ŁukaszEwa 25.02.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Nie może jednocześnie wysyłać SMSów i dzwonić, bo ma tylko jeden modem GSM. Ale może to robić kolejno w reakcji na jakiekolwiek zdarzenie (w tym także naruszenie wskazanej strefy). Czyli możliwe jest następujące zaprogramowanie centrali: 1) naruszenie strefy I powoduje wysłanie SMS bez włączania sygnalizacji dźwiękowej. 2) naruszenie strefy II powoduje włączenie sygnalizacji dźwiękowej oraz połączenie z wybranym numerem a po odebraniu/rozłączeniu, wysłanie SMS. Dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 25.02.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Czyli możliwe jest następujące zaprogramowanie centrali: 1) naruszenie strefy I powoduje wysłanie SMS bez włączania sygnalizacji dźwiękowej. 2) naruszenie strefy II powoduje włączenie sygnalizacji dźwiękowej oraz połączenie z wybranym numerem a po odebraniu/rozłączeniu, wysłanie SMS. Dobrze zrozumiałem? Tak, możliwe jest i to i jeszcze z pińcet innych wersji. Poczytaj może instrukcję programowania Integry, to Ci się może trochę rozjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enigma71fx 25.02.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Kontraktron bym montował napewno,zgadzam się j Jarkiem w 100% co do czujnika ruchu to może już niekoniecznie,Zalezy to od wielu czynników , jakie jest sąsiedztwo,czy bedziesz robił system przewodowy czy bezprzewodowy? Czy będą tez czujniki udarowe w oknach? Może wystarczy czujnik ruchu na korytarzu na piętrze a w oknach kontraktrony Nie będzie czujników udarowych, a system będzie przewodowy. Co do sąsiedztwa, to niestety akurat mój dom jest jedyny w promieniu 100-200m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 25.02.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Nie będzie czujników udarowych, a system będzie przewodowy. Co do sąsiedztwa, to niestety akurat mój dom jest jedyny w promieniu 100-200m. To tak jak pisałem kontraktrony bym zamontował napewno , czujniki ruchu wybiórczo na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enigma71fx 26.02.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 OK, dziękuję za radę i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.02.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 pytanie - posiadam od kilku miesiecy manipulator INT-KLCDS-GR generalnie wszystko działa poprawniePojawił się natomiast prblem z samym manipulatorem.dziala sam w sobie łącznie z zielonym podświetleniem, natomiast gdy uzbroje/rozbroje na wyświetlaczu pojawia sie odliczanie od 9 do 0. Nic poza tym sie ne wyswietla, przez co nie mozna wejsc do menu, zmienic kodu, ustawien etc.czego to moze byc przyzyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 01.03.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 pytanie - posiadam od kilku miesiecy manipulator INT-KLCDS-GR generalnie wszystko działa poprawnie Pojawił się natomiast prblem z samym manipulatorem. dziala sam w sobie łącznie z zielonym podświetleniem, natomiast gdy uzbroje/rozbroje na wyświetlaczu pojawia sie odliczanie od 9 do 0. Nic poza tym sie ne wyswietla, przez co nie mozna wejsc do menu, zmienic kodu, ustawien etc. czego to moze byc przyzyna?? Albo manipulator zaliczył zwiechę, albo padł, na pierwsze pomoże restart, na drugie wymiana/naprawa. Zresetuj centralkę to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 02.03.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Jak przeprowadzić restart wrl128?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 03.03.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Restart - otwórz obudowę centrali, wyjmij bezpiecznik z trafo, odłącz klemę z akumulatora, odczekaj 30 s następnie podłącz klemę do akumulatora, włóż bezpiecznik, i zamknij obudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 04.03.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Restart - otwórz obudowę centrali, wyjmij bezpiecznik z trafo, odłącz klemę z akumulatora, odczekaj 30 s następnie podłącz klemę do akumulatora, włóż bezpiecznik, i zamknij obudowę Też tak zawsze robiłem ale swoją drogą, nie ma możliwości zrestartowania centrali z poziomu manipulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 04.03.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ale swoją drogą, nie ma możliwości zrestartowania centrali z poziomu manipulatora? Jak znasz hasło serwisowe, to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 05.03.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Jak znasz hasło serwisowe, to jest. Restarty ---> Restart wszystkiego Restart ustawień Restart haseł Ustaw. z FLASH’a którym? jak dobrze pamiętam "restart wszystkiego" powoduje przywrócenie do ustawień fabrycznych centrali, "Restart ustawień" - nie próbowałem to nie wiem, "Restart haseł" pewnie przywraca ustawienia fabryczne haseł, zostaje "restart do Flasha" Jest jeszcze możliwość zmiany jakiegoś parametru w ustawieniach i wtedy tez wykonuje się zapis do flasha i restart ale... Jak się gdzieś mylę to mnie popraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 05.03.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Restarty ---> Restart wszystkiego Restart ustawień Restart haseł Ustaw. z FLASH’a którym? jak dobrze pamiętam "restart wszystkiego" powoduje przywrócenie do ustawień fabrycznych centrali, "Restart ustawień" - nie próbowałem to nie wiem, "Restart haseł" pewnie przywraca ustawienia fabryczne haseł, zostaje "restart do Flasha" Jest jeszcze możliwość zmiany jakiegoś parametru w ustawieniach i wtedy tez wykonuje się zapis do flasha i restart ale... Jak się gdzieś mylę to mnie popraw Ust z Flasha Ale czasami dobrze jest po prostu napięcie zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 06.03.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 dokładnie tak jak napisałem na początku zdjęcie zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.03.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 poproszę o pomoc... znajoma ma małe mieszkanie - chce mieć alarm - ale - tylko potrzebuje 1 czujkę ma tak rozmieszczone wejście i okna że wystarczy 1 czujka. do tego chciałaby powiadomienie na telefon ( koniecznie) ale - nie ma kabli - moje pytanie czy jakoś bezprzewodowo da rade to zrobić? tzn czujki pewnie są chodzi o centralke...czy dobrze myślę,że moża ją podłaczyć do kabla hmmm kontaktowego? jest wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.03.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) poproszę o pomoc... znajoma ma małe mieszkanie - chce mieć alarm - ale - tylko potrzebuje 1 czujkę ma tak rozmieszczone wejście i okna że wystarczy 1 czujka. do tego chciałaby powiadomienie na telefon ( koniecznie) ale - nie ma kabli - moje pytanie czy jakoś bezprzewodowo da rade to zrobić? tzn czujki pewnie są chodzi o centralke...czy dobrze myślę,że moża ją podłaczyć do kabla hmmm kontaktowego? jest wolny. Twoja znajoma potrzebuje systemu Satel Micra http://www.satel.pl/pl/cat/479 Edytowane 14 Marca 2014 przez _ZBYCH_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.03.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Pytanie : czy jest jakis sens/potrzeba integrowania domofonu z centrala alarmowa ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 20.03.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 poproszę o pomoc... znajoma ma małe mieszkanie - chce mieć alarm - ale - tylko potrzebuje 1 czujkę ma tak rozmieszczone wejście i okna że wystarczy 1 czujka. do tego chciałaby powiadomienie na telefon ( koniecznie) ale - nie ma kabli - moje pytanie czy jakoś bezprzewodowo da rade to zrobić? tzn czujki pewnie są chodzi o centralke...czy dobrze myślę,że moża ją podłaczyć do kabla hmmm kontaktowego? jest wolny. popieram kolegę Zbycha Satel micra to idealne rozwiązanie koszt centrali z obudową i akumulatorem to ok 600 pln do tego czujnik ok 100 pln pilot do sterowania ok 100 pln, wyjec przewodowy wewnętrzny 50 pln lub zewnętrzny 100 pln z montażem powinna wyrobić się do 1500 pln brutto. Można to podpiąć do gniazdka ale na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 20.03.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 nie ma najmniejszego sensu taka integracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeTNK 25.03.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Witajcie Dostałem wycenę instalacji alarmowej do domku w skład której wchodzą takie rzeczy:Centralka Integra 642 x manipulatorETHM-1GPRS-T424 x kontaktron do okien2 x PIR+MW IX1 x PIR LC 1001 x kontaktron na drzwi garażowe4 x czujka zbicia szyby1 x sygnalizator zew.1 x sygnalizator wew.4 x czujka zalania5 x czujka dymu i temperatury2 x czujka gazu2 x czujka czadu5 x ekspander CA-64 E I jak tak patrzę na to swoim okiem laika to za nic nie jestem w stanie zrozumieć czemu tyle ekspanderów ? Wejść wg mnie wychodzi łącznie 45. Ekspandery dają 40 , a zajmują w centralce 5 z 16... nie starczyłyby 4 ekspandery , a reszta bezpośrednio do centrali ? Edytowane 25 Marca 2014 przez MikeTNK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts