Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to możliwe, aby po 30-tce znaleźć sensownego faceta ???

michall.m

Recommended Posts

Moja ciocia, wieloletnia singielka z przelotnymi związkami, wyszła za mąż po raz pierwszy (i na razie ostatni :wink: ) po 60-tce :p .

W jakim celu?

Razem chodza do kółka rózańcowego?

:o :o :o

Nie rozumiem pytania.

Przemyśl wszystkie aspekty zawiazywania zwiazku w takim wieku to zrozumiesz.

Myślę, że mocno generalizujesz. Znam takie małżeństwo i nie zostałe zawarte po to by sobie zabezpieczyć starość...

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja ciocia, wieloletnia singielka z przelotnymi związkami, wyszła za mąż po raz pierwszy (i na razie ostatni :wink: ) po 60-tce :p .

W jakim celu?

Nie rozumiem pytania.

Rozumiem tylko jedno - nie masz pojęcia o sprawie i prymitywizujesz.

Jest ostatnio takie trendy słówko : Żenua .

I to by było na tyle.

Moja koleżanka ma babcię, lat ok. 60 kilka. Niezła emerytura i własny biznes, pływa, biega itp. czyli typ aktywny. W sanatorium poznała pana m/w w jej wieku i jest wielka miłość, nie chce brać ślubu. On ma swoje M , ona też ,spędzają razem Święta, wakacje, a jak ostatnio ich widziałam to kobieta kwitła. Przyjaźnią się, gadają godzinami przez telefon, kwiaty, perfumy itp. Każdy wiek ma swoje prawa i nie każdy jest starym piernikiem, bo cyfra go blokuje. Dajmy żyć innym jak chcą, wszystko zależy od potrzeb. Fajni i rozrywkowi ludzie za młodu tacy pozostają, a zgnuśnialców i malkontentów nie brakuje wśród 30 latków. Kółko różańcowe i moherowy beret to na szczęście nie jedyny cel wielu ludzi po 60.Nie sądź innych według siebie :D

Ps. Odnośnie sensownego faceta po 30, ja mojego M poznałam jak miał 33l , jest starszy o prawie 9 lat . Fajnie nam było ze sobą, ja nie szukałam męża a on żony :D .Nie było typowych randek, kumplowaliśmy się po prostu. Ja miałam dość chłopów a on bab. Zawsze spotykaliśmy się pod kinem i mówiliśmy sobie wierszyk:" spotkali się pod kinem, tutejsza idiotka z lokalnym kretynem :D ". Jak chcieliśmy zaprosić znajomych na Nasz ślub , to wszyscy myśleli, że jaja sobie robimy. Do dziś mój M , to moja najlepsza koleżanka ,a on nazywa mnie swoim best kumplem :D

W jakim celu?

Nie rozumiem pytania.

Oj, myślę, że Ty byś musiał trochę przemyśleć. Z Twojej wypowiedzi wynika, że wychodzi się za mąż by mieć dzieci, dom i tym podobne sprawy. Jeśli tak myślisz to rozumiem, że Twoje życie właśnie do tego się ogranicza...nie zazdroszczę...będziesz miał straszną starość... :roll:

A może byś zrozumiał, że ludzie żenią się również z innych powodów. Jest ich tak wiele, że nie sposób tu wymieniać.

O kółku różnańcowym o którym piszesz... czy myślisz, że ludzie w wieku 60 lat chodzą tylko do kościoła? hm... owszem jest pewna grupa, która tak spędza czas...może tego potrzebuje a może po prostu nie ma co robić...(ale to są Ci, którzy z reguły cale życie nic nie robili oprócz ...pracy , dzieci , gazetki)

Ale nie denerwuj się moją wypowiedzią....i innymi podobnym :) przybędzie Tobie latek ..zmienisz zdanie.... na co oczywiście liczę :)

[

quote="michall.m]ave!, i widzisz jakie mnie myśli dopadają....połówki mi sie zachciewa :wink:

pozdrawiam cie serdecznie i napisz coś o swoim domku, a moze jakis link do zdjęć? :p

ania[/quote

]

cześć Aniu :D chyba niedługo zrobie albumik do domku - na razie jest chyba w najmniej fotogenicznym :wink: okresie - bo sie styropianuje.

pozdrawiam :D

...Większość moich kolegów kończyło karierę kawalera średnio w wieku 35 lat :D i nadal są to najbardziej odjazdowi goście pod słońcem - a jaki mają żony ... palce lizać ...wiadomo - doświadczenie, rutyna ... :D :D :D

Nie zgadzam sie, tu sie nie liczy wiek tylko temperament( w doświadczenia wkrada się "nieprawda"). :wink:

halo halo!!! JA tego nie pisalam

kulka i krzysztofik !!! prosze zmienic i poprawic "quoty" bo wychodzi ze oblizuje palce na widok zon kolegow :oops: :lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...

O kółku różnańcowym o którym piszesz... czy myślisz, że ludzie w wieku 60 lat chodzą tylko do kościoła? hm... owszem jest pewna grupa, która tak spędza czas...może tego potrzebuje a może po prostu nie ma co robić...(ale to są Ci, którzy z reguły cale życie nic nie robili oprócz ...pracy , dzieci , gazetki)

Znajoma Pani po 70-tce, wielbicielka radia M, niedawna (znowu) mężatka, (nowego mężą załapała właśnie "poprzez" kościół), po wypiciu paru kusztyczków likieru, powiedziała mi niedawno: kościół kosciołem, ale nie zawsze ludzie idą się tam tylko modlić!

Kochani forumowicze!

A co jeśli ten sensowny facet po 30- tce jest już żonaty! :( :( :(

Jak to co? :o Zonaci nas nie interesuja! :D Apsolutnie! :D z reszta to, ze sensowny, to pewnie tez zasluga jego zony. :wink: zabrac go od zony i piorun wie co z niego zostanie :wink: :D

Mało jest naprawdę sensownych facetów. Mężowie moich kolezanek - jeden postrzelony, drugi nieodpowiedzialny, trzeci oziębły, czwarty szpaner, piąty najgorszy - maruda itd. Może mieszczą się w kategorii "sensowny". Bo każdy ponoć jakieś wady posiada.A odpowiadając na pytanie- w każdym wieku można znaleźć odpowiedniego dla siebie faceta. Tylko trzeba chcieć i nie zniechęcać się szybko.