przemus428 09.11.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Pyszny, słodki i rozgrzewający deser na jesienne i zimowe wieczory Kawa zbożowa "na bogato" Składniki: kawa mleczna odrobina miodu cynamon bita śmietana wiórki czekoladowe Zaparzyć kawę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać miód i cynamon. Następnie na górę wycisnąć bitą śmietanę i posypać startą czekoladą. Smacznego Edytowane 21 Marca 2016 przez joliska za kolejny ukryty link będzie BAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lwica000 07.02.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A macie może jakiś wytestowany przepis na ciasto bez pieczenia? coś szybkiego i smacznego (może jakieś ptasie mleczko)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CrazyGirl 18.03.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak zrobić bezy? Bardzo proste:D:D:D:D:D:D:D:D:D Przepis:- 2 białka- 60 g cukru- 60 g cukru pudru Sposób przygotowania:Białka oddzielić od żółtek. Ubijać białka jak najszybciej. Kiedy zaczną sztywnieć, dodawać stopniowo cukier i ubijać (lub miksować na najwyższych obrotach) przez około 10 min. Masa białkowa musi być bardzo sztywna. Wówczas dodać cukier puder. Wymieszać delikatnie. Formować bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łyżką lub szprycą. Piec w temp. 110 st.C. Małe bezy pieką się około 75-80 minut, większe dłużej. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki, a bezy pozostawić w środku, aby same studziły się i schły w cieple piekarnika. Aby zrobić bezy smakowe, można do masy białkowej dodać kakao, kawę, zapach do ciast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 18.03.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Ja mogę wtrącić, że dobry i prosty jest blok kakaowy. Składniki:1 szklanka wody250g masła lub margaryny1 szklanka cukru3 łyżki kakao500g mleka w proszku250g pokruszonych herbatników150g orzechów włoskich100g rodzynek 1. Do garnka wlać wodę, dodać pokrojone masło, cukier i kakao, zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia, ma być lekko ciepłe (od czasu do czasu proszę mieszać, żeby nie zrobił się kożuch). 2. Do ciepłej kakaowej masy dodać mleko w proszku i energicznie wymieszać. Następnie dodać herbatniki, orzechy i rodzynki, dokładnie wymieszać. 3. Masę przełożyć do foremki keksowej o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do lodówki na parę godzin, aż masa stężeje.Deser podawać pokrojony w plastry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ja mogę wtrącić, że dobry i prosty jest blok kakaowy. Składniki: 1 szklanka wody 250g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 500g mleka w proszku 250g pokruszonych herbatników 150g orzechów włoskich 100g rodzynek 1. Do garnka wlać wodę, dodać pokrojone masło, cukier i kakao, zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia, ma być lekko ciepłe (od czasu do czasu proszę mieszać, żeby nie zrobił się kożuch). 2. Do ciepłej kakaowej masy dodać mleko w proszku i energicznie wymieszać. Następnie dodać herbatniki, orzechy i rodzynki, dokładnie wymieszać. 3. Masę przełożyć do foremki keksowej o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do lodówki na parę godzin, aż masa stężeje. Deser podawać pokrojony w plastry. Margaryna z mlekiem w proszku, są tutaj składnikami, które ten deser, uczynią wspaniałym o wyjątkowych walorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 (edytowane) A macie może jakiś wytestowany przepis na ciasto bez pieczenia? coś szybkiego i smacznego (może jakieś ptasie mleczko)? Znalazłam gdzieś przepis na sernik na zimno (spód z ciasteczek, masa z serka homogenizowanego, bitej śmietany i żelatyny) z dodatkiem mleka w proszku (szklanka) i musu truskawkowego. Rewelacja. Smakuje jak lody. Edytowane 21 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 28.04.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Fajne przepisy, nic tylko próbować. Ja sama znalazłam przepis na to jak zrobić omlet i wygląda to całkiem ciekawie. Nigdy nie pomyślałabym o tym, żeby dodawać do omletu na przykład kakao. Jeszcze tego nie próbowałam, ale chyba można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enasza 08.05.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Może nie najszybszy w przygotowaniu, ale bardzo smaczny i orzeźwiający deser to tarta cytrynowa. Na upieczone kruche ciasto, masa z jajek i soku cytrynowego i cukru. Po upieczeniu schłodzić. Zimna jest najsmaczniejsza. Moja rodzina przepada. Tarta znika w jedno popołudnie. A szkoda, bo smaczna i mogłaby zostać na drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crle 12.08.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Ale narobiłaś mi ochotę na tartę. Zastanawiałam się dzisiaj jakie ciasto powinnam upiec jutro w sobotę i chyba mam już odpowiedź. Ciasta piekę jedynie na weekendy bo na tygodniu nie mam na to czasu. Jesli chce przyrządzić coś na szybko to zwykle jest to albo galaretka z winogronami albo jakiś deserek lodowy. Polubiłam na przykład zamrożone ptasie mleczko. Ptasie mleczko zawsze lubiłam ale to mrożone w letnie gorące dni bije wszystkie konkursy. Najbardzije pasuje do mrożenia ptasie mleczko Wedla o smaku karmellove albo ich wersja o smaku truskawkowego szejka:http://megly.pl/wp-content/uploads/2016/03/Nowosc_Ptasie_mleczko_strawberry_shake_od_wedla.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 24.05.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Ale pysznie wygląda to ptasie mleczko! Ale ja akurat unikam tych przetworzonych słodyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goska923 04.09.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 To mój ukochany domowy 3bit bez pieczenia, lepszy niż kupiony w sklepie 3-4 paczki herbatników (te po 130 g) 1 puszka masy krówkowej 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix (nie musi być) 2 budynie śmietankowe/waniliowe (ja optuję za waniliowymi, wzbogacają smak) 2 łyżki cukru (to też opcja) 750 ml mleka 100 g miękkiego masła 100 g czekolady Najpierw robimy budyń, z podanych 750 ml mleka, możemy go posłodzić. Gotujemy na wolnym ogniu aż zgęstnieje, potem odstawiamy do wystudzenia. Kiedy będzie zupełnie zimny, miksujemy go z masłem. Dno przygotowanej blaszki wykładamy herbatnikami. Lekko podgrzewamy masę krówkową w kąpieli wodnej i smarujemy herbatniki. Przykrywamy drugą warstwą herbatników. Następnie rozsmarowujemy krem budyniowy i znów przykrywamy herbatnikami. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem (tutaj jest miejsce na ewentualne dodanie śmietan fixa). Wykładamy na ciasto, wierzch dekorujemy startą czekoladą. Białą, mleczną, gorzką, wszystkimi - to nie ma znaczenia;) Wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Smacznego A znalazłam go przez przypadek, szukałam pomysłu, jak zrobić faworki i tak mi wpadł w oko zrobiłam... i już nie ma bez niego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 07.09.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 ja mam ochotę na ciasteczka brownee. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikipab95 30.11.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 (edytowane) Ciasteczka brownie super pomysł, zwykle robiłam ciasto, ale to jest genialne. Ciekawe jakby wyszło w foremkach do muffinek, takie babeczki brownie. Ja się zastanawiam ]jak zrobić tartę[] z czekoladą, przypomniały mi się teraz takie ciastka co były do kupienia w sklepie, kruche z warstwą czekolady i lentilkami, Papita to się chyba nazywało. Chciałabym zrobić coś takiego w wersji tarta krucha i może bez lentilków, tylko z owocami, typu banany. Uwielbiam to połączenie smaków. A wy lubicie ciasta czekoladowe? Edytowane 22 Listopada 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna_K81 09.01.2018 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Czy ktoś zna jakiś sprawdzony przepis na ciasto z ciasteczkami oreo? Mój syn jadł u jakiegoś kolegi na urodzinach i teraz wierci mi dziurę w brzuchu, żebym na jego przyjęcie zrobiła podobny. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 10.01.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Trochę mało szczegółów podajesz, czy to było na zimno, na ciepło, jaki typ ciasta , jak urodziny niedługo to zrób dzieciakom gorąca czekoladę https://najlepszewkuchni.pl/przepis/orzechowa-goraca-czekolada.html i nas to ostatnio hit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 07.02.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Torta de Santiago - hiszpańskie ciasto z mąki migdałowej, jajek i cukru. Jest przepyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalepa 05.06.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Nie omieszkam sie przekonac, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.