Castello 28.11.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Kupilem dg 55 czyli mam 4 paradoxy i dwa aqua plus. Zastanawiam sie jak wyglada sprawa interferencji i czy to na prawde taki problem bo mam u siebie miejsce w ktorym boje sie o to zjawisko. Czy abu doszlo do zakócenia pracy systemu wystarczy ze promienir z czujek sie nakładają ? czy jedna czujka musi patrzec w drugą , jak to jest? pozdrawiam A co ma sie nakładać?Z tego co piszesz to wszystkie czujniki są pasywnej podczerwieni. W sumie to fakt. Ale po co piszą o tym w instrukcji przy ustawieniach zworek (J3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 28.11.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Kupilem dg 55 czyli mam 4 paradoxy i dwa aqua plus. Zastanawiam sie jak wyglada sprawa interferencji i czy to na prawde taki problem bo mam u siebie miejsce w ktorym boje sie o to zjawisko. Czy abu doszlo do zakócenia pracy systemu wystarczy ze promienir z czujek sie nakładają ? czy jedna czujka musi patrzec w drugą , jak to jest? pozdrawiam A co ma sie nakładać?Z tego co piszesz to wszystkie czujniki są pasywnej podczerwieni. W sumie to fakt. Ale po co piszą o tym w instrukcji przy ustawieniach zworek (J3). Dołączam jeszcze rzut mojego domu z zaznaczonymi miejscami gdzie plauje na czas budowy zamontowac czujki. Będą tylko drzwi wejsciowe brama garazowa i okna. Obawiam sie interferencji c4 c5 i c6. Właściwie docelowo dołoże tylko czujkę w magazynie, we wiatrołapie, usunę c5 a dodam na poddaszu - na klatce. Teraz c5 bedzie opózniona bo musze miec dojście do ukrytego włacznika rozbrojenia. Dodatkowo dam kontaktrony na drzwiach i bramie. co o tym myślicie? http://images34.fotosik.pl/409/4d2f3f7fbd0603ac.jpg Tylko w instrukcjii (zworka j3 jeśli zrozumiałem chodzi ci o dgp-55 ), nie jest napisane że chodzi o zakłócenia z innych czujek Pir.W salonie masz kominek, powinienes raczej zainstalować tam czujkę dualną.Pozatym raczej przeniósłbym ją w okolice kominka aby lepiej obserwowała drzwi na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 28.11.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Dołączam jeszcze rzut mojego domu z zaznaczonymi miejscami gdzie plauje na czas budowy zamontowac czujki. Będą tylko drzwi wejsciowe brama garazowa i okna. /.../ Właściwie docelowo dołoże tylko czujkę w magazynie, we wiatrołapie, usunę c5 a dodam na poddaszu - na klatce. Teraz c5 bedzie opózniona bo musze miec dojście do ukrytego włacznika rozbrojenia. Dodatkowo dam kontaktrony na drzwiach i bramie. co o tym myślicie? Ja myślę, że powinieneś jeszcze tylko podać, gdzie konkretnie budujesz i co tam chcesz w czasie budowy trzymać (bo ile wziąłeś kredytu już podałeś, zdjęcia też widzieliśmy, i jak wejść już też wiemy). Ludzie, czy wyście na głowę poupadali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 29.11.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Z ta czujka dualną to racja ale na razie kominek bedzie zimny. Może to i mało rozsądne Bigbeat. Ale takie strategiczne rysunki umieszcza sie tylko na czas uzyskania odpowiedzi. Arm.pl prosze usun moj rzut z Twojego postu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solaris5 29.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Witam forumowiczów. Mam następujące pytanie, czy ktoś potrafi korzystając wyłącznie z możliwości zaszytych w CA64 (bez użycia dodatkowej zewnętrznej elektroniki) oprogramować wejścia/wyjścia w taki sposób, żeby każde kolejne naruszenie wejścia PRZEDŁUŻAŁO czas działania wyjścia ? Podam przykład: Jeśli do wyjścia 1 oprogramowanego jako sterowanego naruszeniem wejścia A o czasie działania 100 s podłączę powiedzmy oświetlenie pomieszczenia, to owszem PIR na wejściu załączy mi światełko na 100s po czym ono zgaśnie, znów się poruszę zapali - niezbyt fajnie Jak zrobić ten system bez takiej dyskoteki ? Proszę o pomoc, idzie to wykonać, bo zaczynam powątpiewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witalis 29.11.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Na 47 stronie tego wątku masz odpowiedź. Niestety, zdarza zię, że przy zejściu się końca naruszenia wyjść w jednym czasie, światło na moment zgaśnie . Od siebie proponuję coś takiego: Wyjście 1 - Naruszenie wejścia (np.30 sek.) - wyzwalane z wejścia "czujka PIR" Wyjście 2 - Wskaźnik gotowy (odwrócona pol.) - wyzwalane z wejścia "czujka PIR" Wyjście 3 - koniec syg. wyjść (np.40 sek.) - wyzwalane z wyjść 1 i 2. wyjście 4 - suma log. wyjść - wyzwalane z wyjść 1, 2, 3. Żarówka wisi na wyjściu 4. Z braku czasu, jescze tego nie wypróbowałem w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 30.11.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Wracając do mojej Integry. Kolejne pytanie mnie naszło. Gdzie się ustawia tzw. szybkie załączanie przez 0#. Wyskakuje mi że mam zablokowane. Nadal nie mogę poradzić sobie z zaprogramowaniem CA-64 SM oraz LT1S(antena nie pasuje do modułu - nie da się wkręcić i muszę jechać do sklepu i wymienić chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 30.11.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Wracając do mojej Integry. Kolejne pytanie mnie naszło. Gdzie się ustawia tzw. szybkie załączanie przez 0#. Wyskakuje mi że mam zablokowane. W opcjach manipulatora: quick arm załącza strefy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 30.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Wracając do mojej Integry. Kolejne pytanie mnie naszło. Gdzie się ustawia tzw. szybkie załączanie przez 0#. Wyskakuje mi że mam zablokowane. Nadal nie mogę poradzić sobie z zaprogramowaniem CA-64 SM oraz LT1S(antena nie pasuje do modułu - nie da się wkręcić i muszę jechać do sklepu i wymienić chyba). Co do anteny do lt1 to kupowałeś razem z lt1 czy osobno typową gsm? Jeśli masz zwykła antenę zewnętrzną to musisz sobie dokupić złącze pośrednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abraxas 03.12.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam serdecznie.Jestem pod wrazeniem znajomosci tematu przez uzytkownikow tego forum. Przejzalem - albo mi sie wydaje - juz wiekszosc postow.Dzieki temu zebralem sie na odwage i postanowilem zalozyc sam alarm.Kupilem juz integre 64, expander, czujki, kontaktorny, beda tez czujki udarowe - ochrona obwodowa - cenna lekcja - itd.Teraz jednak chcialbym dalozyc rozbrajanie strefy lub umozliwic czas na dojscie do manipulatora przez pilota. Doradzcie mi prosze i doinformujcie.Czym rozni sie produkt Satela INT-RX od RE4K i w jaki sposob ktorys z nich podlaczyc do systemu. Dodam, ze dwie bramy - jedna wjazdowa, druga do garazu powinny byc oczywiscie sterowane przez to urzadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 03.12.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam serdecznie. Jestem pod wrazeniem znajomosci tematu przez uzytkownikow tego forum. Przejzalem - albo mi sie wydaje - juz wiekszosc postow. Dzieki temu zebralem sie na odwage i postanowilem zalozyc sam alarm. Kupilem juz integre 64, expander, czujki, kontaktorny, beda tez czujki udarowe - ochrona obwodowa - cenna lekcja - itd. Teraz jednak chcialbym dalozyc rozbrajanie strefy lub umozliwic czas na dojscie do manipulatora przez pilota. Doradzcie mi prosze i doinformujcie. Czym rozni sie produkt Satela INT-RX od RE4K i w jaki sposob ktorys z nich podlaczyc do systemu. Dodam, ze dwie bramy - jedna wjazdowa, druga do garazu powinny byc oczywiscie sterowane przez to urzadzenie. Int-RX to moduł pracujący bezpośrednio po szynie danych, natomiast RE4K musisz sobie podłaczyć do wejść na płycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceliko 03.12.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam. Dostałem wycenę systemu alarmowego do mojego domku. Zupełnie jestem zielony w temacie Czy to dobra oferta ???? Centrala Satel Integra 32 1.025.00 zł Klawiatura Integra KLCD 575.00 zł Klawiatura Integra – 2 szt. 630.00 zł Czujnik dualny NEXT DUO - 2 szt. 360.00 zł Czujnik NEXT PIR - 8 szt. 840.00 zł Sygnalizator wewnętrzny 60.00 zł Radiolinia + 2 piloty RSU NO2/2 220.00 zł Moduł rozszerzenia CA64 o 8 linii 235.00 zł Sygnalizator zewnętrzny TSZ4 320.00 zł Czujnik dymu OSD23 180.00 zł Razem 4.445.00 zł Rabat - 15% Do zapłaty 3.778.25 zł + 7% VAT Nadajnik powiadomienia radiowego – użyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceliko 03.12.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Zapomniałem dodać że cały dom został już przed tynka mi okablowany, wiec montaz to tylko..albo aż podłączenie systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 03.12.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam. Dostałem wycenę systemu alarmowego do mojego domku. Zupełnie jestem zielony w temacie Czy to dobra oferta ???? Centrala Satel Integra 32 1.025.00 zł Klawiatura Integra KLCD 575.00 zł Klawiatura Integra – 2 szt. 630.00 zł Czujnik dualny NEXT DUO - 2 szt. 360.00 zł Czujnik NEXT PIR - 8 szt. 840.00 zł Sygnalizator wewnętrzny 60.00 zł Radiolinia + 2 piloty RSU NO2/2 220.00 zł Moduł rozszerzenia CA64 o 8 linii 235.00 zł Sygnalizator zewnętrzny TSZ4 320.00 zł Czujnik dymu OSD23 180.00 zł Razem 4.445.00 zł Rabat - 15% Do zapłaty 3.778.25 zł + 7% VAT Nadajnik powiadomienia radiowego – użyczenie Poszukaj prywatnego instalatora. Po specyfikacji widać że to agencja. Widać w specyfikacji też nazwę agencji. Nie sugeruj się 15% rabatem przy marży 50%, a na niektórych urządzeniach nawet 100%. Jak kupowałeś dach to tylko w jednym składzie robiłeś wycene? Ponad 4000 za system oparty na 10 czujnikach przestrzennych to dosyć sporo zwłaszcza czujnikach o tych symbolach. Poszukaj a napewno znajdziesz taniej. Jeśli jednak zostałbyś przy tej firmie to niech zmienią czujniki i sygnalizator zewnętrzny, Centralę na Integra 64 będzie taniej niż modułem jeszcze w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceliko 03.12.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Podpowiedz prosze jakie zasugerować handlowcowi czujki i ten sygnalizator zewnętrzny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 03.12.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Jak czytałeś zapewne na forum polecane czujniki to Simens IR 120 ja osobiście polecam też troche tańsze DSC ENCORE, ale Ty w cenie nie zobaczysz pewnie różnicy więc chcij IR-y. Dualny proponuję IRM120C lub COBALT-a Satela.. Ale to handlowieć ma Ci zaproponować pożądny towar. Tak jak pisałem popytaj prywatnych intalatorów bo może też masz pecha i trafił do Ciebie handlowiec, który sam nie wie co sprzedaje. Liczy się umowa i prowizja od niej. Sygnalizator polecam Sprawdzony od lat SPL2010 Satela(bez własnego zasilania) lub MOS-a z własnym zasilaniem. Napewno uprzedził Cie że system w tej konfiguracj zadziała dopiero wtedy jak potencjalny intruz znajdzie się wewnątrz domu czyli masz już wywalone drzwi lub okno. Chyba że Cię nie uprzedził.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceliko 03.12.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Nie uprzedził... Przyzanam szczeże że dlatego szukałem kompleksowej usługi w firmie ochroniarskiej, bo w pracy mam problem taki że alarm montowała prywatna firma, i w momencie problemów z systemem firma ochroniarska jak zwykle mówi że u nich jest wszystko ok i proszę rozmawiać z instalatorami. Pomyslałem że gdy jedna firma bedzie odpowiedzialna za wszystko bedzie łatwiej rozmawiać w razie problemów.. A wiec przedstawię im jakie chcę czujki i sygnalizator zewnętrzny idąc za Twoja radą. Czy sygnalizator zewnętrzny powinien być jeden czy dwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 03.12.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Będziesz miał monitoring więc nie ma co obwieszać się sygnalizatorami. Załoga musi przyjechać na sygnal czy jest syrena czy nie ma. Sygnalizator programuje się na określony czas działania zazwyczaj do 3 minut. Jak przyjerzdża załoga to i tak już dawno milczy więc tak naprawde ma on za zadanie tylko informacyjne dla Ciebie jeśli alarm załączysz przypadkowo. Bo na przechodzących obok wyjącego sygnalizatora nie robi on zbytniego wrażenia. No chyba że ciągle wyjący sygnalizator wkurzy do tego stopnia sasiada że on zadzwoni do agencji, która Cię będzie monitorowała i zgłosi że chyba Cię okradają. Czego Ci nie życzę, ale nie raz bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 03.12.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Jeżeli jest w instrukcji to nie znalazłem, podajcie tylko stronę, ale.. jak podłączyć moduł CA-64 PP, żeby korzystał z zasilania płyty głównej, a nie osobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 03.12.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Do tej podcentrali potrzebna jest najlepiej dodatkowa obudowa z transformatorem i akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts