arpl 21.12.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 No zakladajac, ze jeszcze jedna zyla sie znajdzie Przepikam dzisiaj i bedzie jasne. 1) Tak swoja droga powinienem kupic INT-RX (expander) czy np RX-4K (sterownik radiowy) ?? 2) I ktory pilot jest lepszy ? P4 czy T4 ? Ten pierwszy sporo mniejzy, ale chyba starsza technologia ? Czy w srodku siedzi w obu to samo ? 3) A czy modul przekaznikow nie podpina sie pod ta sama szybe co modul manipulatora ? Czyli przy tym manipulatorze moglbym podpiac przekazniki i z nich sterowac napedem bramy ? Fantom Może z innej strony można to zrobić , jlo kanałowe masz te piloty od bramy? Może wystarczy wymienić na 4 kanałowe i dokupic dwukanałowy odbiornik który podłaczysż do centrali.Zaleta że masz to nadal w jednym pilocie i bez kombinacji z kabelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.12.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Przemyslalem to sobie przez nocke i jednak kupie tego INT-RX. Bo jak mam do swojego napedu (marantec) dokupic piloty 4 kanalowe i kolejny odbiornik to wyjdzie to samo cenowo a bedzie namieszane. Musze pomyslec jak ominac brak kabli. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norti 22.12.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Pytanie co do działania PIRów (zwykłych). Czy stosowanie automatycznych włączników światła podczas załączonego alarmu z PIRami nie będzie dawać fałszywych alarmów ? Przykład : wychodzimy z rana, uzbrajamy system z PIRami. O 15 automatyczny timer włącza światło w pokoju z PIRem na powiedzmy 8h - wiadomo lampa się nagrzewa - więc dla PIRa to potencjalne źródło wyzwolenia (obudowa lampy gorąca), lecz obiekt się nie porusza. Czy taka sytuacja wyzwoli alarm (fałszywy) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 22.12.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Z tego co wiem (a na szczegółach znam się słabo) to źródło ciepła musi się poruszać. Nie wiem jak czujka reaguje na pojawienie się źródła ciepła w polu widzenia ale zgaduję, że jest na to przygotowana (np. operujące Słońce, nagrzewający się kalafior itp) i ignoruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.12.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 No to wygospodarowalem 3 zyly miedzy garazem a centralka. Jak sie postaram to jeszcze z 2 moge dolozyc. Teraz pociagne kabelek do napedu. No to musze kupc ten INT-RX (jakies 180 zl) i zaczac to podlaczac do kupy.Dzieki wszystkim za pomoc - pomalu dazy to do poprawnej konfiguracji. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 22.12.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Jak już jesteśmy przy bramie garażowej. Mam centrale 128 wrl satela, moduł INT-IORS. Do wyjsc przekaznikowych wpiete rownolegle przewody z przelacznikow klawiszowych. I teraz pytanie czy jesli przelacze klawiszami to jakis prad pojdzie na przekaznik? Edytowane 22 Grudnia 2011 przez ArKaMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 22.12.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Jak już jesteśmy przy bramie garażowej. Mam centrale 128 wrl satela, moduł INT-IORS. Do wyjsc przekaznikowych wpiete rownolegle przewody z przelacznikow klawiszowych. I teraz pytanie czy jesli przelacze klawiszami to jakis prad pojdzie na przekaznik? prąd popłynie przez klawisz, przekaźnik będzie miał przecież styki rozwarte, więc nim nic nie popłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.01.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Takie pytanko : czy centralki Satela lub inne, posiadajac cos w stylu 'tylnego wejscia' ? Mialem kiedys sytuacje, ze przyjechala firma ochroniarska do wyjacego alarmu (nie u mnie) i wylaczyla go z klawiatury. I sie zastanawiam, czy po prostu ktos nie zmienil tam defaultowego hasala serwisu, czy tez sa jednak obejscia systemu dla wtajemniczonych. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 03.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Jeśli to ta firma montowała alarm, to chyba logiczne, że znają też hasło? Choć akurat do wyłączenia wyjca nie jest potrzebny kod serwisowy (który nota bene zwykle i tak nie zadziala, przynajmniej w Satelu), a jedynie użytkownik o odpowiednich uprawnieniach. A "tylne wejście" zrobić można zawsze jak się ma dostęp do instalacji. Dlatego swój system alarmowy wolę konfigurować samodzielnie. Żeby tylko instrukcje Satela nie były tak beznadziejnie nieczytelne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.01.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No chyba montowala ten system firma ochroniarska, ale nie powinno miec to zwiazku. Czyli tak naprawde wlasciciel sprzetu nawalil ? Bo u mnie po prostu dostep serwisu jest wylaczony i tyle.A jak mozna sobie zrobic 'tylne wejscie' ? Tylko dodoajac usera (co mozna sobie sprawdzic) czy jest inna mozliwosc (mocno ukryta dla usera) ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 03.01.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 W Satelu każde wejście może być powiązane z prawie dowolną akcją. To Ci powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.01.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No ale chyba dodawać użytkowników, czy zmieniać hasła dla istniejących nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 03.01.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ale rozbroić alarm można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.01.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No tak, nie ma jak wyłożyć kawę na ławę... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 03.01.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Takie pytanko : czy centralki Satela lub inne, posiadajac cos w stylu 'tylnego wejscia' ? Mialem kiedys sytuacje, ze przyjechala firma ochroniarska do wyjacego alarmu (nie u mnie) i wylaczyla go z klawiatury. I sie zastanawiam, czy po prostu ktos nie zmienil tam defaultowego hasala serwisu, czy tez sa jednak obejscia systemu dla wtajemniczonych. Fantom Bez obaw, bez znajomości właściwego kodu (użytkownika, administratora lub serwisu) nie jest możliwe rozbrojenie systemu. W Satelu administrator systemu może wyłączyć obsługę przy pomocy kodu serwisowego i instalator nie ma dostępu. W DSC kod serwisowy działa zawsze i nie jest wyłączalny przez administratora (użytkownika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjjanek1 04.01.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Problem z uzbrojeniem poprzez timerWitam posiadam centralę integra 64, w niej mam ustawione 4 strefy. Niestety nie mogę poradzić sobie ze strefą 1(parter) jest to strefa ustawiona, jako Sterowana Timerem.Podczas uzbrajania nocnego o godz. 23: 00 do 06: 00 timer 4 uzbraja mi, jako 1-(Pełne + blokady) czas na wyjście z tej strefy mam ustawione na 20s., Jeśli nie wyjdę oznacza to, że jestem w domu i zostaną zablokowane wejścia (3szt) bym mógł poruszać się po domu bez wywołania alarmu i jest ok tak jak chcę.Gdy Rano wyjdziemy do pracy System załącza tą strefę po naszym wyjściu około 1 godzinypo wyjściu (timerem nr 5(0-Pełne załączanie) i tu jest problem nie uzbraja mi całej strefy, (bo nie ma sygnału z czujki wyjścia i myśli, że jesteśmy w domu i wprowadza blokadę na te 3 pomieszczenia. Jak zrobić by na noc załączał, jako z blokadą a na dzień załączał pełne czuwanie Dziękuje za pomoc i pozdrawiamCzas wyjścia ze strefy ustawiony na 20 s jeśli wprowadzę 0 s to jest ok ale w nocnej porze nie blokuje mi tych 3 pokojów bym mógł poruszać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 06.01.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 CO do kodów to w satelu są trzy Instalator, Administrator, Urzytkownik.Dostęp instalatora umożliwia administrator na określony czas.Jeśli nie przekazano urzytkownikowi hasła Administratora [często praktykowany zwyczaj] to jest możliwe rozbrojenie systemu.Często też serwisant robi sobie własne chasła urzytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 06.01.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Zapomniałem dodać że można odczytać w histori wszystkie czynności wykonane w systemie w ilości zależnej od pamięci danej centrali.A kody można a nawet wskazane jest zmienić na inne własne ale należy liczyć się z ryzykiem utraty, zapomnienia kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 06.01.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A kody można a nawet wskazane jest zmienić na inne własne ale należy liczyć się z ryzykiem utraty, zapomnienia kodu. Można zapisać kod markerem niezmywalnym z boku szyfratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 06.01.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Można zapisać kod markerem niezmywalnym z boku szyfratora. Oczywiście Na karcie bankomatowej kod pin również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts