piwalek 01.08.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich, Od 4 miesięcy nie mogę się doprosić polskiej Silki. Wciąż słyszę odpowiedź "nic nie mogę Panu obiecać". W końcu pojawiły się silikaty sprowadzane z Niemiec, jednakże cena którą otrzymałem trochę mnie przeraża - 127zł netto/m2. (czyli tak około 9.8pln brutto za bloczek... Co prawda jest to już z klejem ale mimo wszystko... Z drugiej strony, gdzieś w prasie czytałem że ceny silikatów miały nieco spaść. Czy możecie mi powiedzieć coś na temat dostępności i ceny polskiej Silki lub tej sprowadzanej z Niemiec? Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik i Gosia 01.08.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ceny już spadają. Jak masz czas, czekaj i szukaj, a kupisz taniej.Jak nie masz czasu - kupuj. Ja buduje z suporexu. Rok temu - 6 zl.2 m-ce temu: 16 złDziś: 10 zł. We wrześniu liczę na 9 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwalek 09.08.2007 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dzięki... Ja w końcu znalazłem takie oferty: SILKA (polska) - 90zł/m2 netto (do tego trzeba doliczyć klej, transport i vat) Silka (z niemiec) - 99zł/m2 netto (ale już z transportem i klejem) Ja się w końcu zdecydowałem na tę niemiecką... Ale faktycznie ceny zaczynają spadać... w końcu ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 03.10.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 a można wiedzieć kto oferuje silke z Niemiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 5 lat temu założono ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 08.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 wiem, ale chyba o to chodzi żeby nie mnożyć tytułow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.10.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Sorry, myslałam, że odnosisz się do wczesniejszych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 semiramida, widzę, zę nadal szukasz "silikatów innych, niż wszystkie" A jak się ma ten system wielkoformatowych bloczków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 09.10.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Unika nie chce mi sprzedać największych bloczków Planenelemente 60x100 żebym samodzielnie je montowała. Oni chcą mi przywieźć "dom w paczkach" co mi nie odpowiada bo ja do wewnętrznych ścian chcę dać to co zdobędę tanio, a nie ten drogi system, drogi system chcę do ścian zewnętrznych tylko, więc przewiązania z wewnętrznymi muszę robić sama. Widzę że są inne firmy co też robią te tzw silka-lego. Do samodzielnego budowania w Polsce oferowane są Unika Quadro i Silka Tempo ale już porobiłam rysunki ułożenia tych bloków i jakby to miało być z quadro tylko, to za dużo docinania (żeby spoiny się minęły). A ze stron niemieckich Uniki doczytałam,a że przygotowanie dla mnie dociętych ścian kosztuje mnie na dzień dobry 17 tysięcy złotych za samo docinanie i pakowanie w numerki... Tak wiec biedna jestem dalej, bloczek 50x100 chcę mocno i proszę o pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.10.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A kiedy zamierzasz zacząć budowę ? Naprawde podziwiam Cię za energię i czas tracone na uporczywe poszukiwanie czegoś, co nie niesie za sobą żadnych znaczących przewag , w porównaniu do typowych bloczków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts