kolorado 27.09.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Jakie polecacie czujki dymu? Wciąż Polon-Alfa ADR-20R, czy może coś innego też jest godne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 30.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Jakie polecacie czujki dymu? Wciąż Polon-Alfa ADR-20R, czy może coś innego też jest godne uwagi? Satel TSD-1 jest też ok , texecom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 05.10.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Jaki moduł GSM polecacie do współpracy z Integrą64?? Chodzi mi o to żeby była funkcjonalność taka jak 128WRL (np. możliwość ustawienia powiadomienia SMS z każdej czujki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 05.10.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Nie da się osiągnąć pełnej funkcjonalności 128WRL, bez użycia... 128WRL. Ale akurat powiadomienia można dość dobrze zrealizować przy użyciu modułów: GSM-LT1 lub GPRS-T1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.10.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 jak rozwiązać problem: Integra 64,dwie strefy, główna i nocna, główna załączana z opóźnieniem 180s, nocna 1s. Nocna załączana hasłem z manipulatora nocnego, dodatkowo jako strefa zależna uzbraja się jak główna zostaje uzbrojona (wyjście głównej jako wskaźnik czuwania i wejście nocnej jako załaczanie/wyłaczanie zalezne od wyjścia czuwania). Problem jest taki że jak uzbrajam główną to nocna jest od razu zazbrojona, nie ma opóźnienia, wywołując alarm z naruszanych wejść. Jak zrobić żeby nocna również miała opóźnienie ale żeby z manipulatora nocnego uzbrajała się natychmiastowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 23.10.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ja nocną i główną mam jako "wirtualne". Od nich zależne są strefy "fizyczne" typu parter, obwód (inercyjne + kontaktrony), itp. Dzięki temu nocna nie jest załączana z główną, każda odzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.10.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ale jak załączasz "wszystko", jak z powiązaniem czasami na wyjście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 23.10.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Nie bardzo rozumiem. Strefa "noc" nie ma czasu na wyjście. Strefa "Całość" ma. Dodatkowo drzwi wejściowe są traktowane oddzielnie w strefie "Noc" i w strefie "Całość". W tej pierwszej jako obwodowa, w drugiej wejścia/wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.10.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Nie bardzo rozumiem. Strefa "noc" nie ma czasu na wyjście. Strefa "Całość" ma. Dodatkowo drzwi wejściowe są traktowane oddzielnie w strefie "Noc" i w strefie "Całość". W tej pierwszej jako obwodowa, w drugiej wejścia/wyjścia. strefa "noc" to obwodowa, ją uzbrajam jak idę spac, więc po wbiciu kodu uzbraja się po 1 sekundzie. Nie da się jednego wejścia w (moim przypadku drzwi wejściowe) do dwóch stref, w integrze jedno wejście może byc do jednej strefy. Chyba że jakoś inaczej to można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 23.10.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ano trzeba inaczej. Drzwi wejściowe mam zdublowane jako wirtualne. Jest ono aktywne gdy czuwa "noc" i naruszone jest fizyczne wejście drzwi. Fizyczne wejście drzwi jest w strefie nie załączanej razem ze strefą "noc" (tu niestety musiałem pójść na kompromis i mam je w innej strefie niż fizycznie przynależą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.10.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 a jak korzystać z opcji skracania czasu na wyjście, w instrukcji pisze że 9#, w opcjach strefy mam zaznaczone ptaszkiem skr czas na wyjście, a jak wbijam 9# to mam komunikat że nie ma stref ze skr czasem na wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 29.10.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 a jak korzystać z opcji skracania czasu na wyjście, w instrukcji pisze że 9#, w opcjach strefy mam zaznaczone ptaszkiem skr czas na wyjście, a jak wbijam 9# to mam komunikat że nie ma stref ze skr czasem na wyjście Nie wiem, nie korzystam. A po co coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 31.10.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Nie mam pomysłu jak podłaczyć do integry sygnał alarmowy pieca. Sterownik ma tylko "piszczyk" bez wyprowadzonych styków. Co mozna zastosowac jako czujnik "piszczenia" w kotłowni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 31.10.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Sprawdz co to za 'piszczyk'. Bo jak jest to jakis piezo, to na 99% po prostu dostaje on np 12v i tyle. Odlaczasz go i wpinasz np w przekaznik. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 31.10.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 tak wlasnie myslalem tylko że sterownik jest jeszcze na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 31.10.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Wepnij rownolegle do piezo - bedzie bez zniszczen. Chyba, ze nie ma jak rozkrecic sterownika. Albo jakies gotowce wykrywajace dzwiek. ale wtedy nie wejdziessz Bo trzeba by zestroic takie urzadzonko tylko na tego piezo, a to juz troche zabawy i gotowca nie znajdziesz. http://sklep.avt.pl/p/pl/492677/czujnik+ruchu+i+dzwieku.html Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 31.10.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Sterownik w obudowie na szyne DIN z naklejka gwarancyjną więc nie ma szans. Poszperam jeszcze po necie może cos znajde. Edytowane 31 Października 2012 przez m-mormon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość emesaj 02.11.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 A ja odgrzeję starszego nieco kotleta - tak z okolic strony 90 tego wątku. Do rzeczy: na stronie 90 jest mowa o miesjcu nawiercenia okna połaciowego od Velluxa. Na forum, rówież na tym wątku niestety nie ma mowy gdzie wsunąć (odwiercić uprzednio) kontaktron w połaciowe od Fakro. Zatem proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami. Nie wiem czy tak na bezczela pisać: kolego Zbych - możesz uchylić rąbek warsztatu w tej sprawie? Może inni koledzy instalatorzy z tego wątku? Pozdrawiam,Emesaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 02.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Cała "filozofia" montażu kontaktronu w połaciówce to wyciągnięcie przewodu do kontaktornu w pomieszczeniu (a nie na dachu). Ponieważ okna połaciowe montowane są praktycznie na zewnątrz pokrycia dachowego, to żeby przewód wychodził w pomieszczeniu trzeba wywiercić otwór "z zakrętem". A miejsce można sobie wybrać w zasadzie dowolnie (byle w jakieś elementy zawiasów nie trafić - tu się to niczym nie różni od zwykłych okien. Krótko mówiąc: tamta instrukcja jest wystarczająco szczegółowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlie 05.11.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam, zagadnienie z Integry 128. Cały dom jest jedną strefą, część czujników blokowanych przy braku wyjścia. Do jednego z wejść centrali podpięty czujnik zmierzchowy, który steruje przez jedno z wyjść przekaźnikiem do załączania oświetlenia zewnętrznego.Jeśli czujnik zmierzchu jest aktywny (noc), przy próbie uzbrojenia alarmu manipulator sygnalizuje naruszenie i pyta czy wyświetlić wejścia czy uzbroić. Dla tego wejścia opcja "kontrola przy załączeniu" jest wyłączona (przy włączonej w ogóle nie da się uzbroić). Jak elegancko pozbyć się informacji i pytania przy uzbrajaniu nocą? Obecnie zrobiłem tak, że wejście sterowane czujnikiem przeniosłem do drugiej strefy, specjalnie do tego celu utworzonej, ale to rozwiązanie mi się nie podoba. Jest jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts