henryk251 14.02.2017 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam Panowie, potrzebuję kontaktronów brązowych wpuszczanych do ram okiennych. Wiem, że polecane były Bosh ISN CMINI-10 ale nie mogę nigdzie odszukać brązowych. Czy pozostaje mi użyć białych czy jest jakaś pewna alternatywa? PozdrawiamHenryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 15.02.2017 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 google mówi że są też brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk251 16.02.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 google mówi że są też brązowe Mówi, mówi, tylko nie widzę, że są obecnie do kupienia - pisze produkt wycofany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 16.02.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Witam Panowie, potrzebuję kontaktronów brązowych wpuszczanych do ram okiennych. Wiem, że polecane były Bosh ISN CMINI-10 ale nie mogę nigdzie odszukać brązowych. Czy pozostaje mi użyć białych czy jest jakaś pewna alternatywa? Pozdrawiam Henryk Z tego co wiem to chyba przestali produkować, poszukaj Tane MINI-10DMBR to generalnie wg mnie to samo, w Boschu twierdzili że to TANE dla nich produkował kontraktrony c-mini. Ja używam od kiedy nie mogę kupić Boscha i nie ma z nimi żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk251 16.02.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Z tego co wiem to chyba przestali produkować, poszukaj Tane MINI-10DMBR to generalnie wg mnie to samo, w Boschu twierdzili że to TANE dla nich produkował kontraktrony c-mini. Ja używam od kiedy nie mogę kupić Boscha i nie ma z nimi żadnego problemu. Mogę prosić o namiary na jakiś sklep co oferuje te kontaktrony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 19.02.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Witam ponownie, to najlepszy wątek o alarmach - proszę o pomoc: jaki alarm zakupić do domku z garażem - ok. 160m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 19.02.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Ja mam Integrę 64 (5x ppoż, 4x stłuczeniówki, 9 pir i wszędzie kontaktrony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 20.02.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Mogę prosić o namiary na jakiś sklep co oferuje te kontaktrony? np. AAT w warszawie na puławskiej ale poszukaj też gdzieś koło siebie albo w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 20.02.2017 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Alarmu nie dobiera się pod kątem powierzchni domu , skontaktuj się z instalatorem , określ swoje potrzeby i coś dobierzecie. Zależy czy ochrona ma być obwodowa, ile czujników , czy w domu jest zwierzę, otoczenie budynku itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 20.02.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Dzięki ar***pl. A Ty albo ktoś inny z doświadczeniem, jesteście w stanie mnie nakierować, co warto a co nie? Jest pies, ale nie znam się na ochronie obwodowej, a instalator zapytał od razu ile mam kasy i zasugerował Satel Versa 15 na czujkach Bosha. Ew. b. proszę mnie nakierować na inne wątki o rodzaju czujek, itp. bo instalatorzy mają różne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.02.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 (edytowane) Ja jestem zadowolony z obwodowej na kontaktronach na noc załącza się kontaktrony a jak nikogo niema to full opcje.Kontaktrony mam najtańsze staelaCzujki Bosch Pir i Satel Pir+MFStłuczeniówki to mix Star i texacom...czy jakośPPoż tsd-1 satelaWszystko jest ok poza TSD-1 ponieważ słabo stykają ich styki i trzeba się namęczyć aby je ustawić po czyszczeniu Edytowane 21 Lutego 2017 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 20.02.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Ew. b. proszę mnie nakierować na inne wątki o rodzaju czujek, itp. bo instalatorzy mają różne modele. A czego Ci w niniejszym wątku brakuje? Nie jest może najświeższy, ale wiedzy w nim cała masa. Trzeba tylko chcieć przeczytać. A jak nie chcesz, to mów instalatorowi ile masz kasy. Jeśli dobrze trafisz, to może Ci nawet podpowiedzieć jak ją najrozsądniej wydać. Chociaż jeśli poczytasz ten wątek, to pewnie jeszcze jakieś zaskórniaki wygrzebiesz i do "alarmowego" budżetu dorzucisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 21.02.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 kulibob -dzięki! ravbc może nie brakuje, ale czas leci, > pół tys. stron i od 2013roku Chodziłoby mi o jakiś doświadczenia ostatnich lat Napiszcie proszę jeszcze co warto, a co nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Djuco 21.02.2017 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 modele cały czas się zmieniają, co chwila pojawia się coś nowego, jeśli nikt tego nie obserwował to ciężko będzie coś doradzić. spróbuj podpytać wykonawcę, powinno mu zależeć na zadowolonym kliencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Czy da się jakoś zaprogramować integre, aby reagowała na ciąg zdarzeń na wejściu ? Czyli np ma 5 razy co sek na wejściu sygnał zero/jeden - to wyzwala jakieś wyjście.Czyli coś w stylu przycisku do inteligentnego domu - klikam sobie jakąs kombinację a ona mi coś wykonuje. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 21.02.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Dać się da, ale to jak kopanie rowu łyżeczką. Jednorazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Trudno - raz w życiu można wykopać - aby uczyc się na własnych błędach Jakieś wskazówki ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 22.02.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Gotowego rozwiązania nie mam. Pokombinowałbym z wejściem licznikowym w wydzielonej strefie, której alarm nie jest podpięty do sygnalizatora. Albo po prostu ciągiem 5 wyjść monostabilnych reagujących na wejście i stan poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 26.02.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 (edytowane) Przejrzyj tak do 2014 wyniki tego wyszukiwania: Powinno coś być na ten temat:http://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php?search_id=&search_keywords=&sort_dir=DESC&sort_by=0&return_chars=400&search_author=&search_cat=-1&search_fields=0&search_forum=-1&search_terms=0&search_time=0&show_results=posts&search_forum2=433&posts_since=&search_author_id=683240&helped=&start=0 ... tyle, że zbyt wiele sobie nie obiecuj, bo właśnie w tym miejscu zaczynają się różnice pomiędzy systemem alarmowym, a dedykowanym systemem do automatyki. Edytowane 26 Lutego 2017 przez donkichotdon uzsupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 28.02.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Ja jestem zadowolony z obwodowej na kontaktronach na noc załącza się kontaktrony a jak nikogo niema to full opcje. Kontaktrony mam najtańsze staela Czujki Bosch Pir i Satel Pir+MF Stłuczeniówki to mix Star i texacom...czy jakoś PPoż tsd-1 satela Wszystko jest ok poza TSD-1 ponieważ słabo stykają ich styki i trzeba się namęczyć aby je ustawić po czyszczeniu Co tsd to się zgodzę w sumie fajne czujniki ale budowa gniazda w pierwszej wersji była beznadziejna teraz są już poprawione gniazda z nowymi stykami, proponuję wysłać albo całe czujniki do satela do serwisu albo same gniazda i wymieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts