kasprzyk 29.08.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Krótkie pytanie: sabotaż obudowy sygnalizatora i obudowy centrali łączymy szeregowo czy równolegle do płyty głównej? dzięki za informację I szeregowo i równolegle, zależy jaki masz typ NO czy NC a najlepiej to 50/50 - każdy na osobne wejście by wypadało Mam takie pytanie - jak sprawują wam się manipulatory INT-TSI-SSW we współpracy z kamerami IP ? Czy na tych manipulatorach można tworzyć wizualizację - np. otwarta brama wjazdowa - mruga ikona na pulpicie ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.09.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Jak zrobić, aby pilotem APT-100 po zamknąć bramę (to łatwe) ale potem aby się załączył automatycznie alarm ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Husy 11.09.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) witam,jestem na etapie przed montazem czujek inercyjnych.doradzcie prosze jakie kupic Satel Vd, Impaq+, czy moze jakies jeszcze inne? pozdrawiam Edytowane 11 Września 2014 przez Husy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 11.09.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 A o systemach monitoringu domku możemy sobie popisać w tym temacie ?Np. 4 kamery + rejestrator + podgląd przez internet? ... Zastanawiam się czy kamery IP na skrętce czy analogowe CCTV....No i czy przez kamery w cenie np 250 zł coś w ogóle widać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.09.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 obecnie w analogowe już chyba nie ma co iść.. ja używam w domu ip i odpalony serwer alnet systems na kompie i to mam dostępne przez neostradę z komórki i kompa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) No i kolejna wyprzedaż wyposażenia mojej centralki : kontroler ABAX SATEL ACU 100 : http://allegro.pl/show_item.php?item=4672300793 Zapraszam.Tomek Edytowane 5 Października 2014 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 03.10.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 witam, jestem na etapie przed montazem czujek inercyjnych. doradzcie prosze jakie kupic Satel Vd, Impaq+, czy moze jakies jeszcze inne? pozdrawiam Satel to dobra opcja - jedna z lepszych. Do domu spokojnie sprawdzi się system Micra (obsługuje bezprzewodowo do 8 czujek ruchu). Poza tym montaż jest błyskawiczny i można go zamontować samemu. Konfiguracja też nie jest trudna. Tutaj masz artykuł poświęcony temu systemowi - klik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 08.10.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 No i kolejna wyprzedaż wyposażenia mojej centralki : kontroler ABAX SATEL ACU 100 : To ABAX też się nie sprawdził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.10.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 witam, jestem na etapie przed montazem czujek inercyjnych. doradzcie prosze jakie kupic Satel Vd, Impaq+, czy moze jakies jeszcze inne? pozdrawiam Niestety, ale Satel wpadł na "genialny" pomysł i powiększył obudowę czujek VD-1 o około 5 mm w każdą stronę!!! Ta zmiana niestety spowodowała, że czujka jest BYCZA i zwyczajnie nie mieści się na ościeżnicach większości okien drewnianych i alu. Satel udaje, że nic się nie stało (jak zwykle...) i żadnej zmiany nie było. Ja wracam do Impaq+ i czekam, aż któraś firma w końcu wyprodukuje miniaturową czujkę inercyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.10.2014 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 http://allegro.pl/show_item.php?item=4672300793 To ABAX też się nie sprawdził? Wręcz odwrotnie. Rewelacja. Tylko tak się z tym spieszyłem, że kupiłęm dwie sztuki z różnych źródeł (nie byłem pewien czy dojdzie na weekend). Nie liczać zalet, to jeszcze podoba mi się jedno oco pytałem : zasięg. Klikam chyba zze 150m od domu i działa, INT-RX miał z dwa razy mniejszy zasięg. Diodek jeszcze nie używam, i nie wszystko poprogramowałem, ale zakup super. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 09.10.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam, Czy przewód do czujki Aqua Plus prowadzi się przez uchwyt czujki, czy widać go jak wystaje ze ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.10.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Panowie, pytanie mam: Satel Integra, wejście skonfigurowane jako typ 47 "bez akcji alarmowej", wykorzystuję je do kontroli czegośtam, będącego absolutnie bez związku z samym alarmem. Jak wyłączyć jego kontrolowanie przy uzbrajaniu alarmu? Jeśli jest naruszone, podczas uzbrajania terminal się pyta o nie, męczące to trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 10.10.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Dane wejść - kontrola przy załączeniu czuwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 10.10.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Jeśli nie zadziała opcja wejścia: "Kontrolowane przy załączeniu czuwania", to pewnie bedziesz musiał uaktywnić globalną opcję: "Przegląd naruszonych/zablokowanych wejść przed załączeniem czuwania". Trzeba przyznać, że ten element Satel rozwiązane ma wyjątkowo kiepsko (widać tu dokładnie, że to jednak system alarmowy, a jakakolwiek automatyka jest raczej tylko "przy okazji"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 10.10.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 zadziała, mam u siebie tak zrobione (wyłączoną kontrolę i działa ) - przy uzbrajaniu pilotem to bardzo wygodna opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.10.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Ale według instrukcji ta opcja ma działanie zupełnie inne: "gdy opcja jest włączona, nie można załączyć czuwania, jeśli wejście jest naruszone". Instrukcja podaje bzdury (co swoją drogą jest dla satelowskich instrukcji normą)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 10.10.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Według Satela instrukcje są doskonale czytelne i nic tam nie jest niejasne... W każdym razie w takim tonie mi odpowiedzieli, jak ich kiedyś o to zagadnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.10.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 No i kolejna wyprzedaż wyposażenia mojej centralki : kontroler ABAX SATEL ACU 100 : http://allegro.pl/show_item.php?item=4704535079 Zapraszam. Tomek Tak swoją drogą, to można jakoś wyłączyć czujkę bezprzewodową, tak , aby jej "zgubienie" przez system nie włączało alarmu ? A tylko naruszenie ma włączać alarm. Mam tak daleko tą czujkę, że co jakiś czas, system jej nie widzi. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 15.10.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 eee.. no jak to? skoro nie ma zasięgu to jak miałaby naruszeniem się aktywować alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.10.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 No mam z 20 % siły sygnalu. Czujka ogolnie pracuje, ale raz na kilka dni sie zgubi na chwile. i alarm to sygnalizuje. Jestem w stanie odpuscic takie cos. Aby alarm wlaczyl sie tylko jak ktos ja naruszy. Jak jej nie ma - trudno. Nie dam rady chyba lepiej tego umiescic, a bez przesady aby retransmiter dawac. Jednak spora odleglosc i kilka scian robi swoje. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts