hudini 12.01.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Doradzicie gdzie wstawic i jakie (pojedyncze czy dualne) czujki wewnatrz domu ? Do tego bedzie obwodowy na kontraktonach. W srodku domu nie chce przesadzic - mysle nad maks 4-5 czujkami ruchu a do tego czujka gazu i dymu. Poludnie na gorze schematw. Kominek na parterze kolo komina w salonie. Centralka na strychu (chyba do niej tez jedna czujka powinna byc ?) http://images39.fotosik.pl/241/cc4bd6b7bca16316m.jpg http://images44.fotosik.pl/245/83a48f88910dc74bm.jpg Fantom A mozna prosic jakis opis aranzacji pomieszczen gdzie np. szafki wiszace szafy kwiaty łazienki kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.01.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Doradzicie gdzie wstawic i jakie (pojedyncze czy dualne) czujki wewnatrz domu ? Do tego bedzie obwodowy na kontraktonach. W srodku domu nie chce przesadzic - mysle nad maks 4-5 czujkami ruchu a do tego czujka gazu i dymu. Poludnie na gorze schematw. Kominek na parterze kolo komina w salonie. Centralka na strychu (chyba do niej tez jedna czujka powinna byc ?) Fantom A mozna prosic jakis opis aranzacji pomieszczen gdzie np. szafki wiszace szafy kwiaty łazienki kotłownia Kotlowni ogolni nei ma - tylko piec CO - na dole przy scianie garazowej w tym pomieszczeniu. Szafek wiszacych ogolnie brak - co najwyzej w kuchni. Lazienki - jedna mala na dole (tam gdzie CO) i druga nad nia (na dole po lewej). Kwiatki ? A kto to wie ... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 13.01.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Doradzicie gdzie wstawic i jakie (pojedyncze czy dualne) czujki wewnatrz domu ? Do tego bedzie obwodowy na kontraktonach. W srodku domu nie chce przesadzic - mysle nad maks 4-5 czujkami ruchu a do tego czujka gazu i dymu. Poludnie na gorze schematw. Kominek na parterze kolo komina w salonie. Centralka na strychu (chyba do niej tez jedna czujka powinna byc ?) Fantom A mozna prosic jakis opis aranzacji pomieszczen gdzie np. szafki wiszace szafy kwiaty łazienki kotłownia Kotlowni ogolni nei ma - tylko piec CO - na dole przy scianie garazowej w tym pomieszczeniu. Szafek wiszacych ogolnie brak - co najwyzej w kuchni. Lazienki - jedna mala na dole (tam gdzie CO) i druga nad nia (na dole po lewej). Kwiatki ? A kto to wie ... Fantom Na parterze daj czujnik w każdym pomieszczeniu z oknem, salon (jesli z kominkiem) , garaż , kotłownia czujniki dualne, tam gdzie nie spodziewasz sie kłopotów z róznicą temperatur czujniki PIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 14.01.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Chciałbym do centrali Integra 128WRL zastosować moduł ethernetowy i 4 expandery wejść, 2 expandery wyjść. Czy musze brać te z zasilaniem czy wystarcza zwykłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 14.01.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Chciałbym do centrali Integra 128WRL zastosować moduł ethernetowy i 4 expandery wejść, 2 expandery wyjść. Czy musze brać te z zasilaniem czy wystarcza zwykłe? Same ekspandery centrala zasilii bez problemu,ale na twoim miejscu kupiłbym 1 podcentralę ca-64PP , 1 moduł wyjść i 3 wejść.Podcentrala ma zasilacz, 8 wejść i 8 wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 15.01.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Chciałbym do centrali Integra 128WRL zastosować moduł ethernetowy i 4 expandery wejść, 2 expandery wyjść. Czy musze brać te z zasilaniem czy wystarcza zwykłe? Same ekspandery centrala zasilii bez problemu,ale na twoim miejscu kupiłbym 1 podcentralę ca-64PP , 1 moduł wyjść i 3 wejść.Podcentrala ma zasilacz, 8 wejść i 8 wyjść. i do tego dodatkowy transformator czy z tego samego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 15.01.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Chciałbym do centrali Integra 128WRL zastosować moduł ethernetowy i 4 expandery wejść, 2 expandery wyjść. Czy musze brać te z zasilaniem czy wystarcza zwykłe? Same ekspandery centrala zasilii bez problemu,ale na twoim miejscu kupiłbym 1 podcentralę ca-64PP , 1 moduł wyjść i 3 wejść.Podcentrala ma zasilacz, 8 wejść i 8 wyjść. i do tego dodatkowy transformator czy z tego samego? Absolutnie nie do tego samego!!!! Proponuję aby zachować jakiś porządek w obudowach Integrę 128WRL i dwa moduły ca64E zainstalować w plastikowej obudowie którą otrzymałeś pewnie w zestawie, w drugiej obudowie montujesz Moduł ca64PP, akumulator drugi,i moduły ktre ci zostaly. Mozesz tez tak http://www.arm.pl/foty/centrala1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widmoboy 15.01.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, mam centralę Integra 32. Mam 2 strefy i możliwość załączenia 1 lub 2 ale nie mogę ustawić załączania obu . Doczytałem w internecie ,że powinienem mieć możliwość załączenia obu.Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 15.01.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, mam centralę Integra 32. Mam 2 strefy i możliwość załączenia 1 lub 2 ale nie mogę ustawić załączania obu . Doczytałem w internecie ,że powinienem mieć możliwość załączenia obu. Proszę o podpowiedź. Napisz jak uzbrajasz, czy masz dwie strefy czy jedną z blokowaniem czujek na noc? Po wbiciu kodu i # powinienes miec opcję załacz wszystko i załacz wybrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widmoboy 15.01.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Mam 2 strefy.Już doszedłem do tego. Z uporem wciskałem * zamiast # i stąd problem.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Pytanko - czy ktores czujki (pir, dualne itp) "przebijaja sie" przez okno ? Czyli skierowane na wprost np wychwyca ruch za oknem ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 17.01.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Pytanko - czy ktores czujki (pir, dualne itp) "przebijaja sie" przez okno ? Czyli skierowane na wprost np wychwyca ruch za oknem ? Fantom Tak, czujki mikrofalowe wykrywają ruch za szybą, a po co Ci to? Nie myśl sobie, że w taki prosty sposób zrealizujesz ochronę zewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieeek82 17.01.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam wszystkich!! Mam zamiar założyć alarm w mieszkaniu. Nie posiadam zadnego doswiadczenia z instalacjami alarmowymi wiec prosze o sprawdzenie schematu i ewentualne uwagi. Instalacje mam zamiar wykonac na podzespolach: 1. Centralka Integra 64 2. Czujki magnetyczne S-4 8x 3. Czujki PIR i zbicia szyby LC-102-PIGBSS 3x 4. Czujka PIR GRAPHITE PET 1X 5. Sygnalizator zewnetrzny SP-4006 6. Sygnalizator wewnetrzny SPW-100 7. Ekspander wyjsc pilotw RE-4K Schemat instalacji: http://img22.imageshack.us/img22/6729/schematokablowania1.jpg Dziekuje za wszelkie uwagi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.01.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Pytanko - czy ktores czujki (pir, dualne itp) "przebijaja sie" przez okno ? Czyli skierowane na wprost np wychwyca ruch za oknem ? Fantom Tak, czujki mikrofalowe wykrywają ruch za szybą, a po co Ci to? Nie myśl sobie, że w taki prosty sposób zrealizujesz ochronę zewnętrzną Wlasnie odwrotnie - boje sie, ze jakos zle wyceluje te czujki i beda mi zbieraly ruch za oknami. Czyli MW przechodza a PIR nie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 17.01.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Pytanko - czy ktores czujki (pir, dualne itp) "przebijaja sie" przez okno ? Czyli skierowane na wprost np wychwyca ruch za oknem ? Fantom Tak, czujki mikrofalowe wykrywają ruch za szybą, a po co Ci to? Nie myśl sobie, że w taki prosty sposób zrealizujesz ochronę zewnętrzną Wlasnie odwrotnie - boje sie, ze jakos zle wyceluje te czujki i beda mi zbieraly ruch za oknami. Czyli MW przechodza a PIR nie ? Fantom Masz na myśli czujki dualne? PIR nie przechodzi przez przeszkody, ale mikrofala owszem. W każdej czujce jest płynna regulacja czułości (zasięgu) czujki mikrofalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.01.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Zainstalowano mi alarm Integra 128 z powiadomieniem GSM.W mojej okolicy czesto nie ma prądu - przeróbki sieci itp - w tym momencie przychodzi mi sms "Włamanie" i na zbity pysk jade na budowe bo jest Włam!Czy z poziomu klawiatury znajac hasło serwisanta jestem w stanie wyłączyć powiadomienie o braku napięcia lub tez zroznicowac komunikat? aby nie wysylal wlamanie tylko brak prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 18.01.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 a czy można zmienić czas na wejście ręcznie z manipulatora LCD mam satela integra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 18.01.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Mam pytanie odnoście czujki Texecom Impaq+: w jaki sposób doprowadzić do niej kabel od spodu? W tym wątku były opisy i zdjęcia mocowania takiej czujki i wynikało z nich, że kable wprowadza się właśnie od strony "pleców" czujki. Problem tylko w tym, że trzeba by chyba rozwiercić płytkę drukowaną, bo wypełnia ona całą obudowę, a złącza są po jej przeciwnej stronie. Tego problemu nie ma np. w Satel VD-1 gdzie płytka jest przymocowana do zdejmowanej części obudowy i spodnią spokojnie można przewiercić i wprowadzić tamtędy kabel. Jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 18.01.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Zainstalowano mi alarm Integra 128 z powiadomieniem GSM. W mojej okolicy czesto nie ma prądu - przeróbki sieci itp - w tym momencie przychodzi mi sms "Włamanie" i na zbity pysk jade na budowe bo jest Włam! Czy z poziomu klawiatury znajac hasło serwisanta jestem w stanie wyłączyć powiadomienie o braku napięcia lub tez zroznicowac komunikat? aby nie wysylal wlamanie tylko brak prądu? Z poziomu klawiatury to pewnie trudne będzie żeby zróżnicować... wyłączyć pewnie się da - ja nie ćwiczyłem. Podepnij jakiś kompik, laptopa.. wtedy dasz radę ustawić powiadamianie o braku prądu i jego przywróceniu. Jak masz alarm "Włamanie" tzn. ktoś coś niewłaściwie sparametryzował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.01.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Zainstalowano mi alarm Integra 128 z powiadomieniem GSM. W mojej okolicy czesto nie ma prądu - przeróbki sieci itp - w tym momencie przychodzi mi sms "Włamanie" i na zbity pysk jade na budowe bo jest Włam! Czy z poziomu klawiatury znajac hasło serwisanta jestem w stanie wyłączyć powiadomienie o braku napięcia lub tez zroznicowac komunikat? aby nie wysylal wlamanie tylko brak prądu? Z poziomu klawiatury to pewnie trudne będzie żeby zróżnicować... wyłączyć pewnie się da - ja nie ćwiczyłem. Podepnij jakiś kompik, laptopa.. wtedy dasz radę ustawić powiadamianie o braku prądu i jego przywróceniu. Jak masz alarm "Włamanie" tzn. ktoś coś niewłaściwie sparametryzował... Musial bym zapewne kupic kabel , i jak jest z programowaniem centrali? na jakims jezyku to jest oparte czy moze intuicyjne menu? tresc "wlamanie" ustawil czlowiek od alarmu - taka jest tresc sms jak jest naruszona jakas strefa itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts