Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oryginalna Silka czy sprowadzana z Niemiec?

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Od 4 miesięcy nie mogę się doprosić polskiej Silki. Wciąż słyszę odpowiedź "nic nie mogę Panu obiecać". W końcu pojawiły się silikaty sprowadzane z Niemiec, jednakże cena którą otrzymałem trochę mnie przeraża - 127zł netto/m2. (czyli tak około 9.8pln brutto za bloczek...

Co prawda jest to już z klejem ale mimo wszystko...

Z drugiej strony, gdzieś w prasie czytałem że ceny silikatów miały nieco spaść.

Czy możecie mi powiedzieć coś na temat dostępności i ceny polskiej Silki lub tej sprowadzanej z Niemiec?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Dzięki...

Ja w końcu znalazłem takie oferty:

SILKA (polska) - 90zł/m2 netto (do tego trzeba doliczyć klej, transport i vat)

Silka (z niemiec) - 99zł/m2 netto (ale już z transportem i klejem)

Ja się w końcu zdecydowałem na tę niemiecką...

Ale faktycznie ceny zaczynają spadać... w końcu !

Pozdrawiam.

• 5 years później...
Unika nie chce mi sprzedać największych bloczków Planenelemente 60x100 żebym samodzielnie je montowała. Oni chcą mi przywieźć "dom w paczkach" co mi nie odpowiada bo ja do wewnętrznych ścian chcę dać to co zdobędę tanio, a nie ten drogi system, drogi system chcę do ścian zewnętrznych tylko, więc przewiązania z wewnętrznymi muszę robić sama. Widzę że są inne firmy co też robią te tzw silka-lego. Do samodzielnego budowania w Polsce oferowane są Unika Quadro i Silka Tempo ale już porobiłam rysunki ułożenia tych bloków i jakby to miało być z quadro tylko, to za dużo docinania (żeby spoiny się minęły). A ze stron niemieckich Uniki doczytałam,a że przygotowanie dla mnie dociętych ścian kosztuje mnie na dzień dobry 17 tysięcy złotych za samo docinanie i pakowanie w numerki... Tak wiec biedna jestem dalej, bloczek 50x100 chcę mocno i proszę o pomoc....