hektor80 26.08.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 a będzie dużym błędem jak zostawię magnes który jest a tylko go przesunę tak aby spowodować wcześniejsze zadziałanie kontaktronu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 26.08.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 hektor80 napisał: a będzie dużym błędem jak zostawię magnes który jest a tylko go przesunę tak aby spowodować wcześniejsze zadziałanie kontaktronu? Tak też zadziała i w sumie niczego specjalnego raczej nie spowoduje, chyba że jakoś "sprytnie inaczej" go ustawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 26.08.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 26.08.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 hektor80 napisał: a będzie dużym błędem jak zostawię magnes który jest a tylko go przesunę tak aby spowodować wcześniejsze zadziałanie kontaktronu? Tylko uwzględnij że z czasem siła magnesu osłabnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptako 27.08.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Witam, proszę o podpowiedź jak instaluje się czujki zalania. Wyprowadzone mam okablowanie pod nie w pomieszczeniach tuż na posadzką. W instrukcji np. do FD-1 nie ma informacji dotyczących np. odległości czujki od poziomu podłogi czy też sugestii dotyczących lokalizacji samych czujek. Za chwilę wchodzi mi na budowę ekipa kłaść płytki także mam ostatnią szanse na poprawki.Proszę, może macie zdjęcia zamontowanych już czujek zalania. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 27.08.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Czujka zalania FD-1 ma sondę (czyli dwa bolce na końcu kabelka), którą montuje się możliwie blisko posadzki (najlepiej tak by bolce, ustawione w pionie obok siebie, dotykały podłogi) - wtedy najszybciej wykryje zalanie. Sama czujka powinna być umieszczona nieco (albo lepiej dużo) wyżej, by zdążyła zasygnalizować zalanie zanim sama zostanie zalana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 29.08.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 ptako napisał: Witam, proszę o podpowiedź jak instaluje się czujki zalania. Wyprowadzone mam okablowanie pod nie w pomieszczeniach tuż na posadzką. W instrukcji np. do FD-1 nie ma informacji dotyczących np. odległości czujki od poziomu podłogi czy też sugestii dotyczących lokalizacji samych czujek. Za chwilę wchodzi mi na budowę ekipa kłaść płytki także mam ostatnią szanse na poprawki. Proszę, może macie zdjęcia zamontowanych już czujek zalania. Z góry dziękuje. Ta fabryczna sonda jest mało estetyczna, montaż sondy dotykającej podłogi powodowało będzie załączanie alarmu podczas każdego mycia podłogi... Można zastosować bardzo małą puszkę hermetyczną wpuszczoną/zlicowaną z płytką ścienną, wykonać perforację w dekielku i tam umieścić sondę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 30.08.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jak zabezpieczyć alarm przed przerwą w zasilaniu kilkudniową. W domu jeszcze nie mieszkam, więc trudno mi sprawdzić czy prąd jest czy nie. Ostatnio po kilku dniach mojej nieobecności na działce zobaczyłem, że alarm nie działa ponieważ wyłączyły się bezpieczniki w głównej skrzynce zasilającej, Czyli w takim przypadku alarm jest ale jednocześnie łatwo można go rozbroić wyłączając zasilanie od strony drogi. Coś z tym alarmem w moim przypadku to jakaś lipa. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 30.08.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 to normalne.. bez prądu nie będzie działać.. najlepiej komunikator sms założyć i jak zabraknie prądu to sprawdzać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 30.08.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 +NOMIS twoja instalacja domyślam się ze miała akumulator? Tak jak pisze _artur_ - po zaniku centralka powinna smsa wysłać, a potem drugiego jak akumulator zdycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 01.09.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 bajcik napisał: ...a potem drugiego jak akumulator zdycha. a to ciekawe, jest taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MACCAN 01.09.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 memekt napisał: a to ciekawe, jest taka opcja? Ciekawe, ja mam 2 podcentrale + 2 aku czy o padzie tych aku da się też wysłać sms-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 01.09.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 MACCAN napisał: Ciekawe, ja mam 2 podcentrale + 2 aku czy o padzie tych aku da się też wysłać sms-a? Da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MACCAN 01.09.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 ravbc napisał: Da się to zapytam nieśmiało - jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 03.09.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 też jestem ciekaw, grzebałem trochę w necie i nic nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 04.09.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 hektor80 napisał: czyli tak? [ATTACH=CONFIG]322104[/ATTACH] Dla potomności.....Nie do końca jest to poprawne podłączenie....Raczej powinno być tak: Przynajmniej tak twierdzi miernik elektryczny. Mam rację?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 04.09.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Nie masz racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 04.09.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 memekt napisał: a to ciekawe, jest taka opcja? bajcik napisał "jak akumulator zdycha", a nie jak padnie całkowicie... Do sygnalizacji słabego akumulatora należy wykorzystać wyjście Awaria akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 04.09.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Tylko przy takim podłączeniu miernik wskazywał 1.1k przy załączonym kontaktronie i 2.2k przy otworzonym oknie...To jak w końcu to powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 04.09.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Proszę o pomoc.... Muszę to dzisiaj połączyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts