Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotrków Trybunalski pozdrawia cieplutko...i nieśmiało :)

inya

Recommended Posts

Stawiamy dopiero pierwsze kroki...działka jest, z pięknym stawem, projekt domu kupiony i lada dzień go otrzymamy a wtedy biegniemy walczyć o pozwolenie na budowę.

Te papierki nas wykończą...

Tymczasem po pracy rozbieramy starą szklarnię nieopodal (złom się przyda) i trochę ogarniamy teren (koszenie ogromnych traw i redukcja niektórych drzewek).

Już zaczynamy żyć budową...

Ale to już Wy wiecie najlepiej jak to jest :D

Marta i Krzyś :wink:

Kuleczko, pocieszyłaś mnie tym pośpiechem papierkowym w Piotrkowie :D Ja obecnie czekam na własność działki (notariusz 30.08 ), potem od razu biegnę załatwiać wszystko do pozwolenia na budowę.

Projekt już jest w domku. Trochę się tego wszystkiego obawiam, ale wierzę mocno, że po zapoznaniu się bliżej z tematami i radami na forum będzie łatwiej :D

Chcielibyśmy chociaż fundamenty zalać w tym roku...ech...czas pokaże...

Frosch dziękuję za ciepłe przyjęcie :)

Monikach za dziennik chyba się niedlugo rzeczywiście zabiorę. Co prawda będą to jedynie zdjęcia działki z ogromniastą trawą, ale już coś :wink:

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

Oj, skorpionek1975 - masz rację :)

Forum wciąga jak nie wiem co :D

Dopiero teraz udało nam się złożyć wniosek na pozwolenie na budowę. Tyle czasu trwało załatwianie wszystkich dokumnetów. Niesamowite przeszkody na każdym kroku. Na szczęście nas nie zniechęciły...choć przyznam się, że miałam chwilę zwątpienia (nawet przez jakiś czas nie zaglądałam na forum - bałam się, że nie uda nam się tak szybko i tylko sobie zrobię nadzieję patrząc na wasze piękne domki). Ale póki co czekamy :)

Pozdrawiam cieplutko :)

• 3 weeks później...