Adamxyz 23.08.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Słuchajcie wczoraj ranopo rozmwowie z sąsiadem zbaraniałem, kilka miesięcy temu sąsiad robił na działce po budowie porządki, mial kikladziesiąt sztuk desek szalunkowych, spytalem sie czy są mu niepotrzebne, odrzekł że nie i jak chcę przerzuci mi je na działkę,tak tez zrobił, zbiłem z nich skrzynkę na narzedzia, wczoraj rano zgłupiałem ponieważ powiedział że za te deski to on zapłacił 1000 zł i było by dobrze gdybym je mu zwrócił. gdybym wiedział wcześniej że wogóle bedzie chiciał abym za nie zapłacił nie wziąłbym ich lub za jakąś symboliczną kwotę 100-200 zł Mogę nie zapłacić ale z drugiej strony zależy mi na dobrych stosunkach sąsiedzkich, co mam zrobić czy moża Wam się zdarzyła podobna historiaaaaa..... załamany Nie piszcie mi proszę że na początku trzeba bylo ustalić czy towar jest za darmo czy nie, bo juz jest za pozno a ja nie spodziewalem sie takiego obrotu sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 23.08.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Skrzynka na narzędzia ? Kilkadziesiąt desek szalunkowych ? To chyba jakaś skrzynia, nie skrzynka. A tak serio: całe życie sie uczymyżycia. Osobiscie jak ognia unikam czegokolwiek darmowego od sasiada,przeważnie kosztuje to potem tak srednio dwa razy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.08.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Skrzynka na narzędzia ? Kilkadziesiąt desek szalunkowych ? To chyba jakaś skrzynia, nie skrzynka. A tak serio: całe życie sie uczymy życia. Osobiscie jak ognia unikam czegokolwiek darmowego od sasiada, przeważnie kosztuje to potem tak srednio dwa razy wiecej. I umieramy głupi... Trzeba mu powiedzieć "Kazik, trzeba było odrazu mówić, że ty kase za to będziesz chciał, teraz to ci mogę tylko skrzynie oddać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 23.08.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.08.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 1000zł to było 2m3 desek czyli okolo 200szt desek o szerokości 20cm i długości 2m i to nowych proponuję powiedzieć sąsiadowi że nie mówił nic o zapłacie jak Ci je dawał... a Ty nie dałbyś więcej niż 200-300zł za nie ale sądzę że nawet jak weźmie te pieniądze to będziesz miał wroga najlepiej jednak odkup mu te deski w jakimś tartaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samurai_Jack 23.08.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zapytaj się sąsiada ile desek szalunkowych masz mu odkupić? I albo się spali ze wstydu albo mu odkupisz i zamknij sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.08.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ja bym odkupila od kogos deski szalunkowe uzywane i mu oddala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 23.08.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Reasumując masz dwa możliwe wyjścia: 1. wypiąć się na sąsiada bo nic nie mówił o kasie jak je dawał; 2. oddać te lub podobne deski. Chciałbym widzieć minę gościa jak dostanie deski z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 23.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zdecydowanie zrób jak radzi większość: odkup taką samą ilość desek w podobnym stanie jak te i mu oddaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 23.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zdecydowanie zrób jak radzi większość: odkup taką samą ilość desek w podobnym stanie jak te i mu oddaj. Dokładnie tak samo bym zrobił. Ponadto mów dzień dobry, uśmiechaj się i nie bierz nigdy więcej nic od tego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamxyz 24.08.2007 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 dzieki za rady tak wlasnie zrobie, jednakze smród zostanie a relacje sasiedzkie do tej pory ukladaly sie wysmienicie, tak bywa nauczka na przyszlosc.... Niezaleznie od kogo coś bierzecie od razu na poczatku wyjaśniajcie sobie wszystkie kwestie, gdybym sie dowiedzial ile chce za te deski poprostu bym ich nie wziął i sprawa byla by zamknieta a tak...... smrod zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 29.08.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 NIE ODDAWAJ, bo będzie Cię gnoił do końca Waszego pożycia sąsaiedzkiego. Niech spier... .Porządekmusi być. A może on się pozamieniał z ... na głowy, debil jeden. Pozdrawiam. trzymaj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 29.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 metrys wyluzuj, taki fajny dzien... to nie sprawa zycia i smierci chyba, kolega odda deski, jak wszyscy powyzej radza i po sprawie... od razu musi sasiad go gnoic? a z drugiej strony mentalnosc ludzka nie zna granic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakowiaczek 29.08.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 I tu się sprawdza stare przysłowie: "Dom bez sąsiada jest wart majątek"A nawiasem mówiąc kupiłbym deski mu je w d.... wsadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 29.08.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 a relacje sasiedzkie do tej pory ukladaly sie wysmienicie Mówienie sobie dzień dobry, co słychac itp to nie są wyśmienite relacje, skoro zostało 1000zł do zapłaty. Faktycznie odkup mu te dechy i jeszcze flaszke postaw. Jak normalny to się zapadnie pod ziemie a jak nie.... to już bedziesz wiedział z kim masz do czynienia i pozostańcie na "chłodnym" dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 29.08.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Faktycznie odkup mu te dechy i jeszcze flaszke postaw. Jak normalny to się zapadnie pod ziemie a jak nie.... to już bedziesz wiedział z kim masz do czynienia i pozostańcie na "chłodnym" dzień dobry. dobrze kolega radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leo1 29.08.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 1. zwróć idiocie te deski 2. sprawdź czy nie jest chory na schizofrenię i raczej nie utrzymuj bliższych stosunków cokolwiek nie wyniknie ze sprawdzenia 3. ew. uprzedź sąsiadów co może wyniknąć z bliższych stosunków z tym p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 29.08.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Co byś nie zrobił zrobisz żle. Masz już wroga tylko o tym jeszcze nie wiesz,ale on już wie. Zapłać nie zapłać ale od tej pory daj mu do zrozumienia że utrzymywanie stosunków towarzyskich z nim cię nie interesuje. Zasadż tuje od jego strony, nieważne kiedy będą zasłaniały jego, ale on zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 29.08.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Eeee tam nie przesadzajmy moze zaraz na poczatku po tej rozmowie czy za ile i co zwrocic bedzie pewnie wam obu nie fajnie no ale czas leczy wszystkie rany a skoro sasiad byl dotąd ok. to radze spokój bo moze on sie nasłuchał plotek o galopujących cenach i tak se to wyliczyl trzeba mu wyjaśnić ze wlasnie rozpoczął sie spadek cen na materialy(choc raczej nie na drewno) ale nie ma co brac tego do serca tyle ze na przyszlosc pamietac ze dzis sa takie czasy ze brat,syn,ojciec a i czasem mąż/żona nie dadza ci nic za darmo a co dopiero sąsiad pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 29.08.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 a takie czasy ze brat,syn,ojciec a i czasem mąż/żona nie dadza ci nic za darmo a co dopiero sąsiad Święte slowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts