wenus 14.08.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Posiadam działkę narożną z jednej strony posadziłam cisy, ale nie do konca gdyż w ogrodzeniu mam prąd i nie chciałabym zasłaniać. Skrzynka ze światła stoi w niedalekiej odległości od sąsiadów i na tej szerokości nie wiem co posadzić. Sąsiad przy słupku z prądzem usypał skalniak - mi się to nie podoba. Chciałabym inny posadzić krzew niz cis, ale nie wiem co by pasowało w sąsiedztwie cisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 14.08.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 gdyż w ogrodzeniu mam prąd i nie chciałabym zasłaniać. Pastuch elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 14.08.2007 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Tą działkę nie zamieszkuje bydło. Myśle ze natwojej parę by się znalazło już widzę jedną dużą krowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 14.08.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Tą działkę nie zamieszkuje bydło. Myśle ze natwojej parę by się znalazło już widzę jedną dużą krowę. Widzialam, ze po tym moim jedym niewinnym pytaniu uzytkownik venus zamiescil na forum nie tylko powyżej zacytowaną odpowiedż, ale wątek z ostrzeżeniem przede mną Przyznam, że poczynania ma równie szokujace i niezrozumiale, jak gramatykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 14.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 może bukszpan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Tą działkę nie zamieszkuje bydło. Myśle ze natwojej parę by się znalazło już widzę jedną dużą krowę. Wyluzuj. Po takim poście to zastanowić się trzeba, kto na wspomnianej działce mieszka. Chyba bardzo nerwowi ludzie, którzy zbyt szybko różne rzeczy piszą w postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 15.08.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Pomyślałem dokładnie to co szkanka literatka, że chodzi o elektrycznego pastucha. Polszczyzna nie jest mocną stroną wenus, ale to się zdarza. Natomiast ostrzeganie przed kimś bez powodu kwalifikuje się do interwencji moderatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 14.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Czy można zrobić z cisów żywopłocik o wysokości do 50 cm Mam dużo małych cisów i koncepcję odgrodzenia warzywniaka od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 14.10.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Oczywiście, żywopłot z cisów wolno rośnie, ale jest zawsze zielony i piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 14.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Czy można zrobić z cisów żywopłocik o wysokości do 50 cm Mam dużo małych cisów i koncepcję odgrodzenia warzywniaka od reszty Sa odmiany niskie np. cis pospolity 'Repandens'. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 14.10.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki za odpowiedż.Tylko ja mam te wysokie i nie wiem czy zaryzykować i je przycinać na niski żywopłot.Tylko obawiam się że dolna część pnia będzie gruba i nic z tego nie wyjdzie i będę miał same pniaki i trochę igliwia.Odpowiedz czy dobrze kombinuję czy dać sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 14.10.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki za odpowiedż.Tylko ja mam te wysokie i nie wiem czy zaryzykować i je przycinać na niski żywopłot.Tylko obawiam się że dolna część pnia będzie gruba i nic z tego nie wyjdzie i będę miał same pniaki i trochę igliwia.Odpowiedz czy dobrze kombinuję czy dać sobie spokój. Także wysokie odmiany cisów przy umiejętnym cięciu utrzymasz na na niskiej wysokosci (no może nie 50 cm ale 100 cm) i nie ogołocą się. W wyniku częstego cięcia (kilka razy w roku) będą gęste. Cisy są iglakami najbardziej nadajacymi się do cięcia i nawet „lubią" częste strzyżenie . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 14.10.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Pinus dziękuję za otuchę, tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annko 13.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Marzy mi się, do pewnej kompozycji- cis strzyżony o pokroju plaskokulistym ,tzn. wys. do 100cm szer do 150cm, o ciemnym ulistnieniu.W głowie zamieszanie czy to ma być baccata czy media? A może posadzic np. 3 małe rośliny w pewnym odstępie ,strzyc je i w ten sposób osiagnąc efekt. Dzięki z góry za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 odm. Farmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annko 13.06.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts