arpl 15.03.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Jakie czujki p. poż i kontraktony garażowe polecacie? Czujki przeciw pożarowe: - ADR20 - ADR20R - OSD32R - TI-84 Kontraktony: - SD 6021 - HO 03D - KG3013 Gdzie montuje się kontrakton garażowy? 1.ADR-20 R 2.SD 6021 może być 3.Zazwyczaj na dole drzwi garażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 15.03.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Sprawdź dokładnie, czy aby na pewno masz prawidłowo wykonany przewód łączący centralę z komputerem (przedzwoń każdy styk i sprawdź zgodność ze schematem) oraz sprawdź dokładnie identyfikatory wpisane w centrali i w programie DloadX. Wszystko było OK. Sprawdzałem 1000 razy. Nic nie pomagało. Dostałem zakwasów, bo centralę mam na strychu a manipulator w odległości kilkunastu schodków niżej pomnożone przez kilkaset razy góra/dół daje chyba odległość do księżyca. I co i nic, a wiecie co pomogło, jak zrestartowałem kompa podłączonego do centrali - nagle, znienacka zadziałało ). Pytanie teraz mam, czy takie sprawy jak hasła sa przechowywane na komputerze? Czy jak ktoś mi go ukradnie to będzie wszystko wiedział o moim alarmie? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 15.03.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam serdecznie. Mam pytanie do znawców, chodzi mi mianowicie o podłączenie centrali INT128 z komputerem. Mamy laptopa, ale nie widzę wejścia RS. Wyżej widziałam post, poruszano tam temat zastosowania jakiegoś przejścia na USB. Moje pytanie, to czy taką przejściówką mogę połączyć laptopa i czy taki emulator wejścia RS będzie działał z programami obsługującymi centralkę? Jaki radzicie kabel kupić (rs-usb)? Ania, to chyba straszne kombinacje i jak twierdzą inni nie zawsze działa. Na Allegro taki, który obsłuży program i centralę i ma do tego RS kupisz za mniej niż 100 zł. Myśle, że warto nad tym się zastanowić. Cokolwiek co ma jako tako działający wyświetlacz będzie dobre ). Kabel jak jesteś z W-wy to za 10 zł można zamówić na giełdzie komputerowej (tam pewnie też można kupić takiego prehistorycznego laptopa), albo zrobić samemu za 4 zł + trochę czasu. Jakby co do mogę podać namiary, bo dopiero co z tym walczyłem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 17.03.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Cześć Gdzie zaopatrujecie się w sprzęt alarmowy? Chodzi mi o dobrze zaopatrzony sklep internetowy z sensownym sprzętem i dobrymi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 17.03.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Gdzie zaopatrujecie się w sprzęt alarmowy? Chodzi mi o dobrze zaopatrzony sklep internetowy z sensownym sprzętem i dobrymi cenami. W hurtowni ze sprzetem alarmowym. Mozna wynegocjowac rabat i cena bedzie na pewno nizsza niz w sklepach internetowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.03.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Jakie czujki p. poż i kontraktony garażowe polecacie? Czujki przeciw pożarowe: - ADR20 - ADR20R - OSD32R - TI-84 Odnośnie czujek p-pożarowych - polecam Exodus OH - posiadam i użytkuję dwie takie czujki - w garażu i w salonie w okolicach kominka - oprócz detekcji dymu czujka ta posiada czujnik temperatury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 17.03.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 jakieś konkretne w okolicach wrocławia? bo te które ja znalazłem to zwykłe sklepy, i ceny standardowe, rabaty symboliczne 1-2%, w internetowym, nie dość że -5% to jeszcze zawsze mogę odesłać jak coś mi nie pasuje w ciągu 14 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 17.03.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 problem innej natury !!Jak w centrali Satela Integra ściszyć lub wyłączyć dźwięk klawiszy oraz sygnał odliczaniaraczej ściszyć dostaje lekkiego szału jak o północy po zazbrojeniu alarmu czekam czy sie dzieciak obudzi czy nie od tego pisku Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 17.03.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 problem innej natury !! Jak w centrali Satela Integra ściszyć lub wyłączyć dźwięk klawiszy oraz sygnał odliczania raczej ściszyć dostaje lekkiego szału jak o północy po zazbrojeniu alarmu czekam czy sie dzieciak obudzi czy nie od tego pisku Qba Wchodzisz w tryb serwisowy a potem w kolejności: -Struktura -Sprzęt -Manipulatory -Ustawienia Wybierasz manipulator w którym chcesz wyłaczyć dzwięk manipulatora (menu Opcje) lub regulacje głośności w procentach (menu głośność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniusiapa 17.03.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dzięki Ci lukasz-s, nie za bardzo czaję, co i jak. Mój chłop ma laptopa, jakiś Asus, mówi, że nowy, nie ma tych wejść RS, a konwertery Usb-Rs mogą nie działać. Nie rozumiem jak można taki konwerter zrobić za 4 zł . Dam te 4 zeta, może zadziała, ale nie jestem z W-wy! (komu je dać? kto mi taki zrobi?)Kanał, co? Kupować jakiegoś lapciaka nawet za setkę, to myślę, że szkoda kasy. Może ten kabelek pomoże (może gdzieś kupię). Stary nie nauczy się centralki, stawiam na siebie, zresztą mam techniczne wykształcenie i upodobania. Jakoś to przemielę. Tak na marginesie powiem, że dużo już zakumałam z obsługi i prostego programowania tej INT128. mam kod serwisowy, instrukcję i duuużo silnej woli. Jakoś idzie. Wyłączam sobie syrenę i ćwiczę, tylko piszczek z KLCD daje znać, że alarm, itp. Można dojść tą drogą do wiedzy, a że powtarza się po sto razy, łatwo zostaje w tych kilku babskich zwojach. Pozdrawiam! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 17.03.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dzięki Ci lukasz-s, nie za bardzo czaję, co i jak. Mój chłop ma laptopa, jakiś Asus, mówi, że nowy, nie ma tych wejść RS, a konwertery usb-rs mogą nie działać. Nie rozumiem jak można taki konwerter zrobić za 4 zł . Dam te 4 zeta, może zadziała, ale nie jestem z W-wy! (komu je dać? kto mi taki zrobi?)Kanał, co? Kupować jakiegoś lapciaka nawet za setkę, to myślę, że szkoda kasy. Tak na szybko w necie konwerter usb<->rs to około 60 zł i nie ma pewności, ze zadziała. Ten kabel za 4 zł to sam zrobiłem (tyle kosztowały elementy) w necie kupisz kabel dedykowany dla Satela, ale tu chodzi o kabel rs, czyli musi być w kompie takie wejście. Moim zdaniem lepiej kupić starego laptopa i kabel na rs (tak ja zrobiłem), niż mieć nowego laptopa i próbować konwerter usb<-> rs, ale to już twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.03.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Tak na szybko w necie konwerter usb<->rs to około 60 zł i nie ma pewności, ze zadziała. Ten kabel za 4 zł to sam zrobiłem (tyle kosztowały elementy) w necie kupisz kabel dedykowany dla Satela, ale tu chodzi o kabel rs, czyli musi być w kompie takie wejście. Moim zdaniem lepiej kupić starego laptopa i kabel na rs (tak ja zrobiłem), niż mieć nowego laptopa i próbować konwerter usb<-> rs, ale to już twoja decyzja. Nie ma strachu - przećwiczyłem ze cztery konwertery RS232<->USB i wszystkie działały bezproblemowo - z kompami ACER , DELL i IBM . Tylko ACER / TravelMate cośtam / raz na jakiś czas "zapominał" sterowników i trzeba było je wgrać ponownie / oczywiście drivery dostarczone z konwerterami /. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 18.03.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Gdzie znajdę opiys trybów programowania wyjść na integrze? ponawiam jeszcze pytanie z wątku o automatyce domowej realizowanej za pomocą integry: "Dlaczego do sterowania oświetleniem stosuje się przekaźniki bistabilne" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 18.03.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Najczesciej powodem nie dzialania konwerterow RS232<->USB jest to, ze niektore urzadzenia pobieraja zasilanie bezposrednio z RS232, a nie wszystkie przejsciowki to zapewniaja (zwlaszcza najtansze). Alarm ma wlasne zasilanie, wiec to nie powinno byc problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 18.03.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Gdzie znajdę opiys trybów programowania wyjść na integrze? ponawiam jeszcze pytanie z wątku o automatyce domowej realizowanej za pomocą integry: "Dlaczego do sterowania oświetleniem stosuje się przekaźniki bistabilne" Pozdrawiam Opis wyjść znajduje się pewnie w instrukcji programowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 19.03.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dzięki Zbychu! Jesteś niezawodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 22.03.2008 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam Gdzie znajdę opiys trybów programowania wyjść na integrze? ponawiam jeszcze pytanie z wątku o automatyce domowej realizowanej za pomocą integry: "Dlaczego do sterowania oświetleniem stosuje się przekaźniki bistabilne" Pozdrawiam Opis wyjść znajduje się pewnie w instrukcji programowania. Dzięki arm, ale na ten pomysł wpadłem i nawet sprawdziłem, i chyba nie ma tam wszystkiego, chyba że się mylę, ale Zbychu operuje jakimiś "magicznymi" liczbami dla nazwania funkcji na wyjściu i chyba tego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.03.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Dzięki arm, ale na ten pomysł wpadłem i nawet sprawdziłem, i chyba nie ma tam wszystkiego, chyba że się mylę, ale Zbychu operuje jakimiś "magicznymi" liczbami dla nazwania funkcji na wyjściu i chyba tego nie znalazłem Zarówno w instrukcji programowania, jak i w programie, nazwa funkcji wyjścia poprzedzona jest numerem. Jeśli się często programuje Integry, to wygodne jest zapamiętanie numerów najczęściej używanych wejść i wyjść i wpisywanie bezpośrednio numerów, a nie wyszukiwanie po nazwie na długiej liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aliali 24.03.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Zbychu poradź w temacie Integry! W prgramie DloadX przy programowaniu Timerów godzina załączenia jest w takim formacie: XX:XX|Y, a Y to może być 1,2,3. Co to jest? Do czego to służy? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 24.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Zbychu poradź w temacie Integry! W prgramie DloadX przy programowaniu Timerów godzina załączenia jest w takim formacie: XX:XX|Y, a Y to może być 1,2,3. Co to jest? Do czego to służy? Z góry dziękuję. To parametr określający sposób uzbrojenia systemu (przy uzbrajaniu timerem): 1 - pełne czuwanie 2 - czuwanie bez linii zaprogramowanych jako wewnętrzne 3 - czuwanie bez linii zaprogramowanych jako wewnętrzne i bez czasu na wejście Jest to opisane w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts