jaremy 01.03.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 04.03.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Skrzynka odpowiednia np.do Integra 24,32[bez dodatkowych expanderów] do Integra 64 i 128 już nie [nie zmieści się płyta i za małe trafo ,napięcie i VA]Musisz wiedzieć ile linji dozorowych planujesz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 04.03.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 A moglbys oswiecic mnie co to sa te linie dozorowe! Ogolnie bedzie 13 czujek plus sterownik gora dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 04.03.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 A moglbys oswiecic mnie co to sa te linie dozorowe ! Ogolnie bedzie 13 czujek plus sterownik gora dol To to co wchodzi do centrali.[czujki podczerwieni, kontaktrony, czujki wibracyjne, pożarowe, zalania wodą, przyciski napadowe, kurtyny, sabotarze sygnalizatorów, obudów central, nadajników GSM, itd...] Poczytaj trochę, nawet na tym forum. System oparty tylko na samych czujkach podczerwieni wewnątrz domu to trochę mało. Alarm zadziała dopiero po wtargnięciu intruza do środka i praktycznie nie do uzbrojenia w trakcie obecności domowników, psa wewnątrz. Przydało by się powiadamianie, sygnalizator lub dwa, kontaktron w drzwiach wejściowych, w oknach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.03.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Co sadzicie o takim rozwiazaniu do otwierania bramy :http://www.cassini.pl/html/c607.html? Aktualnie mam pilota Satela, ale cos wbudowanego w auto to fajna rzecz. Ktos mial do czynienia z produktami tej firmy ? Są ok ? Mają dobry zasięg ?Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiekf 09.03.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Proszę doradźcie jaką czujkę( jakiej firmy) zastosować wewnątrz domu mając psa owczarka niemieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.03.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Moze Siemens IR120C Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 09.03.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Na owczarka to chyba żadna nie będzie dobra, to jest duże bydle. Trzymaj psa w jakimś jednym pomieszczeniu podczas nieobecności i tam wyłącz czujkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.03.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 No ten siemens z IRMC 104 jest do 40 kg - więc na spore rozmiary. Można potestować. Fantom ps. Po co komu alarm jak ma takiego psa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiekf 09.03.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A co powiecie na tą czujkę.Czy da rady na owczarka niemieckiego?Mogą wystąpić fałszywe alarmy?Może któryś z kolegów ma doświadczenie z tą czujką?Czujnik ruchu BOSCH ISC-BDL2-WP12G (3301) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 18.03.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Nie działa mi konwertowanie PAGER na SMS Centrala Integra 128 moduł LT-2.Moduł wysyła SMS-y ale tylko z wejść i testowy, centrala dzwoni jeśli wpiszę jej numer telefonu bez +48 xxxx [NR.STACJI PAGER]Ma ktoś pomysł co może być nie tak?Lub jak zdjagnozować problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 18.03.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Panowie, po zaktualizowaniu modułu ETHM-1 nie mogę się z nim połączyć DLOADX poprzez LAN, pisze że (błędne hasło?), nic nie zmieniałem w ustawieniach. Z komórki z zewnątrz poprzez MobileKPD łączy się. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 24.03.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam Mam centrale satela i czujki pir bingo ostatnio mam coraz wiecej fałszywych alarmów, jak się okazało uszkadzają się żyły w przewodzie 6x0,5 żyły robią się czarne i nie ma przejścia, spadek napięcia jest na poziomie max 0,1V, Co może byc przyczyną takiego palenia przewodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 24.03.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Może mądrzejsi podadzą jakiś lepszy powód, ale jak dla mnie, to wygląda na kipską jakość samego przewodu (duża domieszka aluminium) - zwyczajnie się utlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 24.03.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 przewód nasz PL nie chiński wiec dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 24.03.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Widać polacy sie uczą i też potrafią już badziew robić Nie masz tam za dużej wilgotności przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 24.03.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Wilgotność może za duża i jest, ale czy to by było powodem braku przejścia na żyle pod tynkami ??? że w ilozacji robi się czarna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 24.03.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 A widzisz - tego drobiazgu wcześniej nie napisałeś. Jak przewód z nieuszkodzoną izolacją się "psuje", to IMHO prawie na pewno jest zwyczajnie badziewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 25.03.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 A widzisz - tego drobiazgu wcześniej nie napisałeś. Jak przewód z nieuszkodzoną izolacją się "psuje", to IMHO prawie na pewno jest zwyczajnie badziewny. To mnie pocieszyłeś - ciekawe czy badziewiane przewody obejmuje gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.03.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Rozwiazanie jest chyba tylko jedno - wszystkie koncowki pocynować. KAble w izolacji beda jeszcze dlugo dzialaly. A zarobione dobrze koncowki nie beda robic przerw i falszywych alarmow. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts