Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PODKARPACKIE - biała lista wykonawców

Bha

Recommended Posts

Witam

Chciałbym ostrzec budujących z podkarpacia , okolice Przemyśla przed majstrem specjalizującym się w dachach.Ten jegomość nazwisko Warzocha z miejscowości niedaleko Żurawicy stawia dachy razem z synem i jeszcze z dwoma pomocnikami . Chętnie ustalił ze mną datę wykonania więźby oraz pokrycia blachodachówką.

Jak sie póżniej okazało data wykonania przesuneła się o miesiąc ale mało tego .przymocował krokwie co zajeło ok 6 dni i w tym czasie oczywiście dwa razy zaliczka , o podpijaniu sobie i chowaniu flaszek gdzie popadnie, kłótniach nawet nie wspomne .

Krokwie nie podocinane na wymiar , blacha leżała dwa tygodnie a jego nie było widać ,zbywał mnie z dnia na dzień , a później to już nawet telefonu nie odbierał totalna olewka więc i ja go olałem .Gość totalnie nieodpowiedzialny zostawił dach w 1/3 roboty bez powodu ot tak a zima była za pasem!!!

dobrze że były jeszcze inne rzetelne firmy bo faktycznie zastała by mnie zima z tym dachem.

Edytowane przez szdar77

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie wszystkich forumowieczow!!

Znalazlam sie na tym watku,poniewaz znajoma prosila mnie abym zareklamowala ich firme na forum.Firma zajmuje sie prodkucja drewnianych mebli ogrodowych i znajduje sie w Przeworsku w woj.podkarpackim.

Wklejam kila fotek oraz dane pod ktorymi mozna skontaktowac sie z wlascicielami.

http://img246.imageshack.us/img246/545/dsc0563z.jpg

http://img63.imageshack.us/img63/9450/dsc0572w.jpg

http://img63.imageshack.us/img63/1750/dsc0632lj.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/6716/mjm.jpg

• 2 weeks później...

Dorzucę kilka sprawdzonych namiarów, tym bardziej że szykuje mi się kolejna inwestycja i sam bardzo chętnie skorzystam z tego wątku.

Żurek Edward z synami z Chmielnika - cieśla - konstrukcja, deskowanie, folia, łaty. Trochę spóźnili się ale jak zaczęli to nie poddali się choć było już zimno ale wtedy to śniegu nie było do lutego a w marcu juz kolejni kładli blachę :) Atrakcyjna cena. 17/2296581

Dachlux Jeżowe - Krycie blachą Sara (Budmat), rynny Wavin, okna dachowe. Bardzo sprawnie, fachowo widać że każdy pracownik wie co ma robić. Wysłuchali moich zachcianek i dostosowali się. Dach prawie 400m2 robili łącznie 3,5 dnia. Cena bardzo dobra zarówno na materiał jak i na robotę. Będę brał ich ponownie.

Natomiast niezbyt dobrze wspominam dostawcę drewna z Rudnej - tartak za Skanską na przeciwko Czarnika. Mieli dobrą cenę i impregnację ciśnieniową ale terminy zawalali makabrycznie. Wozili na raty i ciągle trzeba było dzwonić. Jakość kantówki, desek i łat też nie za specjalna.

Producent podbiciówki - Kraczkowa 421 tel. 696425669 - jakość i cena całkiem dobra w porównaniu do konkurencji z Malawy

Elektryk P. Oczoś Rzeszów tel. 603 262 005 - Robi sam, po godzinach więc idzie wolniej niż ekipom ale zero kompromisów, żadnych rurek po podłodze wszystko w ścianach z pełną kulturą techniczną (bruzdownice, odkurzacze). Nie targuje się o każdy punkt. Słucha i nie mądrzy się. Polecam.

Schody P. Kmiotek Rafał 17/8710056 Stolarnia chyba w Hermanowej, robią solidny materiał w bardzo dobrej cenie ale niestety nie mają własnej ekipy do montażu a jedynie współpracują i to jest problem ale ja zdecydowałem się. Cena za komplet dużych schodów dębowych z opaskami i deskami kryjącymi strop to 3200zł. Dodam że klejonka prawdziwa wzdłużna, ładnie dobrana słojami a nie obłogowana czy też klejona w poprzek. Montaż wyszedł mi 1250zł więc razem było dużo taniej niż inne oferty. Podobna jakość razem z montażem z Harty wyceniona była na 8000zł.

Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne. Filbud Sanok. Jakość bardzo dobra, dąb afrykański, klejonka obłogowana (tutaj to zaleta). Cena bardzo dobra ale terminowość to tragediaaaa!!!!! Telefony, tłumaczenia, przeciągania. Ogólnie to polecam ale z rozwagą. Wewnętrznych juz chyba nie robią bo nie wyrabiali. Bardzo słabo oceniam tez montażystów, porażka. Jedynie te drzwi maja super a reszta kuleje.

To się rozpisałem. W zamian chętnie przyjmę kontakt na dobrą ekipę do fundamentów, murów z okolic Rzeszowa (budowa Krasne).

• 1 month później...

Tyle osób już wybudowało domek i nie poleca swojej ekipy murarskiej?

niestety mozesz miec racje. Ja niby bralem z polecenia i q..pa :/

Radze zrobic tak: pojezdzic po okolicy po budowach, zobaczyc jak buduja, czy sie robota podoba. Wtedy zapytac inwestora o kontakt. Ja b. zaluje, ze tak nie zrobilem.

Witam !

Ja budowałem z ojcem i teściem, miałem międzyczasie 2 pomocników ale się nie podejmę :).

Żeby nie było OT to polecam człowieka od kominków z Mielca - Witek - firma WIT-KOM.:yes:

Zrobili mi niezły kominek z doradztwem w sensownej kasie.

Czytałem wcześniej o Panu z Ropczyc Edwardzie Pyskatym

U mnie robił wszystko przez całą zimę: szpachlowanie,płytki, łazienki obie, kuchnia, malowanie, cokoły itd.

Był w pracy codziennie, jak się spóżniał to się meldował, kase to ja go trzymałem, żadnych zaliczek i płacenia z góry.

Myślę, ze czasami fachowiec sobie na tyle pozwala na ile inwestor mu pozwala - bez urazy do osób, które zrobił "na szaro".

Ja biorac Go do pracy znałem o nim historie ale u mnie - nie mam większych zastrzeżeń.

Życze powodzenia w "celowaniu" w fachmanów.

Pozdr.

Elektryk P. Oczoś Rzeszów tel. 603 262 005 - Robi sam, po godzinach więc idzie wolniej niż ekipom ale zero kompromisów, żadnych rurek po podłodze wszystko w ścianach z pełną kulturą techniczną (bruzdownice, odkurzacze). Nie targuje się o każdy punkt. Słucha i nie mądrzy się. Polecam.

Opinię o elektryku potwierdzam. Nie liczy roboty wg punktów a za całość, potem nie kłóci się, jeśli trzeba jakiś punkt dodać, albo przenieść.

Edytowane przez kruszon11

[quote=cooler;4037739

Dachlux Jeżowe - Krycie blachą Sara (Budmat), rynny Wavin, okna dachowe. Bardzo sprawnie, fachowo widać że każdy pracownik wie co ma robić. Wysłuchali moich zachcianek i dostosowali się. Dach prawie 400m2 robili łącznie 3,5 dnia. Cena bardzo dobra zarówno na materiał jak i na robotę. Będę brał ich ponownie.

.r

Po pomyłce jakim był pierwszy " majster" od dachu dach kończyła mi też ekipa z miejscowości JEŻOWE i mam te same odczucia co Cooler fachowcy w w każdym calu .Z czystym sumieniem ich polecam

Edytowane przez szdar77

Zakończyłem właśnie etap SSO i POLECAM:

mury ARK-BUD Jabłonica. Dużo budują w okolicach Rzeszowa i za rozsądne pieniądze.

Kontakt 602522448

dach (więźba i pokrycie + wszelkie obróbki) Ernest z Lubatowej

kontakt 601191654. Budują też od podstaw całe domy. Mają dobre ceny

Obie ekipy szczerze polecam. Pierwsza załatwiała po konsultacjach cenowych ze mną cały materiał na dom współpracując z hurtownią mat. bud.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Chciałbym polecić firmę p.Ryszarda Kaczora z Tyczyna,wszystko co związane z hydrauliką tel.172219452.U mnie robili instalację (sam rurarz)CO,wody , kanalizacji,35 m2 podłogówki,dwa geberity ,dom 110m2 plus garaż plus piwnica.Pierwsza wycena 17800(mat+rob)z obietnicą że końcowa cena nie będzie większa.Po zakończeniu prac dostałem szczegółową rozpiskę zużytych materiałów(posiada swój sklep) i tu miła niespodzianka 13000 wszystko.Wszystko wykonane solidnie z dobrych materiałów(robi materiałami firmy REHAU).Myślę,że najlepsza ekipa na mojej budowie.Zaraz po nich wkroczyli panowie od wylewek,również wszystko ok.mogę polecić p.Monicz tel.172428048.

• 5 months później...
Witam

Szukam dobrej ekipy do wykonania ocieplenia domu i elewacji. Jak kształtują się ceny w okolicach Rzeszowa ( materiał + robocizna).

W 2009 roku za metr ocieplenia 12cm razem z położeniem tynku akrylowego płaciłem 25pln/metr + 10pln za metr bieżący glifów, (materiały f. KABE) budowa we Frysztaku czyli ok50 km od Rzeszowa. A o cenie materiału decyduje kilka zależnych od Ciebie czynników tj. gr. izolacji, rodzaj tynku itd.

• 1 month później...

Moge wam polecic ekipe do wykonczania wnetrz malowanie, sufity podwieszane ,plytki ,marmury (robia cuda z plytek ) itd ... maja porzadny sprzet i NIE PIJA ! Nie wiem jak jest z terminami u nich bo brat ich wyrwal po znajomosci

Tel 502824087 Jacek (nazwiska nie znam)

• 2 weeks później...