jaremy 20.05.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Proszę zerknijcie na graty, które zaproponowała mi jedna z firm i podpowiedzcie czy ewentualnie można coś dać innego: Płyta centrali alarmowej INTEGRA-64 SATEL Obudowa z zasilaczem INT-64OBU PULSAR Akumulator 12V/17AhEUROPOWER Klawiatura z wywietlaczem LCD INTKLCDGR SATEL (na dole klawiatura główna, na górze klawiatura dodatkowa) Cyfrowa czujka podczerwieni NEXT QUES VISONIC (10szt.) Czujka dualna NEXT DUO VISONIC (1 szt.) Czujka gazu DG-1ME SATEL (1 szt.) Sygnalizator wewnętrzny SPW-100 SATEL Sygnalizator zewnętrzny SPL-2010R SATEL Konwerter monitoringu GPRS/SMS GPRS-T2 SATEL Antena do modułu GSM 900/1800 SATEL Ja np. zamiast w/w sygnalizatora zewnętrznego dałbym sygnalizator satel spl-2030R. Jeśli możecie piszcie czy zestaw jest ok czy coś zmienić Panowie podpowiedzcie. wcześniej pisałemm, że jeden fachura (ten zestaw powyżej) proponowal mi integre 64, a drugi zaproponował mi integre 32 z rozbudową (stwierdzil że nie ma sensu wydawać kasy na integre 64) - jak dostanę wykaz gratów to również wrzucę. Ale wstępnie chciałbym poznać waszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 20.05.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 chyba znalazłem odpowiedż, iż lepiej 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 20.05.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Funkcjonalnie są takei same, różnica jest jedynie w ilości we/wy. Trzeba po prostu przeliczyć ile wyjdzie jeden zestaw i drugi. Oczywiście jeśli 32 wychodzi na styk z wejściami, to lepiej od razu dać 64. Jeśli jest duży zapas w wejściach i wyjściach, to chyba int64 nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 20.05.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 wychodzi 10 czujek plus syrena wewnętrzna i zewnętrzna plus czujka gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 20.05.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No to moim zdaniem kwestia typowo ekonomiczna. Co wyjdzie taniej: I32 + CA64E czy I64. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 21.05.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Pytanie troche w innym temacie. Jakie kontraktony polecacie do okien veka aplhaline (3-szybowe) ? Jaie najbardzie sie do tego naddaja, latwo je schowac w tym profilu, ale nie jakies z okuciami calymi tylko raczej zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwlodar 22.05.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Może Bosch C-MINI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 22.05.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Może ? Bedzie pasował do tego profilu nie bedzie przeszkadzal przy otwieraniu i zamykaniu okna ? Edytowane 22 Maja 2013 przez titanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.05.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Zobacz sobie najpierw jak wyglada a potem sie pytaj.Nie wyobrazam sobie okna do ktorego moze nei pasowac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 23.05.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dzieki za pomocna odpowiedz. Jakbym kiedykolwiek montował kontraktony to pewnie bym wiedzial, ale ze nie montowalem nigdy, to pytam, bo chyba po to to forum jest. A nie chce kupic kilkadziesiat kontrakotow a potem je wyrzucić bo no nie będą pasowac, a widzialem ze _ZBYCHU pisal ze nie wszystkie kontrakotny pasuja do wszystkich profili, wiec wole sie upewnic.A jakie kotraktony polecacie do drewnianych okien dachowych Fakro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 23.05.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Proszę zerknijcie na graty, które zaproponowała mi jedna z firm i podpowiedzcie czy ewentualnie można coś dać innego: Płyta centrali alarmowej INTEGRA-64 SATEL Obudowa z zasilaczem INT-64OBU PULSAR Akumulator 12V/17AhEUROPOWER Klawiatura z wywietlaczem LCD INTKLCDGR SATEL (na dole klawiatura główna, na górze klawiatura dodatkowa) Cyfrowa czujka podczerwieni NEXT QUES VISONIC (10szt.) Czujka dualna NEXT DUO VISONIC (1 szt.) Czujka gazu DG-1ME SATEL (1 szt.) Sygnalizator wewnętrzny SPW-100 SATEL Sygnalizator zewnętrzny SPL-2010R SATEL Konwerter monitoringu GPRS/SMS GPRS-T2 SATEL Antena do modułu GSM 900/1800 SATEL Ja np. zamiast w/w sygnalizatora zewnętrznego dałbym sygnalizator satel spl-2030R. Jeśli możecie piszcie czy zestaw jest ok czy coś zmienić we wcześniejszym poście (powyżej ) jedna z firm zaproponowała mi powyższy zestaw. dzisiaj otrzymałem kolejną wycenę w której są następujące graty: - Płyta centrali INTEGRA64 od 16 do 64 wejść - Obudowa metalowa 17/TRZ50/Satel CA-64 AWO256 - Manipulator LCD do central INTEGRA INT-KLCD-GR - Akumulator ALARMTEC 12V 7Ah - Czujnik PIR cyfrowy,SWAN QUAD 15/25 KG - CROW - Czujka PIR Bosch Blue Line P1ISC BPR2 W12 - Czujka dualna PIR + MWKX15DT z uchwytem - Czujnik IRM 120C PIR+MW SIEMENS - Sygnalizator zewn. SPL5010R SATEL - Czujka gazu LPG (propan-butan) DG-1 LPG - Czujka czadu (tlenku węgla)DG-1 CO podpowiedzcie mi, która z tych ofert jest lepsza przypomnę że w domu planuję 10 czujek, 2 klawiatury, syrena zewnętrzna, syrena wewnętrzna, powiadamianie sms, czujka czadu (tu również pojawia się pytanie czy dać czujkę gazu skoro będę miał kocioł gazowy z zamkniętą komorą spalania. Z góry wszystkim dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwlodar 23.05.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dzieki za pomocna odpowiedz. Jakbym kiedykolwiek montował kontraktony to pewnie bym wiedzial, ale ze nie montowalem nigdy, to pytam, bo chyba po to to forum jest. A nie chce kupic kilkadziesiat kontrakotow a potem je wyrzucić bo no nie będą pasowac, a widzialem ze _ZBYCHU pisal ze nie wszystkie kontrakotny pasuja do wszystkich profili, wiec wole sie upewnic. A jakie kotraktony polecacie do drewnianych okien dachowych Fakro ? Nie, nie po to jest forum. Forum jest po to, żeby pomóc coś zasugerować. Jak wiesz, instalatorów jest tutaj bardzo mało, a prawdopodobieństwo, że ktoś z użytkowników ma takie same okna jak Ty jest również niewielka. Więc po to producent udostępnia rysunki profili wraz z wymiarami, żeby sobie nawet i kupić jedną sztukę kontaktrony i pomierzyć, jeśli nie wierzy się rysunkom. Na wcześniejszych stronach kilka razy różni użytkownicy polecali kontaktrony Bosch. Również do okien dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwlodar 23.05.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 jeremy, moje spostrzeżenia: 1.Nie wiem jak wygląda bilans prądowy Twojego systemu, ale wydaje się, że na akumulator 7Ah przyjęto mały czas pracowania na tym źródle.2. Po co Ci sygnalizaotor wewnętrzny?3. Sygnalizator zewnętrzny najlepiej z własnym zasilaniem, np. SD-3001 R albo ostatnia nowość ze stajni Satela. 4. Jestem ciekaw dlaczego zastosowano 2 typy czujek dualnych i PIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 23.05.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Co do profili okiennych to poprosiłem okniarzy o próbkę ramki. Dostałem nawet ze zawiasem Można było sobie poeksperymentować "na brudno". http://drozd.uni.lodz.pl/~bajcik/foto/domek/2011.12.04-alarm/.lowres/IMG_1692.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 23.05.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dzieki bajcik, jak sie wczesniej w zyciu nigdy takie kontraktona nie widziało to cieżko go sobie wyobrazić jak on bedzie wygladal w profilu, stad moje pytania. Teraz widze ze faktycznie nie mialem sie czym martwic bo to takie malenstwo w porownaniu do profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 23.05.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 _ZBYCHU pisal ze nie wszystkie kontrakotny pasuja do wszystkich profili, wiec wole sie upewnic. Owszem, oto przykłady profili - pułapek: http://zbychdom.republika.pl/rozne/Profile_pulapki.jpg Poza tym bywają profile ze skośnymi wzmocnieniami stalowymi w których szalenie trudno się wierci, bo wiertło zjeżdża po skośnej ściance wzmocnienia, albo w porządnych oknach antywłamaniowych wzmocnienia stalowe o grubości ścianki 3 mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 23.05.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) Dzieki _ZBYCH_, a juz mi sie oberwalo ze glupie pytanie zadaje, i ze nie sa to pytania na forum, jeszcze raz okazalo ze warto być dociekliwym, a glupich pytan nie ma sa tylko glupie odpowiedzi. Pozdrawiam wszyskich mnie krytykujacych Wracajac do tematu, z tego co widze to alphaline taką pułapką nie jest (chodz blisko mu do nich) A jak powinna moze bym max odleglosc pomiedzy czujka a magnesem, bo widze tam dosc duzo miejsca czy nie za duzo? Edytowane 23 Maja 2013 przez titanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwlodar 23.05.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) titanek, rozumiem, że ta aluzja to do mnie... Nie krytykowałem Cie. Podałem Ci polecany produkt, a potem napisałem jak możesz odpowiedzieć sobie sam na to pytanie (analizując wymiary, rysunki). Jeżeli odebrałeś to jako nagonkę, to zupełnie niepotrzebnie. Również pozdrawiam Co do odległości... Tutaj chyba każdy kontaktron może zachowywać się na swój sposób, a raczej magnes. Oczywiście zależy to również od np. temperatury. To chyba tylko wydaje się, że jest tam dużo miejsca. Wątpię czy będzie potrzeba zastosowania silnych magnesów np. neodymowych, ale niech fachowcy ocenią. Chociaż pod względem miejsca, może właśnie one będą najlepsze. Edytowane 23 Maja 2013 przez adwlodar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 24.05.2013 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dzieki _ZBYCH_, a juz mi sie oberwalo ze glupie pytanie zadaje, i ze nie sa to pytania na forum, jeszcze raz okazalo ze warto być dociekliwym, a glupich pytan nie ma sa tylko glupie odpowiedzi. Pozdrawiam wszyskich mnie krytykujacych Wracajac do tematu, z tego co widze to alphaline taką pułapką nie jest (chodz blisko mu do nich) A jak powinna moze bym max odleglosc pomiedzy czujka a magnesem, bo widze tam dosc duzo miejsca czy nie za duzo? W Twoim profilu odległość jest spora, więc lepiej zastosuj kontaktron Bosch CMINI ze specjalnym, dużym magnesem pastylkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 24.05.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dzieki _ZBYCH_, a juz mi sie oberwalo ze glupie pytanie zadaje, i ze nie sa to pytania na forum, jeszcze raz okazalo ze warto być dociekliwym, a glupich pytan nie ma sa tylko glupie odpowiedzi. Pozdrawiam wszyskich mnie krytykujacych Słusznie się oberwało, bo nie zadałeś sobie trudu sprawdzenia jakie ma wymiary polecony Bosch, a przekrój okna prezentujesz dopiero teraz. Twoim zdaniem wszyscy mieli zacząć szukać jak wygląda ten profil i zastanawiać się za ciebie jak tam ten kontaktron wsadzić? Jeśli byś napisał w stylu: "Patrzyłem na dokumentację okna oraz kontaktronów i wydaje mi się że ........, ale jeśli ktoś ma okna na takim profilu i mógłby potwierdzić moje spostrzeżenia, byłbym wdzięczny.". Prawda że inaczej brzmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts