Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Jaśmin Inve-Story

Recommended Posts

• Odpowiedzi 241
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madzialenka -materiał kupowałam Leroy Merlin. To typowo materiał zasłonowy. Jest naprawdę dobrej jakości i ładnie sie prezentuje.

mayland- meble są malowane w taki ciut nietypowy sposób. Meble zdzieraliśmy do gołego drewna, potem malowaliśmy farba akrylową do drewna w kolorze ecru. Robi sie to bardzo suchym pędzlem ,tak aby drewno nie było pomalowane jednolicie tylko wyglądało na zdarte pod wpływem czasu. Jesli ci nie wyjdzie tak jak chcesz, to mokra jeszcze farbę przecierasz sucha szmatka w tych miejscach gdzie chcesz uzyskac efekt postarzenia.

Powiem Ci ze bardzo żałuje ze nie poszłam od razu w te klimaty, ale teraz jestem przynajmniej pewna ze to co robie jest dla nas dobre :D

maylend-przede wszystkim sprawdź czy stół jest drewniany czy fornirowany.

Jeśli jest drewniany to wszystkie płaskie powierzchnie można szlifować szlifierką, jesli sa jakieś trudno dostępne miejsca to trzeba szlifować ręcznie. Pierwsza warstwę szlifowałam papierem 40-60g. Potem przed samym malowaniem 220g -trzeba drewno idealnie wygładzić :) . Przetrzeć wilgotna szmatką i malować :) . Uda sie na pewno -spróbuj.

Mam taki zamiar ale i koniecznosć.

Zaczynam od starego drewnianego stołu. Ale mamy też górke od kredensu i kilka jeszcze szczątkowych mebli. Nie zalezy mi na gładkich, dopracowanych, lśniacych meblach. Takie postarzane bedą bardziej pasować. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :lol:

Myland-masz sporo skarbów z tego co piszesz :D . Te stare rzeczy maja w sobie jakąś nieprzeciętną moc. Posiadanie nawet kilku sztuk takich cudów zmienia atmosferę domu.

Jak się wprowadzaliśmy do nowego domu ciężko mi było wpychać w jego ściany starocie -jakoś mi to nie pasowało jedno z drugim :lol: .

Natomiast teraz mam dom nowoczesny z elementami retro-bardzo dobrze to wszystko ze sobą koresponduje :) .

Myślę ze wszystko Ci się uda fajnie odnowić i wpasować w resztę otoczenia :)

pozdrawiam

• 1 month później...

WItam

Z życzeniami poświatecznymi przyszłam, bo dopiero odkryłam Twój domek. Ślicznie i przytulnie u Was.

Ale mam też interesik :oops:

http://lh4.ggpht.com/_geFgZv-Bi8s/SwPmvcAPGpI/AAAAAAAAAqM/KDPJdTFht6Y/s720/new%20014.jpg

Skąd masz takie cudne zdjecie w kuchni filiżanki?

Urzekło mnie bardzo. Mozna je gdzieś zamówić czy sami robiliście?

• 3 weeks później...

I ja sie także przyłączę do pogratulowania urządzenia ładniutkiego domku.chciałam zapytać o tapetę na schodach,drzwi zewnętrzne gdzie były kupione.a także o tą fakture(płyte) z wypustkami nad płyta indukcyjną w kuchni.Będę wdzięczna jeśli odpiszesz.Pozdrawiam :wink:

http://forum.muratordom.pl/nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu,t176550.htm

Masz pięknie urządzony dom! Przeczytałam dziennik jednym tchem i ta przemiana z jednego stylu na drugi jest niezmiernie ciekawa. Obecne wnętrza so absolutnie ciepłe, swojskie,pełne klimatu - wszystko to co lubię najbardziej i do czego będę dążyć w urządzaniu naszego domu (budowa na wiosnę 2010).

Nie chciałabym wyjść na wścibusa, ale zastanawiam się dlaczego na początku zdecydowałaś się na tworzenie nowoczesnych wnętrz, skoro jak pisesz w dzienniku, zawsze ciągnęło cię do "koronek" i innych takich? Co tobą kierowało? Moda?

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

http://grafika.redakcja.pl/Gift.obiekt2.aspx/400/0/Gift/a80c8f33-9324-4747-90ee-198e2f861309_20090306020149_Zabawne-wielkanocne-zyczenia.png

Tęczowych pisanek,

na stole pyszności,

mokrego dyngusa

i wspaniałych gości.

Niech to będzie czas uroczy,

życzy Magda miłej Wielkanocy.

http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-99.gif

• 8 months później...

Jak zwykle slicznie u Ciebie!

Mam kilka pytan:

-czy te malenkie zazdroski na oknie uszylas sama

-gdzie mozna kupic materal na poduszki, ktore szylas ze swiatecznymi motywami, czy kupowalas w necie

-na ostatnim zdjeciu stoja 2 swieczniki - bardzo ladne, czy sa do dostania w necie

Pozdrawiam :).