Pawlo111 15.06.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Zrobić tak można, ale co z atestem? Chcesz atest to kup tak jak już pisałem obudowę centrali SSWiN p/t 400x400mm za nie mniej niż 200 zł i umieść jeden expander Obudowa ma atest i styk antsabotazowy albo nawet dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 15.06.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Pulsar takie produkujeoto i jedna na alegrohttp://allegro.pl/obudowa-podtynkowa-pulsar-awo500-do-central-5924-i1634120039.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 15.06.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Chcesz atest to kup tak jak już pisałem obudowę centrali SSWiN p/t 400x400mm za nie mniej niż 200 zł i umieść jeden expander Obudowa ma atest i styk antsabotazowy albo nawet dwa. Pulsar takie produkuje oto i jedna na alegro http://allegro.pl/obudowa-podtynkowa-pulsar-awo500-do-central-5924-i1634120039.html Mistrzostwo świata zdobyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omega37 15.06.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Panowie, ja szukam tylko małej fi70, z dekielkiem ,puszeczki podtynkowej. Mam w niej umieścić element adresujący 35x18x8mm i połączyć przez niego kontaktron z magistralą. Takich połączeń mam na obiekcie ok. 200. To , że istnieją puszki natynkowe i obudowy centralek jest mi znane. Uparłem się jednak na tą małą podtynkową ze względów montażowych /mocuję w ścianie, wprowadzam przewody ,tynkarz robi swoje, ja swoje, zamykam, koniec/ i estetycznych /po pomalowaniu nie widać jej/. Widzę jednak, że chyba nie są takie puszki produkowane, bo ktoś z Was by je znał. Dziękuję wszystkim za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg_25 23.06.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 witam, Chce zakupic kilka czujek dualnych - jest pare czolowych firm z tego co widze: cobalt, satel, bosch. Czy wszystie sa jednakowo dobre? Ktora firme wybrac? Centrala 128WRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.06.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 witam, Chce zakupic kilka czujek dualnych - jest pare czolowych firm z tego co widze: cobalt, satel, bosch. Czy wszystie sa jednakowo dobre? Ktora firme wybrac? Centrala 128WRL. Zależy czy zamierzasz zabezpieczać Picassa, Rembrandta czy np. KOH-I-NOOR. Jest jeszcze paradox, crow, dsc, pyronix, VIDICON itp. Bierz te które ci się podobają lub na które cię stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
todaks 24.06.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 witam, Chce zakupic kilka czujek dualnych - jest pare czolowych firm z tego co widze: cobalt, satel, bosch. Czy wszystie sa jednakowo dobre? Ktora firme wybrac? Centrala 128WRL. Z czujkami dualnymi trzeba uważać. Bardzo często zdarza sie że mikrofale nawzajem się zakłócają , zwłaszcza gdy czujniki nie są odpowiednio wyregulowane lub gdy pola widzenia dwóch lub więcej czujników się pokrywają . W przypadku konieczności pokrycia pola poprzez dwa czujniki trzeba stosować różna częstotliwości mikrofali bądź czujniki z funkcją synchronizacji. Przykładem takiego czujnika jest DUALTECNO/10 . Cena netto wg. cennika 195,00 zł . I nie ma tu znaczenia czy czujnik strzeże dzieła sztuki czy zwykły domek. W obu przypadkach chroni dobytek na który pracuje się całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omega37 25.06.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Być może planujesz Kolego wykorzystać "bezprzewodowość" tej centralki. Wówczas czujki z systemu Abax Satela. Trochę mało podajesz informacji co do tego co zamierzasz chronić i stąd pewnie brak sensownych porad.witam, Chce zakupic kilka czujek dualnych - jest pare czolowych firm z tego co widze: cobalt, satel, bosch. Czy wszystie sa jednakowo dobre? Ktora firme wybrac? Centrala 128WRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaldar 25.06.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Może ktoś ma jakieś sugestie na temat "Satel AVD-100 - Bezprzewodowa czujka wibracyjna i magnetyczna". Konkretnie chodzi o ustawienie czułości i ilości powtórzeń (5-2). Może wiadomo jak się sprawują przy burzach. Czy bateria naprawdę wystarcza na 3 lata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 27.06.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Może ktoś ma jakieś sugestie na temat "Satel AVD-100 - Bezprzewodowa czujka wibracyjna i magnetyczna". Konkretnie chodzi o ustawienie czułości i ilości powtórzeń (5-2). Może wiadomo jak się sprawują przy burzach. Czy bateria naprawdę wystarcza na 3 lata ? Na Pierwszą część twojego pytania ciężko jest odpowiedzieć gdyz regulacja czułości jest po to aby dostosować ją do konkretnych warunków (typ okna, sztywność, przenoszenie drgań) ale zazwyczaj ustwiam na początek na jak największą czułość.Burze-jak będzie konkretny piorun blisko to nie ma mocnych pewnie się włączy.Bateria raczej nigdy mi nie starczyła na 3 lata chyba że nadzór wyłaczysz to może ale nigdy nie sprawdzałem. Najdłuże wystarczyły mi na około 2 lata ale tu tez wiele zależy od baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 01.07.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 integra i 4 manipulatory i problem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 02.07.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 integra i 4 manipulatory i problem:( i odpowiedź masz w instrukcji programowania lub instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.07.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam W zwiazku z przeorganizowaniem domu, pytanko. Mam hol wejsciowy - jakies 8 m2. Jedna czujka patrzaca po skosie na drzwi i okienko (od strony polnocnej). Bedzie tam na stale przebywal nieduzy pies z 12 kg - jakies 70 cm dlugosci Aktualnie jest tam zalozony zwykly PIR, ale go nie wlaczam z powodu psa. Jaka czujke proponujecie, aby mozna bylo normalnie wlaczac alarm z psem w tym holu ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 02.07.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 ja mam pytanie, czy w integrze wyjście typu timer jest wirtualne, tzn. czy muszę je powiązać z jakimś innym aby mi działało na płycie (chcę sterować przekaźnikiem od cyrkulatki, aby działała tylko w określonym czasie, ew. druga opcja aby działała w określonym czasie i kiedy alarm jest rozbrojony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.07.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ja cyrkulacje zrobilem tak :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175496-Kiedy-wlaczac-pompe-cyrkulacyjna-cwu-pomysly&p=4788046&viewfull=1#post4788046 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15-ty 05.07.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Nie wiem co się stało z moim pytaniem, dlatego ponawiam je : czy jest dostępne coś takiego jak puszka podtynkowa przeznaczona do instalacji SSWiN? A co miałoby się znajdować w tej "puszcze" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 05.07.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam W zwiazku z przeorganizowaniem domu, pytanko. Mam hol wejsciowy - jakies 8 m2. Jedna czujka patrzaca po skosie na drzwi i okienko (od strony polnocnej). Bedzie tam na stale przebywal nieduzy pies z 12 kg - jakies 70 cm dlugosci Aktualnie jest tam zalozony zwykly PIR, ale go nie wlaczam z powodu psa. Jaka czujke proponujecie, aby mozna bylo normalnie wlaczac alarm z psem w tym holu ? Fantom Spróbuj simensa ir120c od razu kup klipsa irm104 chyba tak się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 05.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 ja mam pytanie, czy w integrze wyjście typu timer jest wirtualne, tzn. czy muszę je powiązać z jakimś innym aby mi działało na płycie (chcę sterować przekaźnikiem od cyrkulatki, aby działała tylko w określonym czasie, ew. druga opcja aby działała w określonym czasie i kiedy alarm jest rozbrojony wyjście timer jest "normalne" musiasz tylko ustawić wg jakiego timera ma działać.jeśli chcesz zrobić tą druga opcję to trzeba użyć wyjścia typu iloczyn logiczny i wskazać wyjścia typu timer i uzbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly41hh 09.07.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam !!!ile powinien wziąść instalator za podłączenie takiego systemu i zaprogramowanie go:-centrala satel Versa 10-7 czyjników Satel Aqua Plus-manipulator-klawiatura strefowa-1 sygnalizator zewnetrzny przewody wszystkie wyprowadzone, dodam że montaż na terenie poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 09.07.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam !!! ile powinien wziąść instalator za podłączenie takiego systemu i zaprogramowanie go: -centrala satel Versa 10 -7 czyjników Satel Aqua Plus -manipulator -klawiatura strefowa -1 sygnalizator zewnetrzny przewody wszystkie wyprowadzone, dodam że montaż na terenie poznania. 2 weekendy z twoją dziewczyną/żoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts