Jarek.P 28.02.2015 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Nooo, nieźle to wygląda. Jak by tam było krzesełko i lampka to można usiąść i się bawić Oczywiście, że tam stoi krzesełko (wędkarskie) i lampka! Czym by to właściwie groziło? Zanim by intruz dotarł do serwerowni (naruszenie), otworzył puszkę z łącznicą (naruszenie) to by musiał naruszyć ochronę obwodową i być widzianym przez kilka PIRów. Pomijając szczegół po co miałby tam grzebać W sumie tak, ale to jeszcze kwestia miejsca. To by sporo miejsca zajęło w racku, szkoda mi było. Wolę tak jak teraz, jak tam jest swobodnie. PS. ETHM-1 jeszcze nie mam. Może dlatego że nie wiem co to daje w praktyce? Komfort dostępu do centrali po IP, zarówno lokalnie, jak i zdalnie. Moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Po podłączeniu pilota (ABAX) mam problem z wyłączaniem alarmu.Mianowicie pilot ten otwiera mi bramę wjazdową. Czyli pilot przypisany do wirtualnego wejsćia i do tego wyjsćie (podłączone do bramy).No i jak mam zazbrojony alalrm, i kliknę pilotem, to mi zaczyna się odliczanie czasu na wejście - bo zostało naruszone wejście.Jak to ominąć ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.03.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 A jaki typ wejścia ustawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Zwykła Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.03.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Ustaw typ 47: bez akcji alarmowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Dzięki. Myślałem, że jak odznaczę wejście przy wyjściu alarmu to wystarczy.No to już ustawione na 47. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeB 03.03.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Mam szybkie pytanie: Ilu żyłowy kabel pociągnąć do dwu-skrzydłoweg okna zakładając, że będę chciał zamontować 2 kontaktrony ( po jednym na skrzydło) i 2 inercje ( też daje się po jednej na skrzydło?) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 03.03.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 @MikeB na ilu liniach chcesz to mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeB 04.03.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 @MikeB na ilu liniach chcesz to mieć? myślałem o trzech liniach i kablu 6x0.5 ale nie wiem czy to nie za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.03.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Za mało i trochę bez sensu. Naprawdę potrzebna jest ci szczegółowa informacja, że naruszona jest czujka inercyjna prawego skrzydła pokoju w sypialni? Nie wystarczyłaby informacja, że coś się dzieje z pokojem w sypialni? Najwyżej czujkę inercyjną na osobnym wejściu podłączyć można (moim zdaniem przy dwuskrzydłowym oknie, o ile nie jest to jakiś ogromny kolos wystarczy jedna, zamontowana na słupku środkowym jeśli jest, a jeśli nie ma, to gdzieś na środku dolnej framugi). W ten sposób z centralki zużywasz dwa wejścia: jedno na inercję, przewód minimum 4x0,5, drugie wejście na razem połączone kontaktrony, przewód minimum 2x0,5, z tym, że oba kontaktrony musisz połączyć ze sobą w jakiejś niewielkiem puszce gdzieś przy oknie i z tej puszki jednym przewodem do centralki.Możliwych do wykonania kombinacji jest zresztą sporo, zawsze jednak obowiązuje zasada, że do kontaktronu idą dwie żyły, do inercyjnej cztery. Są też czujki inercyjne wyposażone w kontaktron fabrycznie, wtedy odpada ich montaż i okablowanie osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeB 05.03.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Za mało i trochę bez sensu. Naprawdę potrzebna jest ci szczegółowa informacja, że naruszona jest czujka inercyjna prawego skrzydła pokoju w sypialni? Nie wystarczyłaby informacja, że coś się dzieje z pokojem w sypialni? Najwyżej czujkę inercyjną na osobnym wejściu podłączyć można (moim zdaniem przy dwuskrzydłowym oknie, o ile nie jest to jakiś ogromny kolos wystarczy jedna, zamontowana na słupku środkowym jeśli jest, a jeśli nie ma, to gdzieś na środku dolnej framugi). W ten sposób z centralki zużywasz dwa wejścia: jedno na inercję, przewód minimum 4x0,5, drugie wejście na razem połączone kontaktrony, przewód minimum 2x0,5, z tym, że oba kontaktrony musisz połączyć ze sobą w jakiejś niewielkiem puszce gdzieś przy oknie i z tej puszki jednym przewodem do centralki. Możliwych do wykonania kombinacji jest zresztą sporo, zawsze jednak obowiązuje zasada, że do kontaktronu idą dwie żyły, do inercyjnej cztery. Są też czujki inercyjne wyposażone w kontaktron fabrycznie, wtedy odpada ich montaż i okablowanie osobno. Czyli, albo daję przewód 6x0.5 i kontaktrony łącze i wpinam na dwóch drutach, albo daję przewód 8x0.5 i kontaktrony daję oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 09.03.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Poczytaj trochę ten wątek choć kilka stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeB 12.03.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Poczytaj trochę ten wątek choć kilka stron wstecz. Przeczytałem 20 stron wstecz i odpowiedzi nie znalazłem. Ale na stronie satela z opisu czujki VD-1 wynika, że 6 żyłowy przewód wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 13.03.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Przeczytałem 20 stron wstecz i odpowiedzi nie znalazłem. Ale na stronie satela z opisu czujki VD-1 wynika, że 6 żyłowy przewód wystarczy. 6 to ilość optymalna z zapasem ale wystarczy i 4 a nawet na siłę na 3 też będzie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej10 13.03.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Może ktoś mi pomoże: Po wyłączeniu prądu przez energetyke i ponownym włączeniu włączają się światła które są podłączone pod przekaźniki satela: int-iors. Ktoś może wie dlaczego się tak dzieje? Dostaję informacje na sms o braku zasilania i o powrocie zasilania i zakażdym razem gdy sprawdzam dom to świecą się lampy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerth 14.03.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Witajcie,Mam problem z integrą*256plus i modułem ETHM-1 Plus (v 2.2 - jeśli to coś zmienia)Przy próbie wykrycia, mam 2 stany na zmianę.Albo nie wykrywa (niezależnie od ustawionego adresu), albo z manipulatora dostaję komunikat:"nieznany typ ekspandera" i adres modułu ETHM-1 Plus.Na tym samym adresie oczywiście nic nie ma.Kabelki sprawdziłem 5 razy i jest jak w instrukcji. Gdzie jeszcze szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.03.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Witajcie, Mam problem z integrą*256plus i modułem ETHM-1 Plus (v 2.2 - jeśli to coś zmienia) Przy próbie wykrycia, mam 2 stany na zmianę. Albo nie wykrywa (niezależnie od ustawionego adresu), albo z manipulatora dostaję komunikat: "nieznany typ ekspandera" i adres modułu ETHM-1 Plus. Na tym samym adresie oczywiście nic nie ma. Kabelki sprawdziłem 5 razy i jest jak w instrukcji. Gdzie jeszcze szukać przyczyny? Gdzie szukać przyczyny? W Satelu Kolego - w SATELU! Pewnie jakaś kolejna satelowa niedoróbka... Człowiek sprawdza wszystko po pięć razy, traci czas i nerwy, a przyczyna zapewne jak zwykle leży w babolach Satela... Zgłoś problem do Satela, to cichcem usuną błąd i zalecą Tobie aktualizację oprogramowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 15.03.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Witam, Potrzebuje pomoc, właśnie wziąłem się za programowanie integry 128 WRL i tak po pierwszym rzucie oka n Dloadx takie nasuwają mi sie pytania: Czy wejscia sabotażowe ekspanderów CA-64E muszą być pozwierane, czy da sie je programowo wyłączyć ?Jak najlepiej poinformować użytkownika o otwarciu/uchyleniu okna gdy alarm nie jest aktywny, ustawić typ reakcji na cicha/głośna, gong w ekspanderze ? Czy da się wyświetlić wiadomość, które okno zostało otwarte na klawiaturze KLCDL ? Jak otwieram okno załącza się wejście od uchyłu i otwarcia, trzeba użyć wirtualnego wejścia żeby sygnalizować tylko otwarcie, czy jest na to jakiś inny sposób ? Nie rozumie o pojecia weryfikacji alarmu np. Prealarm – po włączeniu opcji, alarmy z wejścia są weryfikowane. O co w tym chodzi ? Edytowane 15 Marca 2015 przez titanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 16.03.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witajcie, Mam problem z integrą*256plus i modułem ETHM-1 Plus (v 2.2 - jeśli to coś zmienia) Przy próbie wykrycia, mam 2 stany na zmianę. Albo nie wykrywa (niezależnie od ustawionego adresu), albo z manipulatora dostaję komunikat: "nieznany typ ekspandera" i adres modułu ETHM-1 Plus. Na tym samym adresie oczywiście nic nie ma. Kabelki sprawdziłem 5 razy i jest jak w instrukcji. Gdzie jeszcze szukać przyczyny? A soft centrali jest w najnowszej wersji? Teraz to już jest taki bałagan że hoho ja po pojawieniu się 1,13 upgradowałem u siebie w domu a już od tamtej pory są chyba 3 nowe wersje 1,13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 16.03.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam, Potrzebuje pomoc, właśnie wziąłem się za programowanie integry 128 WRL i tak po pierwszym rzucie oka n Dloadx takie nasuwają mi sie pytania: Czy wejscia sabotażowe ekspanderów CA-64E muszą być pozwierane, czy da sie je programowo wyłączyć ? Jak najlepiej poinformować użytkownika o otwarciu/uchyleniu okna gdy alarm nie jest aktywny, ustawić typ reakcji na cicha/głośna, gong w ekspanderze ? Czy da się wyświetlić wiadomość, które okno zostało otwarte na klawiaturze KLCDL ? Jak otwieram okno załącza się wejście od uchyłu i otwarcia, trzeba użyć wirtualnego wejścia żeby sygnalizować tylko otwarcie, czy jest na to jakiś inny sposób ? Nie rozumie o pojecia weryfikacji alarmu np. Prealarm – po włączeniu opcji, alarmy z wejścia są weryfikowane. O co w tym chodzi ? 1.Muszą być pozwierane 2.możesz ustawić gong, możesz właczyć wyświetlanie naruszonych linii na lcd 3.Tu nie rozumiem o co ci chodzi 4.Kolego instrukcje poczytaj najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts