karlsruhe 07.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witajcie rodacy Tak sie snuje po tym forum, czytam, ogladam piekne obrazki, tu i tam cos dopisze i co mnie dziwi, ze malo jest postingow na temat ekologicznego budowania. Wykancza sie wnetrza akrylami i dyspersjami. Smaruje sie chemie na sciany w pokojach dla dzieci i sypialniach. Czy na prawde nie ma w kraju farb nietrujacych? Jakos mi sie wierzyc nie chce. Ja malo znam ludzi, ktorzy by sie odwazyli oparami akrylatow znecac sie nad soba, nie mowiac o dzieciach. Prosze napiszcie cos na ten temat, moze sie cos ruszy Pozdrawiam serdecznie Agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 07.08.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 hop, do gory nikt nie ma doswiadczenia z farbami ekologicznymi? Jakos nie chce mi sie wierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.08.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Po tym co wdycham, jem i piję to już mało mnie interesuje czym jest pomalowana ściana* jeśli nie mam zwyczaju np. na śniadanie zdrapać sobie trochę tynku i zalać mlekiem. *pomijam przypadki środków toksycznych czy "genialne" pomysły w stylu wykorzystywania podkładó kolejowych. Poza tym , Polska to jest biedna kraj a ekologia kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 07.08.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Mam doświadczenie z ekologicznym lakierem do podłogi z lat 90-tych. Ekologia była ale nie było tzw. użyteczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 07.08.2007 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 DULUX Innenfarbe Feuchtraum-Farbe Wandfarbe BLAU 2,5 L. 14,95 euro(farba do pomieszczen wilgotnych) KREIDEZEIT farba z wapna dolowanego 5 l 21,49 euronadaje sie do pomieszczec wilgotnych, wysoko alkaliczna, naturalny fungizid Raumweiß, Nr. 320 AURO, 5 l, 29,50 euro Jak tylko znajde cenniki, to wstawie. Tak o, z ciekawosci. W niemczech ceny farb ekologicznych poruszaja sie w "sferach" lepszych farb dyspersyjnych. kismet Agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.08.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Niestety w Polsce wiele produktów jest droższych niż w Niemczech i to sporo droższych.... ...a zarobki nie te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 07.08.2007 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Pomysle nad tym, Geno Na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 07.08.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Za bardzo ne ma się co ruszać.Sam fakt syntetycznego spoiwa jest daleki od faktu toksyczności.Podobnie nie wsztstko co naturalne jest zdrowe (np.muchomor). Ma ktoś potrzebę, wziąć wapno+ kazeina -> rzekoma ekologia. .Tylko z użytecznością coś na bakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 07.08.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Czy na prawde nie ma w kraju farb nietrujacych? Jakos mi sie wierzyc nie chce. Ja malo znam ludzi, ktorzy by sie odwazyli oparami akrylatow znecac sie nad soba, nie mowiac o dzieciach. Nie słyszałem jeszcze o przypadku, żeby ktoś zatruł się farbą na ścianie (oczywiście po jej wyschnięciu) - szczególnie akrylową. Natomiast słyszałem, że ludzie zatruwają się ze skutkiem śmiertelnym np. spalinami samochodowymi. Masz samochód? Elektryczny? Jeśli nie, to o czym rozmawiamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.08.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 hmmmm.... wapnem gaszonym ściany pobielić ale chyba dla pewności trzeba by go samemu najpierw wypalić a potem zgasić... bo wiadomo co w tych wapiennikach teraz do wapna dodają żeby ładnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 07.08.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 "Masz samochód? Elektryczny? Jeśli nie, to o czym rozmawiamy?" oh bigbeat, od czegos trza zaczac, a chocby od farb ktorych juz sama produkcja nie zagraza srodowiska. I tak krok po kroku kazdy w swoj sposob moze sie przyczynic do sympatyczniejszego obchodzenia sie ze swiatem. ok? ok! Poza tym opary akrylatów w farbach dyspersyjnych moga powodowa raka. Last but not least: nie lubie miec uczucia iz mieszkam w torbie plastikowej, ktora powstala przez naklad jednego syntetyku na drugi. Ale, byc moze sa jeszcze inne opinie pozdrawiam Agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PandaWielka 08.02.2017 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jestem alergikiem i zależy mi aby farba wydziela jak najmniej szkodliwych substancji. W zasadzie moje alergie zaczęły się kiedyś po remoncie domu. Czy ktoś może rozeznawal sie w takich farbach? Na razie znalazłam coś takiego jak sniezka eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?249393-Farba-do-pokoju-dziecka-ekologia-lzo-lso-wall-odour-ghost-odour&highlight=farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 08.02.2017 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jestem alergikiem i zależy mi aby farba wydziela jak najmniej szkodliwych substancji. W zasadzie moje alergie zaczęły się kiedyś po remoncie domu. Czy ktoś może rozeznawal sie w takich farbach? Na razie znalazłam coś takiego jak sniezka eko. Kup sobie farbę klejową - bardziej eko już nie będziesz. Myjesz ściany szarym mydłem, rozrabiasz farbę w gorącej wodzie i malujesz. Farba ma wadę - jest tania - kosztuje 4-5 zł za kg. Gdzie kupić - nie wiem. Kilka lat temu kupowałem u producenta w Czeladzi (koło szpitala ). Czy jeszcze istnieje? - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2017 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151300-Farba-kredowa-farby-kredowe-opinie-zastosowanie&highlight=farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.03.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Szanowni Państwo, Śnieżka Eko to dobry wybór. Ta emulsyjna, hipoalergiczna farba jest przyjazna dla alergików oraz osób szczególnie wrażliwych – nie wykazuje działania alergizującego ani drażniącego, co potwierdziły badania wykonane przez Zakład Alergologii Klinicznej i Środowiskowej Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego. Produkt daje matowe, śnieżnobiałe wykończenie. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts