yacq 23.10.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Czy mogę prosić o odpowiedź na pytanie o czujki dymu i metanu kilka postów wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.10.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 I może jeszcze chloroformu, żeby był komplet? Ogólnie może nasi Fachowcy by zajęli stanowisko w tej sprawie - czy faktycznie używają chloroformu i czy uzycie takiej czujki coś daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 23.10.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 czujki metanu i propanu-butanu tutejsi Guru polecali Gazex. http://www.gazex.com.pl/p_ddco_dk.htm [Depi:poprawiłem ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Guru z dużej sie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 23.10.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 kabelek naprawiłem, ale po wejściu przez kołki mam taki komunikat : "Identyfikator komunikacji komputera jest niezgodny z danymi w centrali" Jak to naprawić? identyfikatory (centrala ma swój i komputer ma swój) się muszą zgadzać, w centrali w konfiguracji trybu serwisowego (TS), a w Dloadx w menu Komunikacja->Hasła... (ctrl+R). Dzięki chłopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 23.10.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 czujki metanu i propanu-butanu tutejsi Guru polecali Gazex. http://www.gazex.com.pl/p_ddco_dk.htm [Depi:poprawiłem ] Link nie działa. Nie ma w ogóle domeny 'gazex.com.pl'. Nie ma też 'gazex.pl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 23.10.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 czujki metanu i propanu-butanu tutejsi Guru polecali Gazex. http://www.gazex.com.pl/p_ddco_dk.htm [Depi:poprawiłem ] Link nie działa. Nie ma w ogóle domeny 'gazex.com.pl'. Nie ma też 'gazex.pl" http://www.gazex.com.pl is an alias for gazex.com.pl. gazex.com.pl has address 212.85.114.228 Link jest prawidłowy. Domena istnieje. W tej chwili faktycznie nie działa, ale jeszcze kilka h temu działał. Spróbuj ponownie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 23.10.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Widać coś grzebią. Przed chwilą nie było w dns wcale (nslookup pokazał nxdomain). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 25.10.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Czy mogę prosić o odpowiedź na pytanie o czujki dymu i metanu kilka postów wyżej? Niestety, musisz zastosować osobne czujki, np: czujka gazu Satel DG1-ME i czujka dymu POLON ADR20R. Obie skuteczne i ładne. Proponuję przewidzieć montaż w dwóch, różnych miejscach, bo czujki różnią się wyglądem i kolorem, więc montaż obu na suficie obok siebie nie wygląda estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 25.10.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ogólnie może nasi Fachowcy by zajęli stanowisko w tej sprawie - czy faktycznie używają chloroformu i czy uzycie takiej czujki coś daje? Nie, nie używamy chloroformu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 25.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 czujki metanu i propanu-butanu tutejsi Guru polecali Gazex. http://www.gazex.com.pl/p_ddco_dk.htm Owszem, polecaliśmy, ale to było dawno temu Teraz polecamy równie skuteczne, a przy tym ładne SATEL DG1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 29.10.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Owszem, polecaliśmy, ale to było dawno temu No właśnie. Czy jest jakaś możliwość żeby te polecane elementy systemu alarmowego gdzieś wisiały i były uaktualniane co jakiś czas? Byłoby to fajne bo branża dynamiczna i ciekawe produkty pokazują się co jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 29.10.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Owszem, polecaliśmy, ale to było dawno temu No właśnie. Czy jest jakaś możliwość żeby te polecane elementy systemu alarmowego gdzieś wisiały i były uaktualniane co jakiś czas? Byłoby to fajne bo branża dynamiczna i ciekawe produkty pokazują się co jakiś czas... Tylko gdzie miałyby wisieć? Każdy instalator ma swoje przyzwyczajenia, niektórzy kiedy pojawiają się jakieś nowinki są skłonni je przetestować i ewentualnie zaproponowac klientowi.Ale mam znajomego który od ponad 10 lat np z czujek gazu używa tylko gazexa i jest zadowolony , uważam też że to w sumie dobra czujka ale satel dg1 jest nieporównywalnie ładniejsza i mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.10.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 W którym miejscu montujecie kontaktrony w oknach połaciowych a konkretnie chodzi mi o Velux. Nie bardzo wiem jak w ramie jest osadzona szyba. Druga sprawa to okno musi się obrócić o 180st np. do mycia. A co robiliście w oknach łazienkowych tych "białych" w sumie nawiercenie 2 dziur w takiej ramie spowoduje miejsce dla wilgoci A może ktoś ma zdjęcia które by mógł wrzucić na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 30.10.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 W którym miejscu montujecie kontaktrony w oknach połaciowych a konkretnie chodzi mi o Velux. Nie bardzo wiem jak w ramie jest osadzona szyba. Druga sprawa to okno musi się obrócić o 180st np. do mycia. A co robiliście w oknach łazienkowych tych "białych" w sumie nawiercenie 2 dziur w takiej ramie spowoduje miejsce dla wilgoci A może ktoś ma zdjęcia które by mógł wrzucić na forum. Już zamieszczałem zdjęcia w tym wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 30.10.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Owszem, polecaliśmy, ale to było dawno temu No właśnie. Czy jest jakaś możliwość żeby te polecane elementy systemu alarmowego gdzieś wisiały i były uaktualniane co jakiś czas? Byłoby to fajne bo branża dynamiczna i ciekawe produkty pokazują się co jakiś czas... Tylko gdzie miałyby wisieć? No trzeba by założyć jakiś wątek pt "Instalatorzy alarmów polecają" , najlepiej żeby założyła go osoba z branży, jako że będzie mogła wtedy łatwo edytować pierwszego posta, ew. dowolna inna. No i w wątku ktoś pisze: "dobra czujka dualna to taka a taka, ostatnio testowałem" a osoba odpowiedzialna dopisuje odpowiedni model do listy polecanych czujek dualnych w pierwszym poście. W ten sposób w pierwszym poście mamy zebrane wszystkie dobre elementy systemu alarmowego. Idealnie byłoby żeby taki wątek został przyklejony na górze. Tak to sobie wyobrażam, ale nie wiem czy się obejdzie bez wojenek itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.10.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 W którym miejscu montujecie kontaktrony w oknach połaciowych a konkretnie chodzi mi o Velux. Nie bardzo wiem jak w ramie jest osadzona szyba. Druga sprawa to okno musi się obrócić o 180st np. do mycia. A co robiliście w oknach łazienkowych tych "białych" w sumie nawiercenie 2 dziur w takiej ramie spowoduje miejsce dla wilgoci A może ktoś ma zdjęcia które by mógł wrzucić na forum. Już zamieszczałem zdjęcia w tym wątku... Zbychu mniej więcej która strona niestety na razie przeczytałem tylko 20 stron Zbych jestem ciekawy Twojej opinii na temat kontaktronów w białych, łazienkowych Veluxach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 30.10.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 W którym miejscu montujecie kontaktrony w oknach połaciowych a konkretnie chodzi mi o Velux. (...) A może ktoś ma zdjęcia które by mógł wrzucić na forum. Już zamieszczałem zdjęcia w tym wątku... Zbychu mniej więcej która strona niestety na razie przeczytałem tylko 20 stron Zbych jestem ciekawy Twojej opinii na temat kontaktronów w białych, łazienkowych Veluxach Sam też kiedyś o to Zbycha męczyłem, więc teraz Go odciążę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 W którym miejscu montujecie kontaktrony w oknach połaciowych a konkretnie chodzi mi o Velux. (...) A może ktoś ma zdjęcia które by mógł wrzucić na forum. Już zamieszczałem zdjęcia w tym wątku... Zbychu mniej więcej która strona niestety na razie przeczytałem tylko 20 stron Zbych jestem ciekawy Twojej opinii na temat kontaktronów w białych, łazienkowych Veluxach Sam też kiedyś o to Zbycha męczyłem, więc teraz Go odciążę... Dzięki za linka trochę mi to rozjaśniło sprawę. A jaki typ kontaktronu montowaliście u siebie takie same jak w typowych oknach. Jak się kilka razy przyjrzałem zdjęciom to zauważyłem że kable od kontaktronu wychodzą przez felc gdzie montuje się płytę kartonowo-gipsową. Czemu właśnie tak zostały poprowadzone kable? Nie można przewiercić futryny okna po prostu na przelot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.10.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Wychodzi na to że zostanę na zimę bez tynków ale chciałbym zainstalować alarm i teraz powstaje pytanie jak zamontować czujki PIR żeby z jednej strony nie przeszkadzały tynkarzom albo nie zostały zniszczone przez tynkarzy. Wydaję mi się że gdzieś na forum wyczytałem o jakiś wysięgnikach? Czy da się jakoś zrobić żeby nie demontować a później po tynkach znowu instalować czujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts