jjjanek1 08.01.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Przyznam szczerze że sam mam zainstalowane bariery zewnętrzne + czujki ESD 2000 na zewnątrz i w ciągu roku miałem zadziałanie na zewnątrz 1 razy jak mi śniegiem na barierę zarzuciło. Mam skonfigurowane w pre alarmie. Dziwi mnie to że wiele osób narzeka że ma fałszywe alarmy dodam u mnie dodatkowo przy załączonej ochronie obwodowej biega owczarek niemiecki. Czujki Esd -2000 są z dolnej półki cenowej pomimo to uważam że u mnie spełniają zadanie. A co do barier mikrofalowych myślę że i ceny zejdą w dół tylko kwestia czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 09.01.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A jakie te bariery konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.01.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Często też serwisant robi sobie własne CHasła uRZytkownika. Czy edytor tego forum nie zaznacza podczas pisania takich bledow ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 09.01.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Czy edytor tego forum nie zaznacza podczas pisania takich bledow ?? Fantom Edytor, na żadnym forum nie sprawdza błędów, robią to wszystkie normalne przeglądarki. Oczywiście bez IE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjjanek1 09.01.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) A jakie te bariery konkretnie? Jeśli chodzi o mnie to mam ten model IS-430 ale trudno cokolwiek znaleźć w necie na ich temat. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez jjjanek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekno 09.01.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jak daleko od domu zainstalować bariery mikrofalowe ( część przy ogrodzeniu, a część nie) ? Zastanawiam się - znalazł bariere forteza 50, myślę ze cena jest ok. Całości nie będę otaczał barierą (nierówny teren) - ile metrów od domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja bym chyba raczej pytał ile metrów od płotu... PS. Czemu mi Twoje teksty śmierdzą reklamą i to nawet nie krypto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekno 09.01.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Coś długo jesteś na forum, ochrona jest dla "domu" - oszczędnie ale skutecznie, parę metrów trawnika oddam złodziejowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 10.01.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jestem długo zarejestrowany, a czytam forum jeszcze dłużej (ponad rok nie chciało mi się rejestrować). Ale w mojej histori nie ma postów jedynie na jeden temat, na wielu wątkach i to w ciągu trzech dni od rejestracji... A tak bardziej na temat - jeśli masz tak drogi trawnik, że warto go chronić barierami to zazdraszczam - mnie na takie cuda nie stać. Dlatego wolę powiesić bariery dalej od płotu (w typowych warunkach między budynkiem a płotem jest raptem kilka metrów, więc i tak ciasno), bo nie trzeba kombinować jak utrudnić złodziejowi ich przeskoczenie (z wysokości płotu to może być mocno uproszczone zadanie, jeśli bariery będą za blisko i/lub za nisko). Oczywiście bariery umieszczone dalej od płotu wymagają sensownego zamaskowania, a to może być poważnie utrudnione (a kiepsko zamaskowane są banalnie proste do ominięcia). Dlatego właśnie bariery powinny być traktowane jako uzupełnienie, czy raczej rozszerzenie podstawowego systemu ochrony. No a to z kolei oznacza, że trzeba mieć nadmiar kasy, żeby w nie inwestować... Pewnie dlatego tak bardzo potrzebują reklamy - mało kto obecnie ma nadmiar kasy ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekno 10.01.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Proszę, zrób coś dla mnie, zainteresuj się gdzie są zamontowane i skacz, skacz Banalne, nie udało się - oj. One tyle kosztują ( pewnie masz droższy rower, skuter, co tam masz na "podwórku" ), bo są wymyślone do skutecznego wykrywania - (wojsko) Cały problem w tym, żeby były dobre i nie wykrywały wszystkiego. Ale zgadzam się, jest to doskonałe wzmocnienie systemu alarmowego - i ich widok odstrasza, lub myśl że mogą być. Posiada je wiele najważniejszych obiektów, budynków itd w Polsce. A dla mnie mój dom jest najważniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 10.01.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wszystko fajnie, tylko ta cena... PS. "Fałszywe" alarmy, to problem dla właściciela, a nie dla złodzieja. Wystarczy połazić sobie po ogrodzie i wyjdzie gdzie te bariery są i jak je "przeskoczyć". To oczywiście utrudni (albo i uniemożliwi) przypadkowy włam, ale na takich przypadkowych złodziei istnieją jednak tańsze metody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekno 10.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tyczka, prześcieradło, duży parasol - taki zestaw wystarczy dla niektórych i wchodzą jak do siebie. Aaa, jeszcze widzą mikrofale. Niaszczęście są wyniki działania barier mikrofalowych i ich skuteczności. Zapraszam na strony czołowych producentów Rosja, USA - Satel nie posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 10.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Zapomiałeś podać ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 10.01.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Zapomiałeś podać ceny... tyczka http://allegro.pl/tyczka-bambusowa-90-cm-8-10-mm-i2024196461.html Prześcieradło http://allegro.pl/przescieradlo-biale-z-gumka-ikea-90x200-fv-tanio-i2036482804.html duży parasol http://allegro.pl/parasolka-parasol-16-drutow-podwojny-promocja-i2038744006.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 10.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 ROTFL PS. Dendrytus: dopiero co pisałeś, żeby nie podawać gotowych przepisów, a tu nawet narzędzia do włamu pokazujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 10.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 ROTFL PS. Dendrytus: dopiero co pisałeś, żeby nie podawać gotowych przepisów, a tu nawet narzędzia do włamu pokazujesz Widocznie źle, to zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly41hh 12.01.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witammam problem odnośnie systemu satel versa 5 a mianowicie na pierwszej lini jest podpiety czujnik PIR typ 0 wej/wyj.Problem polega na tym że po skonczeniu odliczania czasu na wejscie alarm sygnalizowany jest tylko na manipulatorze a nie sygnalizatorze jak w reszcie czujników.Dodam że w wyjsciach na sygnalizator przypisane sa wszystkie wejscia.JAka może być przyczyna takiego zachowania systemu ? I jeszcze do czego służy restart modułu w gprs t-2. Pytanie do fachowców czy warto ustawiać czas tego restartu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudi1978 12.01.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Zastanawiam się nad załączaniem alarmu w garażu z pilota, chciałem zapytać czy takie rozwiązanie ma jakieś minusy w przeciwieństwie do zastosowania manipulatora. Stosując załączanie alarmu z manipulatora mam pewność że alarm jest załączony gdyż wpisuję kod i słyszę dźwieki które potwierdzają, że alarm jest załączony, a jak jest w przypadku pilota? Czy muszę mieć jakieś ekstra urządzenie w garażu abym miał pewność stosując pilota, tak jak jest np. przy centralnym zamku w aucie. Słyszę inny dźwięk przy zamykaniu i otwieraniu samochodu. Kolejny mój dylemat to czy stosować powiadomienie na sms. Domek oddalony o 15km. od obecnego zamieszkania, a ok. 8 km od miasta. Stan surowy zamknięty, tynki wylewki. Osiedle domków. Prawdopodobnie przez najbliższe 1,5 roku nie wprowadzę się tak więc sam nie wiem co robić? I jeszcze jedno pytanie gdzie powinienem zastosować czujki dymu? W bliskiej odległości od kominka, przed drzwiami do kotłowni? Do kotłowni wchodzę przez garaż. Z góry dziękuję za pomoc. Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 12.01.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Zastanawiam się nad załączaniem alarmu w garażu z pilota, chciałem zapytać czy takie rozwiązanie ma jakieś minusy w przeciwieństwie do zastosowania manipulatora. Stosując załączanie alarmu z manipulatora mam pewność że alarm jest załączony gdyż wpisuję kod i słyszę dźwieki które potwierdzają, że alarm jest załączony, a jak jest w przypadku pilota? Czy muszę mieć jakieś ekstra urządzenie w garażu abym miał pewność stosując pilota, tak jak jest np. przy centralnym zamku w aucie. Słyszę inny dźwięk przy zamykaniu i otwieraniu samochodu. Kolejny mój dylemat to czy stosować powiadomienie na sms. Domek oddalony o 15km. od obecnego zamieszkania, a ok. 8 km od miasta. Stan surowy zamknięty, tynki wylewki. Osiedle domków. Prawdopodobnie przez najbliższe 1,5 roku nie wprowadzę się tak więc sam nie wiem co robić? I jeszcze jedno pytanie gdzie powinienem zastosować czujki dymu? W bliskiej odległości od kominka, przed drzwiami do kotłowni? Do kotłowni wchodzę przez garaż. Z góry dziękuję za pomoc. Pzdrawiam Satel INTEGRA WRL128 + pilot APT 100 i masz powiadowmienia SMS i pilota z z trzema diodami sygnalizującymi stan systemu. Powiadomienia SMS są przydatne, pomijhając info o alarmie( oby nie) możesz zdefiniowac przesyłanie informacji np. o brakach w zasilaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 12.01.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam mam problem odnośnie systemu satel versa 5 a mianowicie na pierwszej lini jest podpiety czujnik PIR typ 0 wej/wyj. Problem polega na tym że po skonczeniu odliczania czasu na wejscie alarm sygnalizowany jest tylko na manipulatorze a nie sygnalizatorze jak w reszcie czujników.Dodam że w wyjsciach na sygnalizator przypisane sa wszystkie wejscia. JAka może być przyczyna takiego zachowania systemu ? Przyczyna jest prosta musiszwyłączyć alarm ostrzegawczy pownieważ w wersje dla wejście ustawionego jako 0.Wej/Wyj jest domyślnie właczony i po odliczeniu czasu na wyjście masz 30 sekund alarmu w manipulatorze i dopiero alarm głośny I jeszcze do czego służy restart modułu w gprs t-2. Pytanie do fachowców czy warto ustawiać czas tego restartu ? Automatyczny restart w przypadku zawieszenia się modułu, ja go nie ustawiam i nigdy nie miałem problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts