Lolec 20.07.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Chłopaki, potrzebuję pilnie namiar na kogoś z referencjami do projektu i wykonania instalacji w Warszawie (segment 3-kondygnacyjny) - ochrona obwodowa + inne do dogadania. Zbychu chyba na urlopie, bo nie odpowiada. Piszcie na PV i zareklamujcie kogoś, kogo polecacie albo siebie byle szybko bo znajomi zrobią to w firmie ulotkarskiej i wiadomo jak będzie. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 20.07.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Optymalnie to 3 manipulatory: 1) wiatrołap 2) piętro 3) garaż Z piętra ewentualnie można zrezygnować, ale wygoda podglądania systemu bez schodzenia do wiatrołapu jest jednak istotna. Nie wiadomo czy ma garaż. Ja nie dałem manipulatora w garażu jak dla mnie mało przydatny skoro i tak garaż musi być w strefie wej/wyj. Chce opóźnić linię Kontaktron brama i PIR garaż ale tylko po otwarciu z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 20.07.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 O cenie nie myślałem, w sensie że musi to kosztować ile musi A konkretnie to cena powinna być najniższa z możliwych pozwalająca zrealizowanie założeń które przedstawiłem, jednocześnie z zachowaniem dobrej jakości. Trzeci manipulator widział mi się w salonie, bo np. siedzę tam w nocy i oglądam film i mam sygnał że coś się dzieje w układzie obwodowym - chcę zobaczyć gdzie: na piętro dość daleko a w wiatrołapie może już jest nieproszony gość którego chciałbym spotkać już jakoś przygotowany. Mało przydatny jeśli ma służyć tylko do podglądu stanu i miejsca naruszenia. [zanim zlokalizujesz to włamywać zwieje lub będzie w środku] Tablica synoptyczna albo odpalony program z wizualizacją byłby w tym bardziej pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 21.07.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 O cenie nie myślałem, w sensie że musi to kosztować ile musi A konkretnie to cena powinna być najniższa z możliwych pozwalająca zrealizowanie założeń które przedstawiłem, jednocześnie z zachowaniem dobrej jakości. Trzeci manipulator widział mi się w salonie, bo np. siedzę tam w nocy i oglądam film i mam sygnał że coś się dzieje w układzie obwodowym - chcę zobaczyć gdzie: na piętro dość daleko a w wiatrołapie może już jest nieproszony gość którego chciałbym spotkać już jakoś przygotowany. Nie wiem jak u innych ale u mnie po skonfigurowaniu całego systemu fascynacja nagle minęła systemem alarmowym, i służy tak na prawdę do tego do czego został skonstruowany Dla mnie strata kasy na manipulator w salonie ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiss_tonny 24.07.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Dzięki wszystkim, czyli z jednym głosem za i brakiem głosów przeciw wybieram centralę Integra 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 24.07.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Trochę z innej beczki : jeżeli ktoś ma Integre, i używa oprogramowania do inteligentnego domu Domoticz, to jestem w trakcie tworzenia modułu do integracji. Mam już jakąś pierwszą działającą wersję. Na razie nie wrzucam kodów do svn-a, bo leży od kilku dni. Mogę dać skompilowaną binarkę. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 24.07.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 @szczukot komunikacja po ethm czy rozszyfrowany rs232? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.07.2015 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Po ETHM-!. Teoretycznie można dorobić INT-RS. Szkoda czasu na analizę RS232 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.07.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 przecież po int-rs obsuga jest identyczna jak po ethm-1 z włączoną opcją "integracja" i nic nie trzeba rozszyfrowywać bo satel udostępnia dokumentację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.07.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 No przecież piszemy.Bajcikowi chodzi o komunikację po RS232. A to nie jest to samo co po ETHM1 czy INT-RS. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 18.08.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witajcie, chciałem zamontować do istniejącej instalacji alarmowej czujki zbliżeniowe (na zew. budynku). Czy możecie polecić jakieś (oczywiście nie za drogie ale dobre ). Z tego co się zorientowałem wstępnie zakres cenowy bezprzewodowych jest poza moim zasięgiem więc pozostają tylko przewodowe ... Z góry dziękuję P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 19.08.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jest możliwość odłączenia syreny zewnętrznej (SP 4006) z własnym zasilaniem, bez włączenia alarmu ? Musze zdemontować płytę (WRL 128) i wysłać na reklamacje, a sygnalizator jest za wysoko, żeby się dostać do niego bez rusztowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.08.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 nie wiem jak w tym konkretnym modelu ale odepnij zasilanie, zacznie pewnie wyć, podłącz jakikolwiek zasilacz 12v i zmostkuj przewody od wyzwalania do odpowiedniego bieguna zasilacza pewnie do minusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 20.08.2015 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 nie wiem jak w tym konkretnym modelu ale odepnij zasilanie, zacznie pewnie wyć, podłącz jakikolwiek zasilacz 12v i zmostkuj przewody od wyzwalania do odpowiedniego bieguna zasilacza pewnie do minusa Dzięki, a nie na programowej opcji zablokowania sygnalizatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.08.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) ale gdzie go chcesz PROGRAMOWO wyłaczyć? w płycie którą jak piszesz zaraz wypniesz? b z tego co zrozumiałem to masz zamiar odpiąć sygnalizator od płyty głównej.. zajrzałem do dokumentacji tego sygnalizatora i tam jest tak jak napisałem - konfig jest zworkami które mogą być ustawione różnie.. i możesz albo zrobić jak napisałem albo go odpiąć po prostu, będzie wył tyle ile ma ustawione (parę minut) i przestanie..sygnalizarot to proste jak cep urządzenie i nie "gada" z centralą jakoś finezyjnie Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 20.08.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 A powinien finezyjnie gadać z centralą Jakieś posyłanie tajnego hasła z instrukcją "tu serwis, nie wyj proszę" Bo jak urządzenie jest zaprojektowane że ma wyć po odpięciu od centrali, to niech wyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 20.08.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź, no mógłby być jakiś sygnał który by go wyłączał albo dezaktywował do odwołania i wtedy można by go spokojnie odłączyć. Ale tak jak napisałeś to urządzenie proste jak cep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 25.08.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Proszę polećcie coś - w sieci nie byłem w stanie znaleść porównania ich działania. I nawet nie wiem na co zwrócic uwagę a co jest tylko marketingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 26.08.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Mam pytanie, Chcę zamontować kontaktrony Alarmtech MC-740p Problem jest taki że magnes jest bardzo mocny i "puszcza" od około 4cm. Okna jakie posiadam to Vetrex v82. Kontaktron chcę zamontować w dolnej ramie. Szczelina pomiędzy kontaktronem a magnesem to tylko ok. 1cm. Czyli muszę dość szeroko otworzyć okno aby kontaktron zadziałał. Czy mogę zmienić magnes na jakiś malutki neodymowy? Czy może zostać przy tym magnesie co jest i jego odsunąć dość sporo na bok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 26.08.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Czyli muszę dość szeroko otworzyć okno aby kontaktron zadziałał. Czy mogę zmienić magnes na jakiś malutki neodymowy? Czy może zostać przy tym magnesie co jest i jego odsunąć dość sporo na bok? Magnes to... tylko magnes. Nie jest jakoś szczególnie spolaryzowany, czy inaczej "dopasowany" do kontaktronu. Możesz go wymienić na jakikolwiek inny, który będzie wystarczająco silny by w normalnej pozycji zewrzeć styki kontaktronu. Oczywiście nie zalecana jest przesada w którąkolwiek stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts