mayland 18.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Lucynko czym bieliliście meble ze są takie fajne? Podoba mi sie że nie są całkiem białe tylko drewniano białe. Zmiany fajne ale szkoda, że odrazu w to nie szłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 18.11.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Madzialenka -materiał kupowałam Leroy Merlin. To typowo materiał zasłonowy. Jest naprawdę dobrej jakości i ładnie sie prezentuje. mayland- meble są malowane w taki ciut nietypowy sposób. Meble zdzieraliśmy do gołego drewna, potem malowaliśmy farba akrylową do drewna w kolorze ecru. Robi sie to bardzo suchym pędzlem ,tak aby drewno nie było pomalowane jednolicie tylko wyglądało na zdarte pod wpływem czasu. Jesli ci nie wyjdzie tak jak chcesz, to mokra jeszcze farbę przecierasz sucha szmatka w tych miejscach gdzie chcesz uzyskac efekt postarzenia. Powiem Ci ze bardzo żałuje ze nie poszłam od razu w te klimaty, ale teraz jestem przynajmniej pewna ze to co robie jest dla nas dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.11.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Czym zdzieraliscie? Papierem sciernym i szlifierką? Jaka granulacja papieru? Stół okrągły mam do donowienia i chcę taki efekt uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 18.11.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Fajny ten świecznik. Świeczniki wracają teraz do łask. Łatwiej je zawiesić niz elektryczne lampy. Wystarczy zamocować haczyk. Pasują mu te kryształki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 18.11.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 maylend-przede wszystkim sprawdź czy stół jest drewniany czy fornirowany. Jeśli jest drewniany to wszystkie płaskie powierzchnie można szlifować szlifierką, jesli sa jakieś trudno dostępne miejsca to trzeba szlifować ręcznie. Pierwsza warstwę szlifowałam papierem 40-60g. Potem przed samym malowaniem 220g -trzeba drewno idealnie wygładzić . Przetrzeć wilgotna szmatką i malować . Uda sie na pewno -spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.11.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Mam taki zamiar ale i koniecznosć. Zaczynam od starego drewnianego stołu. Ale mamy też górke od kredensu i kilka jeszcze szczątkowych mebli. Nie zalezy mi na gładkich, dopracowanych, lśniacych meblach. Takie postarzane bedą bardziej pasować. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 19.11.2009 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Myland-masz sporo skarbów z tego co piszesz . Te stare rzeczy maja w sobie jakąś nieprzeciętną moc. Posiadanie nawet kilku sztuk takich cudów zmienia atmosferę domu. Jak się wprowadzaliśmy do nowego domu ciężko mi było wpychać w jego ściany starocie -jakoś mi to nie pasowało jedno z drugim . Natomiast teraz mam dom nowoczesny z elementami retro-bardzo dobrze to wszystko ze sobą koresponduje . Myślę ze wszystko Ci się uda fajnie odnowić i wpasować w resztę otoczenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 21.12.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Jest Pieknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niech magia Świąt Bożego Narodzeniawypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,a blask gwiazd przypomina,że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie! http://img452.imageshack.us/img452/9153/4682xk3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.12.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 WItam Z życzeniami poświatecznymi przyszłam, bo dopiero odkryłam Twój domek. Ślicznie i przytulnie u Was. Ale mam też interesik http://lh4.ggpht.com/_geFgZv-Bi8s/SwPmvcAPGpI/AAAAAAAAAqM/KDPJdTFht6Y/s720/new%20014.jpg Skąd masz takie cudne zdjecie w kuchni filiżanki? Urzekło mnie bardzo. Mozna je gdzieś zamówić czy sami robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia80 10.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam Przyłączam się do postu powyżej, śliczniutko u Was. I na ścianie w kuchni hmmmmm, to CUDO marzy mi się. Jest jakaś szansa podpowiedzi gdzie zdobyć taką filiżankę? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 16.01.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 I ja sie także przyłączę do pogratulowania urządzenia ładniutkiego domku.chciałam zapytać o tapetę na schodach,drzwi zewnętrzne gdzie były kupione.a także o tą fakture(płyte) z wypustkami nad płyta indukcyjną w kuchni.Będę wdzięczna jeśli odpiszesz.Pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu,t176550.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CudSzwej 24.01.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Masz pięknie urządzony dom! Przeczytałam dziennik jednym tchem i ta przemiana z jednego stylu na drugi jest niezmiernie ciekawa. Obecne wnętrza so absolutnie ciepłe, swojskie,pełne klimatu - wszystko to co lubię najbardziej i do czego będę dążyć w urządzaniu naszego domu (budowa na wiosnę 2010). Nie chciałabym wyjść na wścibusa, ale zastanawiam się dlaczego na początku zdecydowałaś się na tworzenie nowoczesnych wnętrz, skoro jak pisesz w dzienniku, zawsze ciągnęło cię do "koronek" i innych takich? Co tobą kierowało? Moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.02.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Gratuluje rocznicy ! Nam druga stuknie 15 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.02.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 hej Lucyna!czy zagladasz tutaj jeszcze? sliczny domek mam pytanie dotyczace blachy perforowanej w kuchni...najpierw wzgledy praktyczne,jak sie ja uzytkuje,czy sa problemy z czyszczeniem? no i w jaki sposob zamontowaliscie te blache na scianie,bo nie widze zadnych laczen?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.02.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam Romantyczkę Wpadłam przyklasnąć przemianie domu!. Ależ się u Ciebie działo! Wielkie brawa za tak twórcze poszukiwania duszy swojego domu. Nie osiadłaś na laurach tylko stwierdziłaś, że trzeba zmieniać... No i przy okazji jakie zdolności się ujawniły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 15.03.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Lucyna co w kuchni masz na ścianie między szafkami, szkło czy jakaś płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 http://grafika.redakcja.pl/Gift.obiekt2.aspx/400/0/Gift/a80c8f33-9324-4747-90ee-198e2f861309_20090306020149_Zabawne-wielkanocne-zyczenia.png Tęczowych pisanek,na stole pyszności,mokrego dyngusai wspaniałych gości.Niech to będzie czas uroczy,życzy Magda miłej Wielkanocy. http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-99.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.12.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jak zwykle slicznie u Ciebie! Mam kilka pytan: -czy te malenkie zazdroski na oknie uszylas sama -gdzie mozna kupic materal na poduszki, ktore szylas ze swiatecznymi motywami, czy kupowalas w necie -na ostatnim zdjeciu stoja 2 swieczniki - bardzo ladne, czy sa do dostania w necie Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts