Jarek.P 16.06.2014 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Raczej wątpię, żeby przysłali Ci takie rezystory, wątpię z tego prostego powodu, że nie ma takiej wartości w podstawowym szeregu. Jakie by jednak nie były, ważne tylko, żeby były wszystkie takie same, to się ustawia globalnie dla całej centralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 21.06.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 szczukot napisał: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147678-elektrozaw%C3%B3r-odciecie-wody-przez-alarm Fantom Dziękuję Poczytałam i nie wiem czy to montować czy nie Martwią mnie informacje o możliwości przeciekania tego zaworu po czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geoslaw82 22.06.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Po kilku popołudniowych godzinach wreszcie udało mi się podłączyć alarm satela versa10. Jednak sam system wymaga jeszcze poprawy. Zaprogramowałem centrale z klawiatury. Alarm działa. Jednak jest kilka mankamentów, których nie wiem jak rozwiązać. Pokazuje mi awarie - migający wykrzyknik.- sabotaż na wejściu 31 (podejrzewam, że chodzi o obudowe centrali, nie podłączałem tego)- pokazuje komunikat sygnalizator zewnętrzyny (alarm gdy się załączy to jest tylko sygnalizacja dzwiękowa, brak optycznej)- gdy robie test wejść nie wykrywa mi wszystkich czujekJak programuje wejścia i wyjścia to ja zaprogramowałem do wejśc wszystkie czujki i sygnalizator zewnętrzny. Nie wiem czy sygnalizator nie powiniem być zaliczony do wyjścia? No i problem mam z modułem GSM Elmes2. Za nic nie moge nawiazać z nim połączenia przez komputer. Może ktoś udzieliłby mi kilka wskazówek jak rozwiązać powyższe problemy? Z góry bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 23.06.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Witam, mam szybkie pytanko, czujnik gazu w szafce z butlą to dobry pomysł? Pozdrawiam,memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.06.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Szybkie pytania do znawców Abaxa :1) Jak przetestowac czujke, nie w trybie testowym ? Bo w dloadX nie pokazuje mi naruszenia wejścia i nie wiem czy działa2) Czy poziom sygału rzędu 20-25 % jest wystarczający do stabilnej pracy czujki ?3) Na wykresie w DloadX słupki mówią o poziomie sygnału z czujki, ale sa tez rysowane dwie linie lekko sie zieniające (niebieskie). Co one zonaczają ?4) Jak się ustawia "konfiguracje" czujki ? Czyli czułości czujki APD-150. Bo domyslnie mam wpsiane "2-1" i nie wiem co to znczy. Fantom Edytowane 28 Czerwca 2014 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 02.07.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 szczukot napisał: Szybkie pytania do znawców Abaxa : 1) Jak przetestowac czujke, nie w trybie testowym ? Bo w dloadX nie pokazuje mi naruszenia wejścia i nie wiem czy działa 2) Czy poziom sygału rzędu 20-25 % jest wystarczający do stabilnej pracy czujki ? 3) Na wykresie w DloadX słupki mówią o poziomie sygnału z czujki, ale sa tez rysowane dwie linie lekko sie zieniające (niebieskie). Co one zonaczają ? 4) Jak się ustawia "konfiguracje" czujki ? Czyli czułości czujki APD-150. Bo domyslnie mam wpsiane "2-1" i nie wiem co to znczy. Fantom 1.Jaką czujkę? ruchu kontraktron? 2.Takie wartości wg mnie są za małe trzeba zmienić położenie czujki ewentualnie odbiornika (chyba że to cała centrala) 3.Linie pokazuja poziom zakłoceń z "otoczenia" 4.Zobacz w instrukcji odbiornika abax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.07.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 1) ruchu - APMD1502) No to mam problem. Czujka jest jakieś 30m od odbiornika za dwoma ścianami.Mogę ją poprzenosić po 2-3 m i tyle. Raczej nic nie da. Chyba, że wzmacniacz po drodze ... Teraz po kilkunastu minutach system pokazuje, że nei widzi czujki. Dziwne.3) Aha - no to są na poziomie 20 %. Skąd to mogą być sygnały ? Może jak je wyeliminuję to będzie lepiej dla czujki.4) Dzięki - znalazłem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwzp 03.07.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witajcie Przeczytałem prawie cały ten wątek ale nie wiem czy przeoczyłem tę informację czy też nie pojawiła się tu ona...Czy czujniki inercyjne na oknie jednoskrzydłowym należy zamontować na środku ramy, czy też po stronie klamki (jak najdalej od zawiasów). Na pierwszy rzut oka wydaje się właściwa ta druga opcja, ale po przemyśleniach nie jestem już taki pewien. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 05.07.2014 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 jwzp napisał: Witajcie Przeczytałem prawie cały ten wątek ale nie wiem czy przeoczyłem tę informację czy też nie pojawiła się tu ona... Czy czujniki inercyjne na oknie jednoskrzydłowym należy zamontować na środku ramy, czy też po stronie klamki (jak najdalej od zawiasów). Na pierwszy rzut oka wydaje się właściwa ta druga opcja, ale po przemyśleniach nie jestem już taki pewien. Z góry dzięki za odpowiedzi. po przemyśleniach jeśli chciałbyś otworzyć okno przy pomocy łomu, z której strony łatwiej jest wyważyć szkrzydło? jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 06.07.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 witajciepodlaczylem ekspander CA-64E do Versa15przy konfiguracji w programie Dloadx nr wejsc na plycie pokrywaja sie z numerami ekspandera,jak to rozwiazac?na ekspanderze są same kontraktony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwzp 14.07.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 memekt napisał: po przemyśleniach jeśli chciałbyś otworzyć okno przy pomocy łomu, z której strony łatwiej jest wyważyć szkrzydło? jak myślisz? Ta... Tylko może zapomniałem dodać, że okna mają okucia WK2 i to właśnie ten fakt wpłynął na te moje przemyślenia... A więc zapytuję ponownie: okna jednoskrzydłowe, okucia WK2 - czy czujnik inercyjny powinien być zamocowany w linii klamki czy na środku, no bo linia zawiasów raczej odpada... Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 16.07.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Rozglądam się za sensowną (dobrą) i też nie za drogą syreną zewnętrzną do alarmu.Proszę Was Panowie znawcy tematu o informację jaką syrenę wybrać, która sprawdza się najlepiej w swojej roli. z góry bardzo dziękujępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.07.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 satel spl może być.. w zasadzie kwestia czy chcesz z akumulatorem czy nie, powinna być z LEDami i z poliwęglanu, powinna też lekko odstawać od ściany żeby się zacieki nie robiło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 16.07.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 raczej bez akumulatora bo rozumiem, że wtedy są sporo droższe.Patrzę tak teraz i jest SATEL SP-4001, SP-4003 troszkę droższa lub tańsza ti700 ale którą z tych wybrać? Ewentualnie wezmę satel spl o której wspomniałeś. dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerth 01.08.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) To z pewnością głupie pytanie, ale ja nadal nie jestem pewien,Załóżmy, że mam integrę 64 i moduł IORS, czy to znaczy, że mogę zaadresować 72 wejścia (64 z integry i 8 z IORS), czy 64, ale IORS mi daje kolejne "fizyczne" wejścia? I drugie pytanie, Mając integrę 64 mogę zaadresować 64 wejścia + 64 wyjścia (razem 128 we/wy), czy 64 we/wy (czyli np. 32 wejścia i 32 wyjścia)? Edit: Dziękuję Kolorado! Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez kerth podziękowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 01.08.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 kerth napisał: To z pewnością głupie pytanie, ale ja nadal nie jestem pewien, Załóżmy, że mam integrę 64 i moduł IORS, czy to znaczy, że mogę zaadresować 72 wejścia (64 z integry i 8 z IORS), czy 64, ale IORS mi daje kolejne "fizyczne" wejścia? To drugie, czyli 64 wejścia, IORS dodaje fizyczne wejścia do 16 które masz na płycie. kerth napisał: I drugie pytanie, Mając integrę 64 mogę zaadresować 64 wejścia + 64 wyjścia (razem 128 we/wy), czy 64 we/wy (czyli np. 32 wejścia i 32 wyjścia)? 64 we i 64 wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 01.08.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Mam pytanie. W nowo budowanym domu zainstalowałem alarm, bez wchodzenia w szczegóły oparty na centrali satela integra wrl 128. Do tego na elewacji wisi już syrena SP-4003R. Wszystko działa super ale nie wziąłem pod uwagę 1 rzeczy. Sąsiad ma identyczny dźwięk syreny jak mój. Trochę to irytujące ponieważ on chyba włącza sobie na noc jakąś strefę w domu i z rana nietomny często sam sobie włącza tą syrene- ok 6 rano zazwyczaj. Ja mam stresa że to u mnie. Czy jest opcja na zmianę "dzwonka" w tym sprzęcie u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.08.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 http://www.e-alarmy.pl/download/instrukcje/satel_sp4003_ins.pdf strona druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 01.08.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Jarek.P napisał: http://www.e-alarmy.pl/download/instrukcje/satel_sp4003_ins.pdf strona druga No i pieknie!!! Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 07.08.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Mała prośba do Panów speców od alarmów.Nabyłem centralkę VERSA 15 i teraz chce ją sobie uruchomić. Moje pytanie: w jakiej konfiguracji najlepiej czujki montować EOL czy 2EOL? Wydaje mi się że 2EOL ale wolę się upewnić. z góry dziękuję za odpowiedźpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts