje, że pomogłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 05.07.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Tak, dziękuje serdecznie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela s. 08.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam, może i ja coś dodam- zaczepiłam do siatki ogrodzeniowej takie palety: kołki okrąglaki przecięte na długości na pół i przybite do pionowych desek. Takie coś zaczepione na siatce ogrodzeniowej, wisi u mnie 5-6? lat wygląda nieźle, niczym nie impregnowane, podoba mi się(przypomina mi "klimaty" dzieciństwa), myślę że doczepimy jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 09.07.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 a może jakieś foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.08.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Kupilem 1,2x6,00 niezlej jakosci za 32 zeta http://allegro.pl/mata-trzcinowa-maty-trzcinowe-1-2m-x-6m-i1714293212.html Pomalowalem drewnochronem gdzie prawie 2,5 litra zuzylem na 1 sztuke przy 1 krotnym malowaniu Przymocowalem do siatki na trytytki, wyglada kapitanie, kolorem pasuje mi do calej reszty takiej jak drewniane sztachety plotu czy stolarka w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts