Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja alarmowa raz jeszcze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rafal111 napisał:
PROGRAMOWANIE str 3

a co do ETH to tez sie podpina w to samo wejscie to moze sie okazac ze zbedny wydatek

Żródła masz dobre, ale może zasugerowałeś się opisami TXD i RXD i je zamieniłeś miejscami , z 5 pinu RJ przewód ma iść na 2 nóżkę złącza RS ,a z 4 RJ na 3 RS

Z moich zapisków dotyczących programowania centrali po kablu "wygrzebałem" jeszcze coś takiego

Cytat
Programowanie centrali możliwe jest tylko wówczas, gdy serwis ma dostęp do centrali.

Fabrycznie załączona jest opcja STAŁY DOSTĘP SERWISU. ([hasło administratora][*] => Zmiana opcji => Stały dost. ser.).

Elosza! Dziekuje wszystki piszącym ...na tym forum:) Po małych problemach udało sie uruchomic instalację alarmową narazie skromnie 8 czujek:)Faza budowy:) Pomimo zjeb...ów od Zbycha o czytaniu instrukcji (chodz przeczytałem ją 5 razy dalej niewiem gdzie jest ta zworka do resetu U mnie jej chyba niema) spokojnie bez pospiechu udało sie:) Uruchomiłem moduł GPRS -T2 wszystko działa jak należy:) Duzo jeszcze nieiwem, ale się dowiem ...i wszystkim próbującym kibicuje! podstawowa wiedza o elektryce i moze sie udac:) I słuchac tylko dobrych rad...

Mam 2 pytanka

- Jaką czujkę zastosować na zewnątrz wyłacznie do zapalania światła przed garażem i do funkcji gongu. Lampa podłaczona do wyjścia przekaźnikowego centrali Integra. Nie chodzi mi o zaawansowaną czujkę z antymaskingiem (np Guard) tylko o coś tańszego.

- Jak uziemić płyte centrali jeśli jest w obudowie plastikowej OPU-3P

Pytanie....

Integra + INT-IORS + TERMOSTAT + STYCZNIK + GRZAŁKA

Jak to podłączyć żeby termostat był wejściem a z wyjścia był sterowany stycznik włączający grzałkę?

Nie mogę skonfigurować logiki żeby załączone było przy spadku temp poniżej a powyżej żeby się wyłączało?