zachariasz 21.04.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Trafiłem na ten wątek i oczy szeroko otworzyły mi sie ze zdziwienia. Musze się wypowiedzieć, bo to co przeczytałem zupełnie nie miesci mi się w głowie. Jakbym miał do czynienia zupełnie z inną firmą ! Ale od początku. Firmę ARKADA, którą tu tak negatywnie opisano znam i to dobrze. Właśnie budują mi dom - umowę podpisałem 3 miesiace temu i jak dotąd nasza współpraca układa się bardzo dobrze. Nie mogę o nich powiedzieć złego słowa. Nie są najtańsi, ale nie są tez najdrożsi - ceny są porównywalne z innymi firmami - sprawdzałem na etapie wyboru firmy budowlanej. Przyznam, ze ku Arkadzie skłaniałem się od początku, bo była firmą "z polecenia". A polecił mi ją mój własny brat- od roku mieszka w domu przez nich wybudowanym i sobie ich chwali i chwalił od początku. Nie było żadnych zatargów ani problemów z wykonawstwem czy kosztorysem ani tym bardziej z porozumiewaniem się. Wiem, że mój brat wprowadzał w trakcie wiele zmian - taki sobie zmienny człowieczek. Zawsze ma mnówo pytań i uwag- a Oni to znosili dzielnie, bo budowa została zrealizowana do końca. Sam niejednokrotnie pojawiałem się na jego budowie, bo byłem ciekaw jak pracują. Nie znalazłem niczego do czego moznaby się przyczepić. Mam nadzieję, że mój dom będzie taki jak dom brata, którym zachwyciłem sie jak tylko stanął. Nie przewiduję problemów, myslę pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulek 28.04.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam. Jestem tutaj nowy. Właśnie skończyłem budowę swojego wymarzonego domu, inwestycji swojego życia. I dlatego postanowiłem się tutaj wypowiedzieć. Dom postawiła mi od podstaw tytułowa firma ARKADA. Przyznam, ze gdyby nie wypowiedź Pana Krzysztofa nie pomyślałbym , że to ta sama firma, bo mam o niej całkowicie odmienne zdanie niż autorka/autor? wątku. Firma Arkada to dla mnie miłe zaskoczenie, bo wiele naczytałem się o nierzetelnych firmach budowlanych. Urzekli mnie profesjonalnym podejściem do klienta, bogatym doświadczeniem i dobrymi referencjami. Załatwili za mnie większość formalności, więc nie musiałem godzinami biegać po urzędach. Doradzali pod każdym względem i odpowiadali na najgłupsze nawet pytania w sposób naprawdę fachowy. Przekonali mnie nawet do budowy domu energooszczędnego pokazując prosto wszystkie za i przeciw. W czasie budowy żadnych problemów, ani z kosztorysem ( wcale nie są tacy drodzy, jak tu się pisze!) , ani z materiałami ani z wykonawstwem. Dom stoi. My z żoną jesteśmy zadowoleni. i powiem jeszcze jedno- gdybym jeszcze budował w przyszłości jakiś dom, z pewnością będzie mi go budować ta sama firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 30.08.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Robiłem kiedyś balustrady jako podwykonawca firmy Arkada. Wszystko było uzgadniane z nimi i z klientem a że miałem niedaleko na budowę to i pomiar mogłem weryfikować i pogadać z kierownikiem i z klientem. Swoją droga to było gdzieś koło Izabelina więc może ktoś kojarzy. Po rozmowie z kierownikiem stwierdziłem że faktycznie tanio nie jest ale żeby aż tak strasznie drogo też nie. Natomiast kiedy przyjechał klient i oglądał balustrady nie widziałem w nim niezadowolenia że budowa się przeciąga, albo że coś nie pasuje. Bardzo dobrze dogadywali się z kierownikiem budowy - jak starzy koledzy - i nie widziałem żeby klient był niezadowolony. Z racji częstych akceptacji i naszych propozycji odnośnie balustrady bywałem też w siedzibie firmy. Nie było tam jakiegoś wielkiego bałaganu, rozgardiaszu, no ale może nie trafiłem Podsumowując z punktu widzenia kogoś kto chwilowo współpracował z firmą Arkada - nie widzę do czego można się przyczepić. Z punktu widzenia kogoś kto robi coś dla innych i działa w otoczeniu klientów wiem, że często nieświadomość, ignoranctwo i "szwagier" sprawiają że klienci mają zupełnie inne i nie zawsze prawidłowe wyobrażenie o usługach co zwalają zawsze na wykonawcę. Kto wie...może obie strony sa winne, może tylko Arkada a może tylko klient... Głupi nikt nie jest - jak mu coś nie pasuje to nie pójdzie do Arkady. Jak mu wszystko pasuje i sam się wywiązuje to chyba problemów nie ma. Zresztą to nie MKK z Legionowa http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125871-Do%C5%9Bwiadczenie-z-firm%C4%85-MKK-z-Legionowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 16.06.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 wracam do tematu, może ktoś budował ostatnio z Arkadą bądź planuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 16.06.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam. My budowaliśmy stan surowy ponad dwa lata temu. Z perspektywy czasu mogę firmę z czystym sumieniem polecić. Bardzo wiele szczegółów można ustalić, tak by potem nie było niedomówień. Przebieg budowy można prześledzić na naszym dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 21.06.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dziękuję za opinię jestem umówiona na spotkanie w Arkadzie jutro Zobaczymy co nam powiedzą, a budowę wycenili nawet ok w porównaniu do innych firm jest po środku Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 08.07.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 I stało się - umowa z Arkada podpisana teraz tylko czekamy na PnB i rozpoczynamy budowę stanu surowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isti 11.10.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Odpowiedź skierowana do właściciela Arkady:Szanowny Panie,Z napisaniem tego postu zwlekałem... kilka lat, bo tyle czasu minęło od feralnej budowy, którą miałem nieprzyjemność prowadzić korzystając z usług Pana firmy. Miałem go gdzieś zapisany w komputerze, ale wielokrotnie rezygnowałem z jego zamieszczenia, bo w końcu... co to da. Niemniej jednak co jakiś czas nerwy i wspomnienia wracały. Dziś się zdecydowałem - jednak "udzielę" się w tym wątku. Więc po kolei: 1. Ja ze swoich zobowiązań finansowych wywiązywałem się doskonale i (i nie wnikając w szczegóły) godziłem się na proponowane przez Pana rozwiązania w tej kwestii.2. Mimo to ekipa, jaką Pan przysłał do budowy przez CAŁY MIESIĄC zajmowała się głównie chlaniem wódy (uprzedzając Pana ewentualne zarzuty, że to oszczerstwo: mam dokumentację fotograficzną, a i o zeznania świadków nie będzie trudno). Dopiero po karczemnej awanturze coś tam się zmieniło.3. W banalnym projekcie udało się Pańskim ludziom postawić krzywe ściany.4. Pokrycie dachowe: Pańscy ludzie kładli połamane/popękane płaty blachodachówki i uszczelniali silikonem!!!!! Całe szczęście, że przy okazji montażu innych elementów na dachu zostało do zauważone przez kogoś innego. Po paru latach, kiedy sprzedawałem ten dom, okazało się że i gąsiory są przymocowane odwrotnie lub bez uszczelnień. Niestety było już po gwarancji i nawet nie próbowałem się domagać poprawek.5. Mały domek, a B U R D E L na placu budowy i marnotrawstwo materiałów przerażające. (Mam fotki).6. Ceny delikatnie mówiąc nieatrakcyjne. Byłem skłonny zapłacić, bo liczyłem, że dostanę za to święty spokój. NIC Z TYCH RZECZY. Umie Pan ładnie i dużo mówić, ale to niestety nie wystarcza, żeby klient był zadowolony.7. I na koniec najlepsze: kiedy nagle wzrosły ceny materiałów, powiedział mi Pan: "albo będzie dopłata, albo schodzimy z budowy. Możemy nawet karę umowną zapłacić, ale nie zrobimy wg kosztorysu". Takie postepowanie DYSKWALIFIKUJE Pana jako partnera w interesach i wykonawcę. Zapłaciłem, bo nie miałem wyjścia i mi się spieszyło, ale Pańskiego stanowiska w tej sprawie nie sposób nazwać słowami cenzuralnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.10.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 po dwóch latach zdecydowałeś się odpisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korrba 11.01.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Ta firma to partacze i naciagacze !!!!!! Absolutnie NIE POLECAM !!!! Wszystko wykonuja prowizorycznie , byle jak . A do tego wlasciciel jest bezczelny i pyskaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor64 15.02.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Ta firma to partacze i naciagacze !!!!!! Absolutnie NIE POLECAM !!!! Wszystko wykonuja prowizorycznie , byle jak . A do tego wlasciciel jest bezczelny i pyskaty. Chyba Korrbą dostałeś w głowę. Same ogólniki i epitety. A ja mieszkam w domu wybudowanym przez Arkadę. Cały proces budowy przebiegł dokładnie według harmonogramu, który był załącznikiem do umowy. Było spokojnie, terminowo i co do grosza według ustaleń. Arkada wygrywa z innymi deweloperami, o których rozmawiam ze znajomymi i rodziną (np. 8 miesięcy opóźnienia w oddaniu inwestycji, niezrobione zmiany, choć zapłacone.. itp.). Nic nie było prowizorycznego, podwykonawcy rzetelni, uprzejmi i punktualni. Budowałbym z Arkadą jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor2012 18.02.2017 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Ta firma to partacze i naciągacze !!!!!! Absolutnie NIE POLECAM !!!! Wszystko wykonują prowizorycznie , byle jak . A do tego właściciel jest bezczelny i pyskaty. Witam ! Absolutnie nie zgadzam się z tą opinią. Firma ARKADA w 2012 roku wybudowała nam dom wg projektu Z55L z pracowni Z500. Oferta była bardzo dokładnie omówiona i przygotowana według wcześniejszych negocjacji dotyczących przeróbek konstrukcyjnych, materiałów i oczywiście cen. Cały proces budowy przebiegał bezproblemowo i terminowo. Nasze osobiste zaangażowanie polegało na obserwowaniu kolejnych etapów budowy zgodnych z harmonogramem robót. Firma posiada solidną, wyspecjalizowaną kadrę techniczną, która w każdej chwili służyła radą i doświadczeniem. Nawet teraz po 5 latach od zakończenia budowy mogę zadzwonić i zasięgnąć informacji na temat budowy budynku gospodarczego, który mam w zamiar postawić. Jeśli do tego dojdzie na pewno skorzystam z usług budowlanych firmy ARKADA, którą mogę bez obaw polecić każdemu potencjalnemu inwestorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 18.02.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Dwóch forumowiczów zarejestrowało się i natychmiast podziękowało swoim dobrodziejom. Bardzo ciekawe zaangażowanie w forum.Forumowicze nie dadzą się nabrać na takie numery. Z daleka śmierdzi interwencją wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2133 20.02.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Witam, przeglądając forum natknąłem się na ten wątek... może jest kilka firm Arkada ? Ja właśnie skończyłem budowę z Arkadą (firma ze Starej Iwicznej k.Warszawy).Podpisałem umowę na stan surowy, później zdecydowałem się także na developerski. Dość długo wybierałem wykonawcę, porównując kosztorysy, odwiedzając realizowane budowy, sprawdzając co można.Kto spędził chwilę w branży budowlanej wie co się dzieje, szczególnie w obszarze "małych" inwestorów.Arkada wypadła b.dobrze w moim rankingu i zdecydowałem się na współpracę. Budowa trwała rok (stan developerski). Dom ok.300m2 piętro+poddasze użytkowe, dość skomplikowane stropy, belki, podciągi itd.Współpraca z ludźmi - b.dobra. Właściciele zawsze pod telefonem / mailem. Wszystkie moje uwagi (a przy jednej brygadzie było ich trochę) były obsługiwane i w efekcie realizowane zgodnie z moimi prośbami. Umowa i kosztorysy przygotowane profesjonalnie. Co najważniejsze nie spotkałem się z hasłami o dopłatach za prace, których nie zlecałem lub nie były wcześniej kosztorysowane.Wybrałem też kierownika budowy, współpracującego z Arkadą, który wbrew pozorom momentami był mocno uciążliwy np. dla murarzy, tynkarzy - z mojej perspektywy - rewelacja. Pilnował każdego etapu prac. Miałem bezpośredni kontakt z każdym brygadzistą i mogłem samodzielnie ustalać zmiany nieistotne projektowo. W razie potrzeby mogę porozmawiać z każdym zainteresowanym współpracą z Arkadą ze Starej Iwicznej, opowiem o swoich pozytywnych doświadczeniach.Serdecznie polecam tych ludzi i ich firmę. Pozdrawiam,Tomek. P.S.w razie pytań proszę o kontakt na priv: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 21.02.2017 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Jeśli ktoś wybierze firmę szukającą jeleni takim żałosnym marketingiem, to na własne ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 21.02.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 wytnijcie ten temat bo aż żal patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.02.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Wysyp jednopostowców świadczy tylko o debilizmie marketingowym tej firmy. Nigdy bym nie wybrał kogoś, kto się zniża do takich tanich chwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts