Adam93 02.12.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Satel INT-KLCDS-GR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.12.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Na tym nie podpowiem, wiem jak to zrobić na graficznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam93 02.12.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Widziałem gdzieś że jest tak zrobione, prawdopodobnie na CA 10 więc tu też musi być taka opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.12.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Hmm. J amam chyba tago typu manipulatory i wyświetlam na 100%. Ale jak to zrobiłem ?? Nie pamiętam. To muszą być jakieś typowe ustawienia. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam93 02.12.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 No właśnie szukałem trochę tych ustawień i nie umiałem znaleźć, miałbyś kolego możliwość podejrzenia jak masz to ustawione u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.12.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 No to poszukałem.W ustawieniach lcd jest "Show violation Zones".Chyba przez klawiaturę też będzie - ja robię przez DLoadX Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 02.12.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Chyba jedyna opcja to ustawić GONG w manipulatorze dla wybranych wejść i dodatkowo zaznaczyć w opcjach tego manipulatora "Pokazuj naruszenia wejść". Nie wiem czy da się uniknąć wydawania dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam93 02.12.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Wszystko działa zaznaczyłem jeszcze podświetlenie manipulatora i jest bajka, a dzwiek chyba da się wyłączyć ustawiając wejście blok. gong na wejście kontaktrona i czas max czyli 255, nie jestem jeszcze pewien ale już to testuje, dziękuję za pomoc Edytowane 2 Grudnia 2015 przez Adam93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 03.12.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Hej, szybkie pytanie, czy do garażu lepiej dać czujkę dualną czy zwykłą?Chcę już sobie pozamawiać to i owo by wieczorami podłubać, ale w przypadku takiego pomieszczenia nie jestem do końca pewny co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 03.12.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Garaż to jedno z niewielu pomieszczeń w domu, gdzie dual jest praktycznie obowiązkowy. No przynajmniej w kontekście czujek z torem PIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 03.12.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Czujka zwykła, patrząca na kocioł i do tąd żadnych fałszywych alarmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 03.12.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Czujka zwykła, patrząca na kocioł i do tąd żadnych fałszywych alarmów. OK - dla czujki PIR istotne są różnice temperatury w polu widzenia. Twoją czujkę dominuje piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 03.12.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 @ArKaMaCzłowieka wykrywa bez problemu, ale nie pamiętam czy sprawdzałem przy uruchomionym kotle. Aż sprawdzę z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 04.12.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Pierwsze uruchomienie i "program nie obsługuje tej wersji" taki komunikat wywala mi przy próbie podłączenia się do satel micra. Szukałem coś po necie ale nie znalazłem rozwiązania. Tym samym kablem bez problemu podłączam się do Integry bez problemu. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 04.12.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Hmm, z tego co pamiętam, to Micra wymaga kabelka w wersji TTL, natomiast Integra ma "normalny" port RS ze standardowym napięciem. Czyli chyba potrzebujesz innego kabla do Micry niż do Integry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 04.12.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 @ArKaMa Człowieka wykrywa bez problemu, ale nie pamiętam czy sprawdzałem przy uruchomionym kotle. Aż sprawdzę z ciekawości. Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. PIR może "wariować" gdy w części pola widzenia znajduje się obiekt zmieniający okresowo temperaturę. Twoja czujka, jak napisałeś patrzy centralnie na piec i on jest odnośnikiem. Człowiek ma temp. inną niz piec to go bez problemu wykrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 04.12.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Hmm, z tego co pamiętam, to Micra wymaga kabelka w wersji TTL, natomiast Integra ma "normalny" port RS ze standardowym napięciem. Czyli chyba potrzebujesz innego kabla do Micry niż do Integry... Nie no, takie rzeczy są oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 04.12.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Nie no, takie rzeczy są oczywiste Napisałeś: Tym samym kablem bez problemu podłączam się do Integry bez problemu a to jednak nie może być ten sam kabelek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 04.12.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 No dobra , może się źle wyraziłem. Konwerter Digitus ten sam, przewód rs-->rj ten sam + rj/pin3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 04.12.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Satel robi dwie wersje kabelków:"normalny" i tzw. ttl. Którego używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts