Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problemy natury żołądkowej

blejohnlocke

Recommended Posts

Nie pisałbym tego postu, gdyby dolegliwosctrwala kilka godzin, a nie trzeci juz dzien. Problem polea na tym ze mam rozwolnienie i nie dzialaja zadne leki jakie mam pod reka. Bralem wszystko: od smecty, przez gastrolit i jakis tam jeszcze dziwny lek po miętę i ziolowe herbatki. Dzisiaj wzialem nawet krople zoladkowe bo juz nie weim co to moze byc.

Pierwszego dnia bylem mocno odwodniony ale jakos sobie z tym poradzilem, kolejny dzien byl niby spokojny bo normalnie funkcjonowalem i jadlem, ale ciagle sram ta zadka packa jak niemowlak. Czuje sie troche oslabiony.

Puki co nie zamierzam jeszcze isc do lekarza tylko wyprobowac jakies jeszcze srodki. Jesli ktos mial cos takiego albo chcialby miec i jest na to przygotowany :) to niech mi odpisze, błagam.

Nie pisałbym tego postu, gdyby dolegliwosctrwala kilka godzin, a nie trzeci juz dzien.

jak masz 3 dzien :o takie dolegliwosci to nie zachowuj sie jak dziecko tylko pedem do lekarza!!!!

odwodnienie organizmu (czy powazne zatrucie) moze byc bardzo niebezpieczne i naprawde przez internet NIKT CIE NIE WYLECZY!!!!!

a dobre rady "cioci krysi" moga tylko zaszkodzic!!!!

PÓki co nie zamierzam jeszcze isc do lekarza tylko wyprobowac jakies jeszcze srodki

Załamka... :-? jakie "srodki" chcesz wyprobowac?

Środki szybkiego reagowania personelu medycznego na intensywnej terapi w szpitalu???? :-?

Lekarz mi za wiele nie pomoże, pewnie tez zaleci mi picie smecty i nic wiecej. Ja potrzebuje pomocy od kogos, kto juz kiedys mial cos takiego.

A odwodnic sie raczej nie odwodnie. Jakos sobie po malutku radze. Pije duzo wody, biore jakies witaminki, troche powerade'a, tiger do obiadu.

Lekarz mi za wiele nie pomoże, pewnie tez zaleci mi picie smecty i nic wiecej. Ja potrzebuje pomocy od kogos, kto juz kiedys mial cos takiego.

A odwodnic sie raczej nie odwodnie. Jakos sobie po malutku radze. Pije duzo wody, biore jakies witaminki, troche powerade'a, tiger do obiadu.

Zmien lekarza skoro masz takie doswiadczenia.

Moze ci ktos pomoze na forum i moze uwazasz ze taka forma leczenia domowymi sposobami i via net - jest przy tak juz nasilonym problemie -prawidlowa

- ja uwazam ze robisz totalna glupote i naprawde moze sie to skonczyc bardzo nieciekawie

ale to twoj problem , nie moj :-?

zycze zdrowia

ps. tekst o power i tigerze do obiadu kaze mi sie zatsanawiac czy po prostu nie robisz sobie (z nudy ?) po rpostu zartow piszac taki post

Uwaga

w tym państwie w którym żyjemy .Za udzielanie porad lekarskich, grozi więzienie ,jeżeli nie mamy uprawnień 8) :evil: ( O.. 1984)

Nawet jeżeli powiemy:

Na żołądek najlepsza nalewka z orzecha włoskiego zbieranego w maju, jak jest jeszcze mleko w środku. Kroi się w plasty ,zalewa wódką lub spirytusem czekamy dwa tygodnie w ciemnym miejsu .Odcedzamy.Wlewamy do szklanego ciemnego szkła .I używamy w miarę potrzeby. Nawet zatrucia przechodza. Spróbowałem raz i tak już ponad 10 lat to robię .

Stary sposób Babuni :D

Pozdr. :D

Uwaga

w tym państwie w którym żyjemy .Za udzielanie porad lekarskich, grozi więzienie ,jeżeli nie mamy uprawnień 8) :evil: ( O.. 1984)

Nawet jeżeli powiemy:

Na żołądek najlepsza nalewka z orzecha włoskiego zbieranego w maju, jak jest jeszcze mleko w środku. Kroi się w plasty ,zalewa wódką lub spirytusem czekamy dwa tygodnie w ciemnym miejsu .Odcedzamy.Wlewamy do szklanego ciemnego szkła .I używamy w miarę potrzeby. Nawet zatrucia przechodza. Spróbowałem raz i tak już ponad 10 lat to robię .

Owszem. Jedyne skuteczne.

Stara rada (było to ponad ćwierć wieku temu!) doświadczonej higienistki w moim liceum (pani w mocno średnim wieku):

Jak się ma biegunkę (zielone papierówki na wycieczkach!) to trzeba zjeść NA SUCHO łyżeczkę herbaty (listków, może byc ostatecznie z rozerwanej torebki fix) i popić mocno gorącą wodą.

Działa idealnie, natychmiastowo, przez te lata spraktykowałam to wielokrotnie na swojej rodzinie, sobie i dzieciach też.

Ponoć jakis składnik herbaty, który ulatnia się zaraz po zaparzeniu działa tak. I dlatego herbatę należy "zaparzyć wewnątrz :wink: ".

Nie jest łatwo jeść na sucho herbatę (ja mam czasem odruch wymiotny) ale biorąc pod uwagę działanie - zawsze daję radę! Polecam!

Jeśli ma się taka biegunkę to trzeba się zastanowić mocno. Najwyraźniej organizm chce się czegoś gwałtownie pozbyć i może niekorzystnie jest zatrzymywać to w środku babcinymi sposobami. Biegunka odwadnia to prawda, ale powstrzymując ją możemy doprowadzić do niekontrolowanego namnażania jakichś drobnoustrojów (może salmonella a może coli) i to chyba jest gorsze niż odwodnienie. Ja bym poszła do lekarza.

Jest dzień piaty tego cholernego rozwolnienia i jeszcze nie byłem u lekarza, choć zaczyna nachodzić mnie myśl, czy nie byłbym tam mile widziany... W każdym razie mam zupełnie inną dolegliwość niz wam sie wydawać może, bowiem:

- Robie jedną (ewentualnie 2, ale ta druga jest zazwyczaj wielkości nakrętki od mazaka) kupę dziennie, tylko ze jest ona zadka.

- Nie mam gorączki.

- Trochę mnie ten brzucho boli.

- Jestem trochę osłabiony, najbardziej przez jakąś godzinę po defekacji, później jest tak średnio.

Także ni to biegunka, ni słabe, ni mocne rozwolnienie, jak nie ma gorączki to raczej nie grypa. Nie mam pojęcia, co to jest. Chyba na serio muszę odwiedzić lekarza. A tak długo się przed nim broniłem. Siedem lat mnie żaden nie widział...

bowiem:

- Robie jedną (ewentualnie 2, ale ta druga jest zazwyczaj wielkości nakrętki od mazaka) kupę dziennie, tylko ze jest ona zadka.

- Nie mam gorączki.

- Trochę mnie ten brzucho boli.

- Jestem trochę osłabiony, najbardziej przez jakąś godzinę po defekacji, później jest tak średnio.

mnie to się wydaje, że całkiem zdrowy jesteś w sumie ....

• 1 month później...
Uwaga

Nawet jeżeli powiemy:

Owszem. Jedyne skuteczne.

Jajakobyly lek.wet. zalecam wegiel -carbo medicinalis wduzych ilosciaci i woda doopory tylko pita co chwile malymi lyczkami