Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKLEPY INTERNETOWE

Gość ann 123

Recommended Posts

Witam. Ja kupowałem polski wkład + wszystkie potrzebne akcesoria (podłączenie powietrza z zewnątrz, przepustnice do tego powietrza, kratki) przez internet na http://www.kratki.com i jestem bardzo zadowolony. Przed zakupem można skonsultować się ze sprzedawcą, towar przyjechał mi bezpośrednio na budowę. Odnośnie VAT, zawsze można dogadać się z wykonawcą, że to on dokona zakupu a nam zafakturuje kominek z montażem i 7% VAT.

Potwierdzam dokonanie zakupu z kratki.pl z tym, że kupowałem poprzez allegro bo i tam wystawiali swój towar gdzie był sporo tańszy (reklama?). Naprawde była szybka dostawa i bardzo dobry kontakt ze sprzedawcą. Po licytacji domówiłem jeszcze dodatkowy osprzęt, wszystko doszlo szybko jedną przesyłką. Mój kominek to Zuzia z płaszczem wodnym 19kW, urząd skarbowy zakwalifikował go do odpisania i dostałem zwrot. Używam go drugi rok i jest OK.

• 4 years później...

A ja odradzam zakupy w firmie GB BUDUSS w Rząska na ul. Balickiej.

Kupiłam w ich sklepie internetowym sterownik Junkers FW120 + czujnik temperatury do zasobnika. W mailach potwierdzili, że mają towar na miejscu i wyślą zaraz po zapłacie. Nie wysłali. Po upomnieniu wykręcali się problemami z kurierem. Po kolejnym upomnieniu się o przesyłkę wysłali fałszywy list przewozowy. Po następnych przestali odpowiadać. Rozłączali też rozmowy telefoniczne.

W końcu poszłam na Policję zgłosić oszustwo. Tydzień później (miesiąc po zamówieniu) towar przesłali (bez faktury i slowa przeprosin).