ania klepka 29.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 mam pytanie, co robicie aby ciasto nie opadło po upieczeniu,po upieczeniu zostawiacie jeszcze w piekarniku czy wyciągacie, a może inny cudowny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.12.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 mam pytanie, co robicie aby ciasto nie opadło po upieczeniu, po upieczeniu zostawiacie jeszcze w piekarniku czy wyciągacie, a może inny cudowny patent? Ja od razu wyjmuje, sernik i biszkopt zawsze troszke opadnie, a reszta raczej nie powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.12.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 dzisiaj przy obiedzie zrobiłam ciasteczka orzechowe -przepis prosty a ciasteczka pyszne http://images34.fotosik.pl/421/7ea9035dc6027cecmed.jpg Przepis: 10 dkg zmielonych orzechów 10 dkg cukru pudru 4 żółtka 1 margaryna 1/2 kg mąki pszennej Zagniesc ciasto - odrywalam po kawałku -ręką na blacie robiłam placki( 0,5 cm) z ktorych wykrawalam ciasteczka ..piekłam ok 18 min w 200 st Jutro chce upiec te ciasteczka na sylwester, jak wyjda to wkleje fotki! Kobietki podajcie sprawdzony przepis na biszkopt, ja mam dwa przepisy ale nie zawsze wyjdzie taki biszkopt pulchny jak bym chciala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 30.12.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Kobietki podajcie sprawdzony przepis na biszkopt dziewczynki gdyby któraś miała problemy z upieczeniem biszkopta /bo ja miałam kilka lat dochodziłam do właściwego przepisu, nie pomagało ubijanie na parze, dodawanie wody itp./ to bardzo proszę, podaję sprawdzony przepis, mi udaje się zawsze /tfu, tfu, odpukać / nastawiam piekarnik na 160 st. tortownicę smaruję tłuszczem, wysypuję bułką tartą i biorę się za ciasto wszystko trwa nie dłużej niż 15 minut+pieczenie ok. 20 minut 4 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli dodać powoli i stopniowo /ubijając/ 3/4 szklanki cukru kryształu dodać 4 żółtka, ubijać, na koniec powoli dodawać 1 szklankę mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, delikatnie wymieszać przełożyć do tortownicy, tortownicę do piekarnika i finito wychodzi mniej więcej taki: http://images28.fotosik.pl/106/60ea6082b7378b8c.jpg /można dodać 3 łyżeczki kakao i wtedy jest biszkopt ciemny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.01.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Jutro chce upiec te ciasteczka na sylwester, jak wyjda to wkleje fotki! Upieklam, wyszly pyszne - polecam! http://images50.fotosik.pl/44/ae585e9f3ec3431dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.01.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Elutek, a tutaj biszkopt z Twojego przepisu - wyszedl bardzo puszysty, dziekuje za przepis!http://images48.fotosik.pl/44/d68372ea7e2506cfmed.jpghttp://images33.fotosik.pl/433/7060f5cf3c05d029med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 01.01.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 elutek - Twój biszkopt u mnie wyszedł też rewelacyjny, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 01.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 magpie, co to za czerwień, galaretka czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.01.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 magpie, co to za czerwień, galaretka czy coś innego? Dzisiaj natomiast robilam placek z musem truskawkowym, ktory to placek jest numer 1 dla mojego syna i nawet zima musze robic go czesto, wiec w przyszlym tygodniu czeka mnie akcja mrozenia truskawek. Skladniki i wykonanie: Duzy biszkopt, ja nie pieke tylko kupuje w "cukierni mistrza jana" kroje na pol i mam dwa spody. Moj nie wyjdzie mi nigdy tak puszysty jak ten z cukierni. Na biszkopt wykladam mus: 0,5 kg truskawek miksuje, dodaje 2 lyzki cukru pudru i wlewam 2 galaretke truskawkowa rozpuszczona w 1 pełnej szklance wody. Jak mus zaczyna gestniec wylewam go na biszkopt. Po calkowitym stezeniu ubijam 0,5 l kremowki, dodaje 2 lyzki cukru pudru i wlewam zelatyne ( 1 lyzka zelatyny namoczona w 1/3 szklanki mleka, po 20 minutach leciutko podgrzana i wymieszana). Po rozlozeniu smietany jeszcze na jakas godzinke do lodowki i gotowe. Do smietany zamiast zelatyny mozna dac 2 smietanfixy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.01.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 magpie, dzięki.następnym razem też zrobię z truskawkami. Ja często przekładam tak jabłkami , albo robię bananowca.Dzisiaj piekę paczki, a jutro wpiszę się do wątku "czy wy też musicie się odchudzać" Pozdrawiam i smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.01.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Dzisiaj piekę paczki O paczki to my uwielbiamy ale staram sie piec nie wiecej niz 2 razy do roku (raz obowiazkowo na koniec karnawalu), bo zawsze wychodzi mi okolo 70 duzych i wszystkie zjadamy w 2 dni. Dlatego tak rzadko je pieke, bo przy wiekszej czestotliwosci pieczenia musialabym ciagle zagladac do watku o odchudzaniu. My lubimy z budyniem waniliowym i marmolada obowiazkowo z lukrem. Ja robie takie gdzie na 1 kg maki daje 14 zoltek i stopione maslo, a nadziewam dopiero po upieczeniu szpryca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.01.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 po pączkach zostały mi białka jaj, więc zrobiłam ciasteczka kokosowe, pycha.Przepis na ciasteczka:- białka jaj ubić na sztywno, dodać cukier i wiórki kokosowe, układać na blaszce piec 20 minut w temper. 200 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.01.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A ja upieklam po Nowym Roku ciasteczka "Caluski Pani Darling" z ksiazki M. Musierowicz o tym samym tytule - sa super pyszne Przepis: - rozpuscic 75g gorzkiej czekolady i odstawic do wystygniecia - pol kostki masla lub margaryny ubic na puszysto z jednym jajkiem i pol szklanki cukru - wlac czekolade - dodac szklanke maki i pol lyzeczki proszku do pieczenia - wymieszac, przelozyc na stolnice i wyrobic na zwarte gladkie ciasto - wlozyc w folie i na godzine wstawic do lodowki - po godzinie wyjac, rozwalkowywac i wycinac rozne ciasteczka - piec w temp. ok. 120 stopni ok. 15-20 minut Sa bardzo kruche, ale i bardzo smaczne - na jednym sie nie konczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.01.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A ja upieklam po Nowym Roku ciasteczka "Caluski Pani Darling" z ksiazki M. Musierowicz o tym samym tytule - sa super pyszne Na pewno wyprubuje, bo lubie wszystko co czekoladowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.01.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 http://images28.fotosik.pl/106/60ea6082b7378b8c.jpg Elutek biszkopt, ktory jest na Twoim zdjeciu jest z 4 jaj? Pytam, bo ja robilam ale na prostokatnej blaszce, wiec wyszedl duzo nizszy, a w sobote musze zroboc w tortownicy i nie wiem czy te 4 jaja starcza zeby biszkopt przeciac na 3 czesci. Bede robic tort przekladany masa budyniowa i truskawkami do synusia na 15 urodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 07.01.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 http://images28.fotosik.pl/106/60ea6082b7378b8c.jpg Elutek biszkopt, ktory jest na Twoim zdjeciu jest z 4 jaj? Pytam, bo ja robilam ale na prostokatnej blaszce, wiec wyszedl duzo nizszy, a w sobote musze zroboc w tortownicy i nie wiem czy te 4 jaja starcza zeby biszkopt przeciac na 3 czesci. Bede robic tort przekladany masa budyniowa i truskawkami do synusia na 15 urodziny. z 4 jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 07.01.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Kto chce przepis na.............http://fundir.org/stuff/fundir.org,mieszanka_nr31,cec455b4bfa20378ea65e5c2b3a48120.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.01.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Poproszę o przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.01.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Poproszę o przepis A masz ukończone 18 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Poproszę o przepis A masz ukończone 18 lat? Dziękuję Ci za komplement Mam ukończone i to ponad dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.