Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja alarmowa raz jeszcze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

PROGRAMOWANIE str 3

a co do ETH to tez sie podpina w to samo wejscie to moze sie okazac ze zbedny wydatek

Żródła masz dobre, ale może zasugerowałeś się opisami TXD i RXD i je zamieniłeś miejscami , z 5 pinu RJ przewód ma iść na 2 nóżkę złącza RS ,a z 4 RJ na 3 RS

Z moich zapisków dotyczących programowania centrali po kablu "wygrzebałem" jeszcze coś takiego

Programowanie centrali możliwe jest tylko wówczas, gdy serwis ma dostęp do centrali.

Fabrycznie załączona jest opcja STAŁY DOSTĘP SERWISU. ([hasło administratora][*] => Zmiana opcji => Stały dost. ser.).

Elosza! Dziekuje wszystki piszącym ...na tym forum:) Po małych problemach udało sie uruchomic instalację alarmową narazie skromnie 8 czujek:)Faza budowy:) Pomimo zjeb...ów od Zbycha o czytaniu instrukcji (chodz przeczytałem ją 5 razy dalej niewiem gdzie jest ta zworka do resetu U mnie jej chyba niema) spokojnie bez pospiechu udało sie:) Uruchomiłem moduł GPRS -T2 wszystko działa jak należy:) Duzo jeszcze nieiwem, ale się dowiem ...i wszystkim próbującym kibicuje! podstawowa wiedza o elektryce i moze sie udac:) I słuchac tylko dobrych rad...

Mam 2 pytanka

- Jaką czujkę zastosować na zewnątrz wyłacznie do zapalania światła przed garażem i do funkcji gongu. Lampa podłaczona do wyjścia przekaźnikowego centrali Integra. Nie chodzi mi o zaawansowaną czujkę z antymaskingiem (np Guard) tylko o coś tańszego.

- Jak uziemić płyte centrali jeśli jest w obudowie plastikowej OPU-3P

Pytanie....

Integra + INT-IORS + TERMOSTAT + STYCZNIK + GRZAŁKA

Jak to podłączyć żeby termostat był wejściem a z wyjścia był sterowany stycznik włączający grzałkę?

Nie mogę skonfigurować logiki żeby załączone było przy spadku temp poniżej a powyżej żeby się wyłączało?