arpl 05.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Konkrety: Rozwiązenie używane i sprawdzone przeze mnie a w miarę tanie: Komputer -jeśli ktoś nie ma albo chcemy aby rejstracja odbywała się na osobnym urzadzeniu -Poleasingowy DELL Optplex koszt z orginalnym systemem XP około 350zł +dysk 500GB .Wykorzystuję karty firmy alnet systems http://www.alnet.pl/page/pl/strona_glowna .Koszt karty 4 wejściowej około 800zł netto, mozliwośc rozszerzenia późniejszego systemu o kolejne karty 4 kamerowe lub dokupienia licencji na kamery IP, mozliwośc pracy hybrydowej nap 4 kamery analogowe i 4 IP (również megapikselowe). Całe oprogramowanie klienckie jest darmowe : Telefon GSM (Nokia już od series 40 -sprawdzone na noki 6300 -w miarę płynne odswieżanie juz po EDGE), aplikacja pod win XP/Vista, PDA.Mozecie sobie sciagnąć ze strony przeglądarki-są dwa działajace serwery pokazowe: w Gdańsku i na Florydzie. Polecam jako stabilny system o bardzo dużych mozliwościach. Co do rozwiązania karta rejstrująca z allegro za 30zł to sam nie wiem czego się spodziewasz.Kamera za 100 zł WOW!! Osobom zainteresowanym w wolnej chwili mogę udostepnić podgląd również ze swojej testowej kamery. BRAWO! To są właśnie konkrety Też wykorzystuję rejestratory Alnet. Nie są tanie, ale bardzo stabilne (czego nie można powiedzieć o kartach do komputerów pracujących w środowisku Windows...). Są stabilne ale pracują u mnie właśnie pod kontrolą WIN XP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.01.2009 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ja mam gotowe, profesjonalne rozwiązania, które stosuję w praktyce, a o których ty i twoi kolesie-pasjonaci możesz pomarzyć :lol: Cieszę się z tego, że masz takie rozwiązania - i niech tak zostanie. Ja po prostu nie potrzebuje ich mieć, ok? Mi wystarczy to, że wiem, że masz je ty i twoi kolesie-profesjonalisci. Kolejny arogancki palant uważający, ze należy mu się specjalny szacunek - pewnie za to, że raczył nas zaszczycić swoją obecnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.01.2009 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Wiem ze ta izolacja nie jest przystosowana do 230v no ale grzejnik 2000W na tym chodzić nie będzie przecież;p Oj, lajkonik z kolegi, a tak się autorytatywnie wypowiada... Tu nie chodzi o przeciążenie kabla, tylko o ryzyko przebicia izolacji - a to nie zależy od obciążenia kabla, tylko od napięcia. Odszczekaj to lepiej czym prędzej, zanim ktoś przez Ciebie nie zginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ORLEN 06.01.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ja mam gotowe, profesjonalne rozwiązania, które stosuję w praktyce, a o których ty i twoi kolesie-pasjonaci możesz pomarzyć :lol: Cieszę się z tego, że masz takie rozwiązania - i niech tak zostanie. Ja po prostu nie potrzebuje ich mieć, ok? Mi wystarczy to, że wiem, że masz je ty i twoi kolesie-profesjonalisci. Nie, ciebie na nie nie stać. Ty i twoi kolesie będziecie drutować na używanych kartach z Allegro i w nieskończoność pisanym po omacku softem w linuksie, który do końca nigdy nie będzie działać Kolejny arogancki palant uważający, ze należy mu się specjalny szacunek - pewnie za to, że raczył nas zaszczycić swoją obecnością. Frajerze, sam jesteś palant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 06.01.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Użytkownika ORLEN prosimy o większą kulturę. Cechą tego forum jest życzliwość wzajemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.01.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Nie, ciebie na nie nie stać. Ty i twoi kolesie będziecie drutować na używanych kartach z Allegro i w nieskończoność pisanym po omacku softem w linuksie, który do końca nigdy nie będzie działać No brawo - lepiej znasz moją motywację, niż ja sam Zawsze szkoda mi było osób, które nic nie potrafią i wszystko muszą kupować gotowe - ale cóż, nie każdemu natura dała... Kolejny arogancki palant uważający, ze należy mu się specjalny szacunek - pewnie za to, że raczył nas zaszczycić swoją obecnością. Frajerze, sam jesteś palant A nie, bo ty jesteś. Wiem, co piszę, uwierz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ORLEN 06.01.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Nie, ciebie na nie nie stać. Ty i twoi kolesie będziecie drutować na używanych kartach z Allegro i w nieskończoność pisanym po omacku softem w linuksie, który do końca nigdy nie będzie działać No brawo - lepiej znasz moją motywację, niż ja sam Zawsze szkoda mi było osób, które nic nie potrafią i wszystko muszą kupować gotowe - ale cóż, nie każdemu natura dała... Nie jest to kwestia, co komu natura dała... Widocznie zawsze ci było szkoda, że inni mają na to pieniądze i nie muszą żyć marzeniami Kolejny arogancki palant uważający, ze należy mu się specjalny szacunek - pewnie za to, że raczył nas zaszczycić swoją obecnością. Frajerze, sam jesteś palant A nie, bo ty jesteś. Wiem, co piszę, uwierz mi. Ale jesteś infantylny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
todaks 06.01.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Pytanie do fachowców, chciałbym zamontować kilka kamer i rejestrować obraz. Mam rozłożone okablowanie UTP. Mam w domu neostradę. Chciałbym, aby był możliwy podgląd obrazu przez telefon komórkowy. Jaki sprzęt muszę zastosować i z jakim kosztem muszę się liczyć? Pozdrawiam Aleks Masz dwie możliwości : Zastosowanie kamer analogowych i rejestratora w postaci karty do komputera bądz rejestratora samodzielnego . Zastosowanie kamer a adresem IP i rejestracja na komputerze bądź na rejestratorze strumieniowynm . W pierwszym rozwiązaniu osobiście stosuję rejestratory gdyż wg. mnie sa bardziej stabilne w swojej pracy . Przykładem takiego rejestratora ( mowa o niedużych pieniądzach ) są seria Xeno bądź DVR 3104 do 16 . W przypadku tych rejestratorów podgląd przez komórkę jest możliwy poprzez specjalną darmową aplikację DVR - Mobile . W rozwiązaniu drugim trzeba zastosować kamery które moga wygenerować dwa strumienie jednocześnie . Strumien dla rejestracji w rozdzielczości pełnej oraz strumień dla telefonu komórkowego w rozdzielczości 176x144. Mając takie kamery można łączyć się z nimi bezpośrednio przez RTSP. Przykłąd konfiguracji komórki jak skonfigurować . Można też uzyskać podgląd na komórce w inny sposób np. z pozycji połączenia serwerowego . W linku poniżej mozesz połączyć się z serwerem rejestrującym obraz z kamer IP nazwa użytkownika i hasło [ demo] GO1984 przeglądarka JavaScript. Rozwiązanie drugie jest na pewno korzystniejsze ale jednocześnie znacznie droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 06.01.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Nie, ciebie na nie nie stać. Ty i twoi kolesie będziecie drutować na używanych kartach z Allegro i w nieskończoność pisanym po omacku softem w linuksie, który do końca nigdy nie będzie działać No brawo - lepiej znasz moją motywację, niż ja sam Zawsze szkoda mi było osób, które nic nie potrafią i wszystko muszą kupować gotowe - ale cóż, nie każdemu natura dała... Nie jest to kwestia, co komu natura dała... Widocznie zawsze ci było szkoda, że inni mają na to pieniądze i nie muszą żyć marzeniami Masz wyjątkowo prosty światopogląd. Tylko nie dociera do Ciebie, że inni mogą mieć inny. Pewnie nie uwierzysz, ale są tacy, którzy więcej satysfakcji czerpią ze zrobienia, niż z posiadania. Co gorsza, są też tacy, którzy robią takie rzeczy dlatego, że wiedzą jak (albo chcą się dowiedzieć), a nie dlatego że ich potrzebują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.01.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Nie jest to kwestia, co komu natura dała... Widocznie zawsze ci było szkoda, że inni mają na to pieniądze i nie muszą żyć marzeniami Mój Mistrzu, zawsze wiesz lepiej - i za to Cię szanuję. Kolejny arogancki palant uważający, ze należy mu się specjalny szacunek - pewnie za to, że raczył nas zaszczycić swoją obecnością. Frajerze, sam jesteś palant A nie, bo ty jesteś. Wiem, co piszę, uwierz mi. Ale jesteś infantylny Jako rzekłeś, Mistrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ORLEN 07.01.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Masz wyjątkowo prosty światopogląd. Tak, masz rację. Tylko nie dociera do Ciebie, że inni mogą mieć inny. Owszem, dociera do mnie Pewnie nie uwierzysz, ale są tacy, którzy więcej satysfakcji czerpią ze zrobienia, niż z posiadania. Wierzę, wierzę. Co gorsza, są też tacy, którzy robią takie rzeczy dlatego, że wiedzą jak (albo chcą się dowiedzieć), a nie dlatego że ich potrzebują... Szacunek dla tych, co robią takie rzeczy, a nie gdybają, jak by można to zrobić, albo co sobie kiedyś zrobią... Czy Twoim zdaniem nie są wkurzające takie odpowiedzi nie na temat? Po co zasypywać ten wątek takimi pierdołami nie na temat? Pytanie było konkretne. Czy poza instalatorami któryś z Was (tych, co niby wiedzą jak...) odpowiedział konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 08.01.2009 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Czy Twoim zdaniem nie są wkurzające takie odpowiedzi nie na temat? Po co zasypywać ten wątek takimi pierdołami nie na temat? Pytanie było konkretne. Czy poza instalatorami któryś z Was (tych, co niby wiedzą jak...) odpowiedział konkretnie? Wyluzuj, mój Mistrzu. Ja myślę, że masz za mało wiary w możliwości człowieka (w tym swoje). Jeśli konkretna odpowiedź w Twoim rozumieniu określa dokładne wskazanie modelu urządzenia i wersji oprogramowania które musisz użyc, to chyba pomyliłeś forum. Takie rzeczy raczej znajdziesz w katalogach (większośc firm przysyła je bezpłatnie, jeśli poprosisz). Tak się składa, że z racji mojego zawodu nie jestem w stanie docenić wyższości rozwiązań zakupionych za grube $$$ od tych stworzonych samemu (być może dlatego, że zawodowo tworzę podobne rozwiązania, które być może właśnie Ty kupujesz - co ciekawe, zwykle oparte są one właśnie na linuksie, czego jednak nie zobaczysz) - tak wiec bardzo przepraszam, że nie jestem w stanie Ci pomóc. Ale jeśli pochodzisz po sklepach i poszukasz w necie, napewno znajdziesz jakieś prawie-dobrze-działające, gotowe rozwiązania komercyjne. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 08.01.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Mam 10 czujek Satel Aqua , centralka CA 10 , mam potrzebę odłączenia na jakiś czas kilku z nich w taki sposób żeby pozostałe działały , problem w tym że wiem jak to zrobić na zasadzie blokady wejść , problem polega na tym że wejścia są blokowane tylko do nastepnego załączenia systemu , czyli za każdym razem trzeba by je odłączać a to jest troche czasochłonne i nie da się zrobić na szybko przy wyjściu, czy zatem jest jakaś opcja żeby kilka czujek odłączyć na stałe ? nie mówię o odłączeniu przewodów , tylko o odłączzeniu "programowym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 08.01.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 oczywiście że jest,np ustaw dla czujki zamiast parametru "natychmiastowa" czy "opóźniona" czy jak tam masz ją ustawioną po prostu "bez akcji" Kod FS26 (funkcja 15) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 08.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 oczywiście że jest, np ustaw dla czujki zamiast parametru "natychmiastowa" czy "opóźniona" czy jak tam masz ją ustawioną po prostu "bez akcji" a gdzie ustawiam ten parametr ? z poziomu klawiatury sterownika , czy tez muszę rozkręcać czujkę żeby jakieś zworki przekładać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 08.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 zdążylem wyedytować posta Patrz wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 08.01.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ok, tylko powiedz mi gdzie to wpisać, mam manipulator taki z wyświetlaczem , i takim niby prościutkim menu przewijanym za pomocą strzałek , jedyna opcja jaką widziałem w tym menu to właśnie wspomniana przezemnie blokada wejść , a ten kod..i numer funkcji , nie mam pojęcia gdzie to wpisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 08.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Musisz wejść w programowanie kodem instalatora jeśli go nie znasz dzwoń do gościa co Ci to montował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 08.01.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ok, tylko powiedz mi gdzie to wpisać, mam manipulator taki z wyświetlaczem , i takim niby prościutkim menu przewijanym za pomocą strzałek , jedyna opcja jaką widziałem w tym menu to właśnie wspomniana przezemnie blokada wejść , a ten kod..i numer funkcji , nie mam pojęcia gdzie to wpisać... wystukujesz: [kod serwisowy] * wklepujesz nr funkcji albo wybierasz strzakami wchodzisz w funkcję strzałkami wybierasz czujkę strzałkami zmieniasz strzałkami, prosto jak po maśle potem [0]* i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 09.01.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 mam pytanie zostało mi ok 100m skrętki kom. czy mogę ją ułożyć pod inst. alarmową?Przekrój jest taki sam z tym że przewód alarmowy ma 6x0.5 a skrętka 2x4x0.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts