_ZBYCH_ 09.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Może robię coś źle z przekierowaniem, wcodzę na strone routera loguje się następnie Advenced setup-NAT-virtual server i mam następujące rubryki do wypełnienia: -Application: w tym mam kilka opcji do zaznaczenia i nie wiem które: HTTP_Server, FTP, SSH, TELNET, SMTP, POP3, HTTPS, VNC ? -protocol: tutaj mam TCP chyba że zaznaczyć ALL ? -start port: 7090 -end port: 7090 -local IP address: i tutaj mam wpisać ip modułu ethm czy routera ? Na początek proponuję w routerze wpisać adres IP modułu ETHM w strefie DMZ. Wówczas wszystkie połączenia przychodzące będą przekierowane na ETHM i będziesz mógł sprawdzić, czy masz prawidłowo skonfigurowany ETHM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Na wyświetlaczu (SATEL) pojawił się komunikat NO CLK (brak CLK) oraz przerywany sygnał dzwiękowy. Musiałem odłączyc alarm od zasilania. Centralkę mam na strychu. Czy ta "awaria" może by wynikiem mrozów. Proszę o odpowiedź. Na 99% uszkodzona płyta centrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly41hh 09.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 ethm domyślnie odpowiada na porcie 80 - standardowym dla serwerów http://WWW... więc na routerze wybierz opcje HTTP_Server protokół powinien Ci wskoczyć na 80 local iP adress: wpisujesz IP modułu ethm, który mu nadałeś... w zakladce hasła i numery tel. w polu adres IP serwera wpisuje adres ethm czy nazwe tej domeny ? czy w ogóle jest mi ta domena no-ip potrzebna ? jak to się ma do tego wszystkiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 09.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Na 99% uszkodzona płyta centrali. 1% niedokładnie podłączony przewód CLK. Brak kontaktu. 1% albo 99% nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 10.02.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 w zakladce hasła i numery tel. w polu adres IP serwera wpisuje adres ethm czy nazwe tej domeny ? czy w ogóle jest mi ta domena no-ip potrzebna ? jak to się ma do tego wszystkiego ? działa ci to juz wewnątrz sieci czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly41hh 11.02.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 działa ci to juz wewnątrz sieci czy nie? Chciałbym już to wszystko skonfigurować ale nie mogę zalogować się do routera od wczoraj. Ehhh co może być tego przyczyną, przez jakis czas mogę a za chwile na kilka dni dup* ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 12.02.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a jak rozwiązać takie zagadnienie:dwie strefy, nocna i dzienna, nocna uzbrajana niezależnie z manipulatora wewnątrz oraz jako zależna od dziennej (czuwa jak dzienna czuwa). Drzwi wejściowe z kontaktronem, wejście ustawione jako wejściowa (aby był czas na rozbrojenie), należy do strefy nocnej, jak zrobić by wejście podczas uzbrojenia strefy nocnej działało odrazu, a po uzbrojeniu dziennej jako linia wejściowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norti 12.02.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a jak rozwiązać takie zagadnienie: dwie strefy, nocna i dzienna, nocna uzbrajana niezależnie z manipulatora wewnątrz oraz jako zależna od dziennej (czuwa jak dzienna czuwa). Drzwi wejściowe z kontaktronem, wejście ustawione jako wejściowa (aby był czas na rozbrojenie), należy do strefy nocnej, jak zrobić by wejście podczas uzbrojenia strefy nocnej działało odrazu, a po uzbrojeniu dziennej jako linia wejściowa? Nie pisałeś o centrali, ale np. w DSC możesz przy uzbrajaniu dać *9 i wtedy linia wejściowa będzie natychmiastowa. Gdy nie dasz *9 to będzie normalnie z czasem opóźnienia na wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 12.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie pisałeś o centrali, ale np. w DSC możesz przy uzbrajaniu dać *9 i wtedy linia wejściowa będzie natychmiastowa. Gdy nie dasz *9 to będzie normalnie z czasem opóźnienia na wejście. centrala Satel Integra 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 13.02.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 a jak rozwiązać takie zagadnienie: dwie strefy, nocna i dzienna, nocna uzbrajana niezależnie z manipulatora wewnątrz oraz jako zależna od dziennej (czuwa jak dzienna czuwa). Drzwi wejściowe z kontaktronem, wejście ustawione jako wejściowa (aby był czas na rozbrojenie), należy do strefy nocnej, jak zrobić by wejście podczas uzbrojenia strefy nocnej działało odrazu, a po uzbrojeniu dziennej jako linia wejściowa? Nie lepiej zrobić to w obrębie jednej strefy z blokada czujek sypialnianych na noc? Uzbrajasz bez czujek wewnętrznych i bez czasu na wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 13.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Nie lepiej zrobić to w obrębie jednej strefy z blokada czujek sypialnianych na noc? Uzbrajasz bez czujek wewnętrznych i bez czasu na wejście. przy takim rozwiązaniu jak należy ustawić czujki wewnętrzne, i jak się wtedy uzbraja? (przyzwyczaiłem się do 0#) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 No ja tez ciagle mam problem z wymysleniem jak to skonfigurowac jak polaczyc sensownie dwie strefy. Ale moze faktycznei zrobic jedna ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 13.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 przy takim rozwiązaniu jak należy ustawić czujki wewnętrzne, i jak się wtedy uzbraja? (przyzwyczaiłem się do 0#) Wrzucasz wszystkie czujki do jednej strefy , dla czujek które mają nie działac w nocy zaznaczasz blokuj przy braku wyjścia.jak nie naruszysz czujki wyjśccia/wejścia to uzbroi na noc (z blokadą ) a jak naruszysz to uzbroi wszystko.Musisz mieć czujkę wejściową jako wejścia/wyjścia. 0# będzie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly41hh 13.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam !!!Udało mi się w końcu uruchomić ten moduł ethm-1, działa na www, dloadx i guardx tylko mam dalej takie pytanko, będąc w innym miejscu na innym komputerze np. w pracy w przeglądarce wpisuje ip modułu i przekierowany port czy moje ip komputera, nie mam możliwości teraz tego sprawdzić. Na jakiej zasadzie to działa że będąc w innym miejscu loguje się do modułu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Wrzucasz wszystkie czujki do jednej strefy , dla czujek które mają nie działac w nocy zaznaczasz blokuj przy braku wyjścia.jak nie naruszysz czujki wyjśccia/wejścia to uzbroi na noc (z blokadą ) a jak naruszysz to uzbroi wszystko.Musisz mieć czujkę wejściową jako wejścia/wyjścia. 0# będzie działało Czyli w takim typowym rozwiazaniu "domkowym", gdzie s ate czujki obwodowe i normalne wewnetrzme, stosowac jednak jedna strefe. Musze zaczac tak konfigurowac. Bo majac te dwie strefy ciagle cos mi nie dziala tak jakbym chcial. Ciagle jakies problemy z konfiguracja. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 13.02.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 czyli jak uzbrajam to on przez jakiś czas monituje te wejścia które są jako wyj/wej, ustawiam tam kontaktron bramy i kontaktron drzwi, i wtedy którekolwiek otworze po wbiciu 0# to alarm uzbroi pozostałe czujki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 14.02.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Nie zupełnie tak. Jeśli nie naruszysz w czasie na wyjście, żadnej czujki ustawionej jako wyjściowa, to po uzbrojeniu system nie będzie reagował na naruszenia czujek z zaznaczoną opcją "blokuj przy braku wyjścia z obiektu". Ma to tą wadę, że AFAIK nie da się wprost wykorzystać takiej zablokowanej czujki do jakiejkolwiek akcji (choćby sterowania światłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 14.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam !!! Udało mi się w końcu uruchomić ten moduł ethm-1, działa na www, dloadx i guardx tylko mam dalej takie pytanko, będąc w innym miejscu na innym komputerze np. w pracy w przeglądarce wpisuje ip modułu i przekierowany port czy moje ip komputera, nie mam możliwości teraz tego sprawdzić. Na jakiej zasadzie to działa że będąc w innym miejscu loguje się do modułu ?jeśli jestes poza siecią domową to zakładają że masz nesotradę i zmienne IP musisz sobie założyć konto na jakimś serwerze typu dyndns lub noip i musisz z zewnątz podawać ip zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 14.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 a jak rozwiązać takie zagadnienie: dwie strefy, nocna i dzienna, nocna uzbrajana niezależnie z manipulatora wewnątrz oraz jako zależna od dziennej (czuwa jak dzienna czuwa). Drzwi wejściowe z kontaktronem, wejście ustawione jako wejściowa (aby był czas na rozbrojenie), należy do strefy nocnej, jak zrobić by wejście podczas uzbrojenia strefy nocnej działało odrazu, a po uzbrojeniu dziennej jako linia wejściowa? Ja mam trochę inaczej zrealizowane: dwie dodatkowe strefy całość i noc uruchamiają strefy typu parter środek, parter obwód, itp. Drzwi należą do strefy parter środek, więc nie uzbrajane w nocy. Dodatkowo mam wejście będące iloczynem czuwania strefy noc oraz wejścia przypisanego do drzwi w strefie parter obwód. Jak jest uzbrajana strefa całość, to to dodatkowe wejście jest wyłączone i otwarcie drzwi działa z opóźnieniem. Przy uzbrojeniu strefy noc działa dodatkowe wejście i wtedy uruchomienie alarmu jest natychmiastowe. Trochę niejasno tłumaczę, ale mam nadzieję że wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly41hh 14.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 jeśli jestes poza siecią domową to zakładają że masz nesotradę i zmienne IP musisz sobie założyć konto na jakimś serwerze typu dyndns lub noip i musisz z zewnątz podawać ip zewnętrzne. Noip odpada ponieważ w routerze mam tylko dyndns a z tego co wiem jest chyba płatne, ale jesli bym założył konto to poza domem wpisuje tylko w przeglądarke powiedzmy nazwe tego hosta i port ? np.maly41hh.dyndns.org:1000 ? a w ustawieniach dloadx i modułu coś zmieniam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts