Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie z cisów

Recommended Posts

Posiadam działkę narożną

z jednej strony posadziłam cisy, ale nie do konca gdyż w ogrodzeniu mam prąd i nie chciałabym zasłaniać.

Skrzynka ze światła stoi w niedalekiej odległości od sąsiadów i na tej szerokości nie wiem co posadzić.

Sąsiad przy słupku z prądzem usypał skalniak - mi się to nie podoba.

Chciałabym inny posadzić krzew niz cis, ale nie wiem co by pasowało w sąsiedztwie cisów.

Tą działkę nie zamieszkuje bydło.

Myśle ze natwojej parę by się znalazło już widzę jedną dużą krowę. :lol:

:o

Widzialam, ze po tym moim jedym niewinnym pytaniu uzytkownik venus zamiescil na forum nie tylko powyżej zacytowaną odpowiedż, ale wątek z ostrzeżeniem przede mną :o

Przyznam, że poczynania ma równie szokujace i niezrozumiale, jak gramatykę.

Tą działkę nie zamieszkuje bydło.

Myśle ze natwojej parę by się znalazło już widzę jedną dużą krowę. :lol:

Wyluzuj. Po takim poście to zastanowić się trzeba, kto na wspomnianej działce mieszka. Chyba bardzo nerwowi ludzie, którzy zbyt szybko różne rzeczy piszą w postach.

• 1 month później...
Dzięki za odpowiedż.Tylko ja mam te wysokie i nie wiem czy zaryzykować i je przycinać na niski żywopłot.Tylko obawiam się że dolna część pnia będzie gruba i nic z tego nie wyjdzie i będę miał same pniaki i trochę igliwia.Odpowiedz czy dobrze kombinuję czy dać sobie spokój.

Także wysokie odmiany cisów przy umiejętnym cięciu utrzymasz na na niskiej wysokosci (no może nie 50 cm ale 100 cm) i nie ogołocą się. W wyniku częstego cięcia (kilka razy w roku) będą gęste. Cisy są iglakami najbardziej nadajacymi się do cięcia i nawet „lubią" częste strzyżenie :D .

..

• 7 months później...

Marzy mi się, do pewnej kompozycji- cis strzyżony o pokroju plaskokulistym ,tzn. wys. do 100cm szer do 150cm, o ciemnym ulistnieniu.W głowie zamieszanie czy to ma być baccata czy media? A może posadzic np. 3 małe rośliny w pewnym odstępie ,strzyc je i w ten sposób osiagnąc efekt.

Dzięki z góry za poradę :D